Subota, 25.11.2023 | 07:56
IZVOR: Kolektiv.me

Od 110 do 970 eura... Veliko interesovanje za NOVOGODIŠNJA PUTOVANJA, mnogi aranžmani RASPRODATI

Do dočeka Nove 2024. godine, dijeli nas nešto malo više od mjesec dana.




Foto: Ilustracija, Pixabay (kolaž)

Praznične euforije ne manjka, pa su mnogi već počeli sa planiranjem gdje dočekati „najluđu noć“.

I dok će tradicionalno na trgovima širom Crne Gore biti organizovan doček na otvorenom, uz koncerte brojnih regionalanih muzičkih zvijezda, ima i onih koji više vole da u toku prazničnih dana otputuju van granica naše zemlje, i Novu godinu dočekaju u nekom od gradova širom Evrope.

Da vlada velika zainteresovanost upravo za novogodišnja putovanja, potvrđuje nam i direktor prodaje u turističkoj agenciji „Gallileo“ Milan Koprivica.

Kako ističe, mnogi aranžmani iz njihove ponude su rasprodati već sredinom novembra mjeseca.

„Novogodišnja putovanja su se već duži niz godina izdvojila kao veoma popularna. Tako da i za predstojeće novogodišnje praznike imamo zaista veliko interesovanje, o čemu najbolje govori podatak, da su mnogi aranžmani iz naše ponude bili rasprodati, vec sredinom novembra mjeseca. Iako je ostalo još nešto više od mjesec dana do novogodišnjih praznika i polazaka na putovanja, već sada možemo reći da će i ove godine mnogi u novu godinu ući u nekoj od inostranih destinacija“, ističe Koprivica za portal Kolektiv.me.

U zavisnosti od toga koja destinacija je u pitanju, zavisi i cijena putovanja.

Tako npr. Novu godinu možete dočekati u Solunu za 170 eura, koliko košta petodnevni aranžman uz prevoz autobusom.

Ukoliko birate Budimpeštu, to će vas koštati 280 eura za šest dana, koliko je potrebno izdvojiti i za putovanje u Prag.

Neke od najskupljih destinacija su Sicilija (495 eura, šest dana, avionom) i Portugal (osmodnevni aranžman avionom za 970 eura).

Foto: Ilustracija, Pixabay

I pored toga, za ova putovanja vlada veliko interesovanje.

“Sigurno da su se izdvojile neke destinacije, za koje možemo reći da privlače veliki broj turista. Veliko je interesovanje za novogodišnjim putovanjem na Siciliju, kao i za putovanjem u Portugal. Takođe, gradovi poput Istanbula, Praga, Milana, Rima, Budimpešte, Atine, Bukurešta, Soluna, uvijek budu veoma popularni i privuku veliki broj turista. Ima i veoma popularnih destinacija u našem regionu. Izdvojili bismo Ohrid, Sarajevo, Novi Sad, Beograd kao destinacije za koje se uvijek traži mjesto više”.

Odlazak za novogodišnje praznike u Bukurešt košta 215 eura kao šestodnevni aranžman, dok je za glavni grad Grčke – Atinu, potrebno izdvojiti nešto više novca: 240 eura.

Za uvijek čarobni Milano, novogodišnji aranžman košta 270 eura, dok ukoliko ste ljubitelj istočnjačke kulture, preporuka je da uvijek izaberete Istanbul, za koji ćete morati da izdvojite 245 eura ukoliko želite da putujete autobusom, ili 550 eura za prevoz avionom.

NAJJEFTINIJA DESTINACIJA

Najjeftinija novogodišnja destinacija je Ohrid, gdje će vas pet dana koštati 110 eura.

„Mi zaista uvjek nastojimo da našim putnicima ponudimo što veći broj destinacija. Tako će biti i za predstojeće novogodišnje praznike, jer će naša agencija imati preko 13 inostranih destinacija u ponudi. Sam odabir destinacija mora biti pažljiv, upravo zbog perioda godine, kao i atraktivnosti destinacija. Jednostavno ima nekih destinacija koje su jako lijepe, ali zbog vremenskih uslova i nekih drugih faktora, često i ne budu pravi odabir za novogodišnje praznike. Ponuda agencije Gallileo, obuhvata putovanja ka destinacijama za koje smo sigurni da će opravdati očekivanja putnika, a to su: Sicilija, Portugal, Istanbul, Milano, Atina, Prag, Budimpešta, Solun, Bukurešt, Sofija, Ohrid, Novi Sad…“, naglašava Koprivica za portal Kolektiv.me.

Kako ističe naš sagovornik, novogodišnji praznici su uvijek bili veoma popularan period za putovanja.

Foto: Ilustracija, Pixabay

Mnogi koriste priliku da se odmore od svakodnevnih obaveza, uživaju sa dragim ljudima, i prepuni utisaka sa putovanja uđu u Novu godinu.

Posebnu čar predstavlja praznična atmosfera kojom odišu mnoge evropske metropole, kao što su Atina, Milano, Istanbul, Budimpešta,...

“Novogodišnji praznici su uvijek bili jako popularni za putovanja i možemo reći, jedan od perioda kada putuje veliki broj građana. Mnogi gradovi baš u periodu novogodišnjih praznika, budu jako lijepo ukrašeni, posjetiocima nude neki poseban slavljenički i praznični ambijent i atmosferu, pa zbog toga i ne čudi što mnogi putnici žele da osjete baš tu novogodišnju i prazničnu atmosferu u mnogim evropskim i svjetskim metropolama. Sigurno da putnicima odgovaraju sve olakšice prilikom plaćanja aranžmana. Trudimo se  koliko smo u mogućnosti, da zaista olakšamo našim putnicima plaćanje, tako da imaju mogućnost da putovanja plate od 3 do 12 rata, a tu mogućnost svakako koriste”.

Turistička agencija “Gallileo” u godini na izmaku je realizovala brojna putovanja, od kojih su neka prvi put realizovana baš ove 2023.

Jedna od takvih destinacija je bio daleki Iran, gdje su bila čak dva grupna polaska. Ništa manje nisu bila interesantna putovanja za Jordan, Normandiju,…

Za narednu godinu najavljuju još uzbudljivih destinacija, kao što su Uzbekistan, Meksiko, pa čak i nevjerovatni Japan.

“Kao agencija sa najvećim iskustvom, koja posluje više od 21 godinu, osjećamo potrebu i obavezu prema putnicima da našu ponudu, svake godine obogatimo sa nekom novom destinacijom. Ponosni smo na veliki broj destinacija koje smo premijerno realizovali do sada, sa polascima iz Crne Gore, a u 2023. godini naročito bi izdvojili Iran, jer smo u oktobru mjesecu realizovali dva grupna polaska ka toj destinaciji. Takođe, aranžmani za Jordan, Normandiju, Tri Osmanske prijestonice i slični, realizovani su više puta tokom ove godine i možemo reći da smo pozitivno iznenađeni interesovanjem koje je vladalo upravo za tim putovanjima. Svakako da imamo planove i za narednu godinu, i našim putnicima možemo obećati neke nove destinacije sa polascima iz Crne Gore, poput Meksika, Japana, Uzbekistana…”, zaključio je Milan Koprivica za portal Kolektiv.me.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Kanidja
25.11.2023 16:28

Putovanja su generalno povoljna, ako se uporede sa programima hotela u CG za docek nove godina. Jeftinije je poci u Prag nego u Budvu poci.

1 0

Oblačnost, kiša - Ponedjeljak u znaku ovih TEMPERATURA

Nedjelja, 02.06.2024 | 15:19

Iz Zavoda  za hidrometeorologiju i seizmologiju za ponedjeljak najavljuju promjenljivo vrijeme. 

ANKETA: Da li će BICIKLISTIČKE PATROLE u PG biti EFIKASNE protiv NEPROPISNOG PARKIRANJA?

Nedjelja, 02.06.2024 | 15:07

Glasajte u našoj novoj anketi!

Živković: Bijelo Polje će OSTATI bastion snage državotvorne politike i grad lokomotiva razvoja sjevera Crne Gore

Nedjelja, 02.06.2024 | 15:00

Predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković, otvorio je opštinsku izbornu konferenciju DPS Bijelo Polje, na kojoj su birani članovi opštinskog odbora.

FORMIRANA radna grupa za izradu predloga Pravilnika za ostvarivanje prava na materijalno obezbeđenje, dodatka za njegu i pomoć, ličnu invalidninu…

Nedjelja, 02.06.2024 | 14:54

Ministarstvo rada i socijalnog staranja formiralo je radnu grupu za izradu predloga Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o medicinskim indikacijama za ostvarivanje prava na materijalno obezbeđenje, dodatka za njegu i pomoć, ličnu invalidninu i naknadu zarade za rad sa polovinom punog radnog vremena.

Za samo par minuta RIJEŠITE se MASTILA sa odjeće - Jedan sastojak iz kuće je ključan

Nedjelja, 02.06.2024 | 14:38

Otkrijte trikove za uklanjanje mastila sa tkanine uz pokoji sastojak koji već imate kod kuće!

Ovo voće ŠTITI SRCE i može uticati NA SAN

Nedjelja, 02.06.2024 | 14:24

Bogate antioksidansima i hranljivim sastojcima, trešnje nam mogu pomoći da bolje spavamo i ublaže bolove kod gihta i artritisa. Upravo im je sezona, te bi valjalo što više da ih iskoristimo.

PROČITAJTE - Najveće PLATE u ovim OPŠTINAMA, najviše zarađuju zaposleni u OVOM SEKTORU

Nedjelja, 02.06.2024 | 14:09

Prosječna zarada u aprilu ove godine bez poreza i doprinosa u Crnoj Gori iznosila je 828 eura, saopšteno je iz Uprave za statistiku MONSTAT.

BOKSERSKI SAVEZ - "Bojana naš PONOS, ne možemo mirno da gledamo kako joj je oduzeta olimpijska licenca"

Nedjelja, 02.06.2024 | 13:57

Nakon što je Bojana Gojković poražena u četvrtfinalu olimpjskog turnira od Ven Huang i Bokserski savez Crne Gore je uložio protest nakon borbe.

Ministarstvo pravde: Na zahtjev tužilaca DRŽAVNI ORGANI moraju ODGOVORITI u roku od osam dana

Nedjelja, 02.06.2024 | 13:38

Ministarstvo pravde Crne Gore usvojilo je prijedlog državnih tužilaca Jovana Vukotića i Maje Janković po kojem su državni organi u obavezi da odgovore na njihove zahtjeve u roku od osam dana. Ti prijedlozi dostavljeni su tokom trajanja javne rasprave o Predlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu koji je organizovalo Ministarstvo pravde.

"Volim te što si mimo svijeta“ - Sergaj Trifunović blista od sreće, a supruga mu sad uputila EMOTIVNE RIJEČI (FOTO)

Nedjelja, 02.06.2024 | 13:29

Glumac Sergej Trifunović nedavno se u tajnosti vjenčao sa 23 godine mlađom Isidorom Mijanović, a par na društvenim mrežama redovno objavljuje fotografije sa intimnog slavlja.