Četvrtak, 21.12.2023 | 09:17
IZVOR: nova.rs

Pogledajte EVROVIZIJSKU SCENU za 2024. godinu - Švedska napravila svemirski brod od arene (VIDEO)

Emiter SVT je otkrio detaljnu grafiku bine i dizajna osvjetljenja za Pjesmu Evrovizije 2024. koja se održava u Malme Areni u Švedskoj.




Foto: YouTube screenshot/Eurovision Song Contest 

Pokretne LED kocke, LED podovi, svijetlo, video i scenska tehnologija će se kombinovati kako bi stvorili neke spektakularne varijacije u areni, dok je bina postavljena tačno u sredinu publike, u obliku krsta, stvarajući jedinstveno iskustvo od 360 stepeni koje će publika i gledaoci doživjeti u maju.

Imena iza koncepta su Florijan Vider, dizajner produkcije, i Fredrik Stormbi, dizajner svijetla i sadržaja ekrana.

„Sa velikim ponosom predstavljamo našu viziju dizajna bine i osvjetljenja za Pjesmu Evrovizije 2024. Nismo vidjeli ništa slično na Evroviziji i koncept nam pruža beskrajne mogućnosti da stvorimo jedinstvene prostore i izraze za sve okupljene. Florijanova i Fredrikova kreacija je jednostavno fantastična i biće tako zabavno vidjeti krajnji rezultat“, rekla je Ebba Adielsson, izvršni producent.

Dizajn bine i osvjetljenja za Pjesmu Evrovizije 2024. stavlja publiku u fokus više nego ikada ranije, a kao gledalac ćete iskusiti vizuelno revolucionaran koncept gde je bina smještena u centru, okružena publikom.

Polazna tačka je monumentalna instalacija videa i svjetlosti, usredsređena iznad bine, gde je dizajn osvjetljenja napravljen da istinski obuhvati umetnike i njihove performanse.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Prljavo kazalište priredilo NEZABORAVNI rokenrol spektakl na Trgu od oružja (FOTO/VIDEO)

Nedjelja, 02.06.2024 | 10:36

Povodom početka ljetnje turističke sezone sinoć je u Kotoru održan koncert zagrebačkog rok sastava Prljavo Kazalište, prije njih nastupio je Ansambl Toć.

Evrovizija izbjegla skandal: Šest zemalja prijetilo da će se povući uoči finala

Utorak, 28.05.2024 | 18:32

Evropska radiodifuzna unija (EBU) je za dlaku izbjegla „skandal Evrovizije svih vremena“ pošto je šest zemalja navodno trebalo da se povuče iz velikog finala 25 minuta prije početka šoua, piše Wiwibloggs, sajt koji prenosi evrovizijske vijesti.

Spektakularnim nastupom Baby Lasagne trijumfalno završen Sea Star Festival!

Utorak, 28.05.2024 | 11:07

Premijerni nastup Baby Lasagne pred publikom u svom rodnom Umagu označio je šesti Sea Star.

VIDEO: Velika završnica Proljećnog bazara u Danilovgradu: Vinom obojen Danilovgrad uz senzacionalni nastup Željka Vasića

Subota, 25.05.2024 | 10:30

Nakon tri sedmice koje su u Danilovgradu obilježili kvalitetni programi, uživanje u ponudi bazarskih kućica i dobra posjećenost, sinoć je svečano završen danilovgradski Proljećni bazar. Kao velika završnica upriličen je drugi po redu "Vinom obojen Danilovgrad", vinska manifestacija tokom koje je svoja vina prezentovalo deset istaknutih vinarija.

Veličanstvena proslava Dana nezavisnosti u Baru: Perper, Gibonni i prijatelji oduševili mnogobrojnu publiku (FOTO/VIDEO)

Srijeda, 22.05.2024 | 11:08

Opština Bar i Turistička organizacija Bar treću godinu zaredom su 21. maj – Dan nezavisnosti obilježili spektakularnim koncertima regionalnih muzičkih zvijezda. Mnogobrojna publika okupljena ispred Sportske dvorane “Topolica” uživala je u senzacionalnom nastupu čuvenog hrvatskog kantautora Zlatana Stipišića Gibonnija koji je u gradu pod Rumijom nastupio sa svojim proširenim sastavom namijenjenim velikim koncertima. Svoje raskošne talente uz Gibonnija su pokazali i Nikša Bratoš, Damir Urban, Maya Azucena, kompletna duvačka sekcija, te svim prisutnima priredili nezaboravan koncert.

VIDEO: "Zagrlili su se i čekali pomoć..." Kako su se mladi našli usred NABUJALE RIJEKE koja ih je odnijela?

Subota, 01.06.2024 | 13:40

Italijanski spasioci od juče tragaju za troje mladih, koji su nestali u rijeci nakon što ih je odnijela bujica u provinciji Udine.

URA: Spajićeva Vlada protiv Fonda STAN ZA SVE i da građani za 900€ po metru kvadratnom kupuju stan

Subota, 01.06.2024 | 13:48

Spajićeva Vlada je donijela mišljenje kojim se zaključuje da je protiv usvajanja Predlog zakona o Fondu STAN ZA SVE koji je poslanički klub Građanskog pokreta URA predao u skupštinsku proceduru kako bi njegovim usvajanjem građanke i građani koji nemaju svoj stan mogli da riješe svoje stambeno pitanje po duplo povoljnijim cijenama od tržišnih, odnosno, od 900 eura po metru kvadratnom, saopšteno je iz GP URA.

Inspektoru određeno ZADRŽAVANJE - Osumnjičen za ZLOUPOTREBU službenog položaja

Subota, 01.06.2024 | 15:35

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo odredilo je zadržavanje do 72 sata urbanističko-građevinskom inspektoru V. R. (55) zbog sumnje da je učinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Predstave, koncerti, izložbe,.. BOGAT PROGRAM "Podgoričkog kulturnog ljeta" od 2. juna do 20. septembra

Subota, 01.06.2024 | 13:01

Tradicionalna manifestacija “Podgoričko kulturno ljeto”, ove se godine organizuje 25. put, i trajaće od 2. juna do 20. septembra. U nepuna četiri mjeseca, podgoričkoj publici i posjetiocima Podgorice biće predstavljeni kvalitetni i raznovrsni književni, muzički, pozorišni, filmski, ali i programi iz oblasti vizuelnih umjetnosti.

Ove države daju državljanstvo svima: Postoji samo jedan uslov

Subota, 01.06.2024 | 21:06

Pet zemalja na Karibima nudi državljanstvo doseljenicima, pod uslovom da: kupe nekretninu ili ulože novac.

Snimak na kome Jelena Đoković PROSLAVLJA Novakovu POBJEDU oborio je internet i svi su ODUŠEVLJENI: "Svaka čast za ovaj par" (VIDEO9

Nedjelja, 02.06.2024 | 12:08

Neustrašivi, fantastični Novak  još jednom je pokazao da je istinski šampion i da nije bez razloga postao najbolji teniser svih vremena!

Vasko Raičević gost tribine „Podgoričke priče”

Nedjelja, 02.06.2024 | 11:58

Gost tribine „Podgoričke priče” u utorak 4. juna u 20 sati u Multimedijalnoj sali KIC-a "Budo Tomović" biće dramaturg i književnik Vasko Raičević.

Ove stvari NIKADA ne bi trebalo da otkrivate na društvenim mrežama

Nedjelja, 02.06.2024 | 11:43

Dok koristite, sada već, uobičajene AI alate i na društvenim mrežama provodite dobar dio vremena, postoji pet stvari koje tamo nikako ne bi trebalo da objavljujete.

Ne odustaje od LJUBAVI: Milijarder se u 93. godini ponovo OŽENIO - "Peti brak može da POČNE":

Nedjelja, 02.06.2024 | 11:26

Medijski tajkun Rupert Merdok (93) oženio je penzonisanu rusku molekularnu biološkinju Elenu Žukovu (67).

AKCIJE NA SJEVERU - PRONAĐENA droga i oružje, UHAPŠENO više osoba

Nedjelja, 02.06.2024 | 11:11

Policija je u dvije odvojene aktivnosti zaplijenila marihuanu i kokain koji su, kako je saopšteno, bili namijenjeni za uličnu distribuciju na području Žabljaka i Bijelog Polja.

Gugl mijenja popularnu aplikaciju - Uskoro će biti DOSTUPNA svim korisnicima

Nedjelja, 02.06.2024 | 11:03

Nova funkcija aplikacije Messages - redizajn diktafona, predstavljena je nedavno. Pošto je nisu dobili svi korisnici, Gugl sada to ispravlja.

Fotografije Lidije Vukčević Vučurović 4. juna u KIC-u

Nedjelja, 02.06.2024 | 10:53

Deseta samostalna izložba fotografija Lidije Vukčević Vučurović „Putositnice” biće otvorena u utorak, 4. juna, u izložbenom holu KIC-a „Budo Tomović” .

Prljavo kazalište priredilo NEZABORAVNI rokenrol spektakl na Trgu od oružja (FOTO/VIDEO)

Nedjelja, 02.06.2024 | 10:36

Povodom početka ljetnje turističke sezone sinoć je u Kotoru održan koncert zagrebačkog rok sastava Prljavo Kazalište, prije njih nastupio je Ansambl Toć.

Znate li što je PRŽENO MLIJEKO? Možete ga i SAMI NAPRAVITI (RECEPT)

Nedjelja, 02.06.2024 | 10:21

Prženo mlijeko jednostavna je poslastica od samo nekoliko sastojaka koju španske bake rado je pripremaju svojim unucima.

Nišić i Jakšić Stojanović posjetile Dječiji dom u Bijeloj, maturantima uručile poklone (FOTO)

Nedjelja, 02.06.2024 | 09:57

Ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić i ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić Stojanović posjetile su danas Dom za djecu bez roditeljskog staranja, “Mladost”, u Bijeloj, kako bi uručile poklone polumaturantima i maturantima.