Utorak, 20.02.2024 | 08:51
IZVOR: pobjeda.me

Teniser kao sav normalan svijet - "Nijesam ŠKRT, ali...."

Janik Siner novi šampion Australijan opena i treći teniser svijeta, kazao je da se trudi da i dalje živi normalan i jednostavan život, uprkos slavi.




Foto: YouTube screenshot/ Australian Open TV

Opisao je i svoj odnos sa novcem, prijateljima i najbližima, a govorio je i o javnim pojavljivanjima van sporta, poput odluke da odbije nastup na festivalu u San Remu.

"Uvijek pogledam cijenu prije nego što nešto kupim, uvijek. Ako odem u restoran i pasta sa mesom košta više od one sa paradajz sosom, uzmem drugu. Ne zato što sam škrt, već zato što poštujem novac. Jedino što sam sebi poklonio jeste automobil. Jeste lijep, ali nije ni ,,ferari“ ni ,,lamborđini“", rekao je Siner za italijansko izdanje časopisa Veniti fer.

Nova teniska zvijezda je iz italijanske pokrajine Južni Tirol, njemačkog je porijekla i u njegovoj regiji maternji jezik je njemački – ali je poručio da se uvijek osjećao Italijanom.

"Uvijek i ponosan sam na to. Sa sedam godina već sam učestvovao na takmičenjima u skijanju sa italijanskom djecom. Tačno je da mi pričamo njemačkim dijelektom, ali i na Siciliji se priča drugačije nego u ostatku Italije, zar ne",  rekao je Siner.

Govorio je i o odrastanju, drugovima...

"Ništa mi kao djetetu nije nedostajalo. Nikada nijesam bio u diskoteci, ne volim da idem kasno u krevet, radije bih recimo igrao karte sa prijateljima. Moji najbolji prijatelji su i dalje oni iz školskih dana i mogu se izbrojati na prste jedne ruke. Malo ih je, ali su istinski. Znaju me otkad sam bio dijete i nije ih briga šta sam osvojio ili da li sam slavan. Pričamo o normalnim stvarima, čine me smirenim. To cijenim više od svega. Nastup na San Remu, kao i 90 procenata drugih poziva i sličnih stvari odbijam, jer želim potpuni fokus na tenis i bliske ljude", dodao je Janik.

Godinama nije slomio reket na mečevima ili treningu, a na pitanje da li se ikada naljuti, odgovorio je – kada izgubi u kartaškoj igri burak.

Nakon titule Australijan opena nije bilo suza radosnica.

"Posljednji put sam plakao prije godinu. Tada mi je djed preminuo. A nakon finala Australijan opena, poslije pet setova borbe, bio je to samo znoj",  kazao je Siner.

Već je ostvario najbolji plasman bilo kog italijanskog tenisera ili teniserke na planetarnim listama. Osvajač je 12 titula na turnirima u singlu, a na svakom od četiri najveće gren slem turnira stizao je makar do četvrtfinala.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Bijela
20.02.2024 16:24

Normalan covek.Postovanje.

0 0

Ovo voće ŠTITI SRCE i može uticati NA SAN

Nedjelja, 02.06.2024 | 14:24

Bogate antioksidansima i hranljivim sastojcima, trešnje nam mogu pomoći da bolje spavamo i ublaže bolove kod gihta i artritisa. Upravo im je sezona, te bi valjalo što više da ih iskoristimo.

PROČITAJTE - Najveće PLATE u ovim OPŠTINAMA, najviše zarađuju zaposleni u OVOM SEKTORU

Nedjelja, 02.06.2024 | 14:09

Prosječna zarada u aprilu ove godine bez poreza i doprinosa u Crnoj Gori iznosila je 828 eura, saopšteno je iz Uprave za statistiku MONSTAT.

BOKSERSKI SAVEZ - "Bojana naš PONOS, ne možemo mirno da gledamo kako joj je oduzeta olimpijska licenca"

Nedjelja, 02.06.2024 | 13:57

Nakon što je Bojana Gojković poražena u četvrtfinalu olimpjskog turnira od Ven Huang i Bokserski savez Crne Gore je uložio protest nakon borbe.

Ministarstvo pravde: Na zahtjev tužilaca DRŽAVNI ORGANI moraju ODGOVORITI u roku od osam dana

Nedjelja, 02.06.2024 | 13:38

Ministarstvo pravde Crne Gore usvojilo je prijedlog državnih tužilaca Jovana Vukotića i Maje Janković po kojem su državni organi u obavezi da odgovore na njihove zahtjeve u roku od osam dana. Ti prijedlozi dostavljeni su tokom trajanja javne rasprave o Predlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu koji je organizovalo Ministarstvo pravde.

"Volim te što si mimo svijeta“ - Sergaj Trifunović blista od sreće, a supruga mu sad uputila EMOTIVNE RIJEČI (FOTO)

Nedjelja, 02.06.2024 | 13:29

Glumac Sergej Trifunović nedavno se u tajnosti vjenčao sa 23 godine mlađom Isidorom Mijanović, a par na društvenim mrežama redovno objavljuje fotografije sa intimnog slavlja.

DJ Luka: Na koncertu Bobana Rajovića bilo je FENOMENALNO i za PAMĆENJE!

Nedjelja, 02.06.2024 | 13:08

Jučerasnji koncert na Stadionu malih sportova napunio je svima dobro poznat izvodjač Boban Rajović koji je ispunio očekivanja svojih fanova i oduševio publiku.

Radulović: Gledaćemo na Albaniju kao na Monako, a moglo je biti OBRNUTO

Nedjelja, 02.06.2024 | 12:59

Povećanje PDV-a na smještaj sa 7 na 21 odsto bilo bi ravno katastrofi za turističku privredu, hotelijeri apsolutno neče imati računicu da rade u zimskom periodu. Naprotiv – gomilaće žestoke gubitke, jer će hoteli raditi samo u špicu sezone. Dodatno, veliki ograničavajući faktor našeg turizma je avio dostupnost, koja je ključ svega, sa naprimjer 142 dnevne rotacije u Albaniji, nasuprot naše situacije, gdje u špicu sezone Tivat i Podgorica nemaju skupa 40 avio rotacija dnevno – kazao je, u intervjuu za Bankar Žarko Radulović, suvlasnik Montenegro stars hotel group.

NOVA STUDIJA: Popularne slatke i slane grickalice povećavaju RIZIK od ovih BOLESTI

Nedjelja, 02.06.2024 | 12:44

Čips i keksi stare vaš mozak i povećavaju rizik od moždanog udara ili demencije, pokazalo je istraživanje.

BK Budva: Uložili smo ŽALBU MOK-u, Bojani uzeta POBJEDA

Nedjelja, 02.06.2024 | 12:30

Bokeski klub Budva uložio je žalbu Međunarodnom olimpjskom komitetu nakon meča Bojane Gojković i Ven Huang iza Tajpeja, u kojem je dvostruka svjetska šampionka slavila iako je opšti utisak da je naša bokserka bila bolja.

RIJEŠITE se podočnjaka primjenom jednog od četiri najbolja trika

Nedjelja, 02.06.2024 | 12:20

Podočnjaci su česta pojava na licima mnogih, a pokazuju stanje sna, stresa, godina i situaciju s alergijama.