Četvrtak, 18.04.2024 | 13:14
IZVOR: kolektiv.me

Ivona Čović Jaćimović imenovana za vršiteljku dužnosti Gradskog pozorišta

Glumica i producentkinja Ivona Čović Jaćimović imenovana je za vršiteljku dužnosti Gradskog pozorišta Podgorica.




Foto: Krsto Vulović

Do izbora direktora, Čović Jaćimović će dužnost obavljati umjesto dramaturga i scenariste Stevana Koprivice, kome je istekao mandat.

 -  Čast je i velika odgovornost naći se na čelu pozorišta koje je sedamdesetrogodišnjom misijom ostavilo neizbrisiv kulturološki trag u našem Glavnom gradu, u našoj Crnoj Gori kao i u regionu. Trudiću se da u mojem V.D. mandatu, Gradsko pozorište zadrži poziciju prestižne kulturne institucije, na šta me obavezuju generacije glumaca, reditelja, dramaturga i ostalih majstora pozorišnog posla, koji su život posvetili ovom pozorištu. Iskustvo od 25 godina rada u ovom teatru, te poznavanje potencijala glumačkog ansambla, daju mi za pravo da sa optimizmom pristupam povjerenom zadatku. Kreiranje repertoara za narednu sezonu i ubrzanje radova na našem novom domu, nezaobilazni su zadaci kojima ću se posvetiti. Naravno, uz saradnju sa kolektivom i Glavnim gradom – izjavila je Čović Jaćimović.

Ivona Čović Jaćimović diplomirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Bore Stjepanovića. Magistrirala je Medije i komunikacije na Singidunum univerzitetu u Beogradu.

Osnovala je NVU Arlekin na čijem je čelu, organizaciju koja je izrasla u relevantnu nezavisnu teatarsku kuću, sa brojnim produkcijama predstava za djecu, kao i večernju scenu, prepoznatu u domaćim i regionalnim okvirima i podržanu od strane institucija kulture u Crnoj gori, kao i fondova pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Producentkinja je više dokumentarnih filmova sa društveno angažovanim temama.

Koprivica je na čelu kuće bio od oktobra 2019. kao vršilac dužnosti, a od aprila 2020. je stupio na funkciju u punom mandatu.

- Drago mi je što će Ivona biti na čelu kuće jer ona bićem pripada pozorištu kao glumica, ali i producentkinja. Očekujem da će se dobro snaći, u ne baš povoljnim uslovima za pozorište, znam da umije i da može – izjavio je Koprivica.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Otvaranjem IZLOŽBE “Igra staklenih perli” Prirodnjački muzej Crne Gore OBILJEŽIO Evropsku noć muzeja

Nedjelja, 19.05.2024 | 09:10

Međunarodni dan muzeja, koji se obilježava svakog 18. maja od 1977. godine i Evropska noć muzeja obilježeni su sinoć i u Prirodnjačkom muzeju Crne Gore. Tim povodom u galeriji Prirodnjačkog muzeja svečano je otvorena izložba „Igra staklenih perli“, autorki Vere Biberdžić i dr Ekatarine Romanove.

CNP: Predstava „Smrt i njeni hirovi“ na Sceni Studio

Petak, 17.05.2024 | 13:08

Predstava „Smrt i njeni hirovi“, prema Žozeu Saramagu, u adaptaciji Kate Đarmati i režiji Lidije Dedović, biće izvedena 18. maja na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta. Sve ulaznice su rasprodate.

Vujović - Todorov: Crna Gora i Bugarska jačaju kulturnu razmjenu i saradnju

Petak, 17.05.2024 | 11:10

Crna Gora i Bugarska imaju vjekovno prijateljstvo i veoma duge diplomatske odnose, dok Bugraska snažno podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu, a kulturnu razmjenu i saradnju, posebno u oblasti stvaralaštva, treba produbiti potpisivanjem novog Programa o sardanji između dvije zemlje.

CNP: „Ibzen mašina“ dvije večeri na Velikoj sceni

Četvrtak, 16.05.2024 | 12:34

Predstava „Ibzen mašina“ biće izvedena večeras i sjutra veče (16. i 17. maj) na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

Objavljena imena finalista prvog RMF festivala „Biser Jadrana“

Četvrtak, 16.05.2024 | 09:22

Selekciona komisija odabrala finaliste.

Dejan Savićević - Bio sam siguran da nas Barselona ne može stići, ostaje žal zbog Zlatne lopte 1991. godine

Subota, 18.05.2024 | 11:42

Na današnji dan, prije 30 godina Dejan Savićević je postigao jedan od najspektakularnijih golova u finalima Lige šampiona.

Knežević: Nakon prijateljskog ubjeđivanja sa Spajićem, poslanici PES-a potpisali rezoluciju o genocidu u Jasenovcu

Subota, 18.05.2024 | 15:20

Parlamentarna većina, bez poslanika albanskih stranaka, sinoć je uputila skupštini predlog rezolucije o osudi genocida u Jasenovcu. Kako je došlo do podrške poslanika PES-a tom dokumentu koji prijeti da izazove tenzije u odnosima sa Hrvatskom, za TV Prva govorio je jutros lider DNP-a Milan Knežević 

Pun Mjesec u Strijelcu donosi novac za četiri horoskopska znaka

Subota, 18.05.2024 | 17:48

Bliži se pun Mjesec u Strijelcu (23. maj), a mi igramo još jedan zvjezdani rulet, tako da će zvijezde određenim znakovima više biti naklonjene za novac nego ostalima.

Podgoričanin FINALISTA festivala „Biser Jadrana“: Pjesmom u mediteranskom duhu spreman da OSVOJI PUBLIKU

Subota, 18.05.2024 | 14:55

Tivat će ovog ljeta biti centar muzičkog dešavanja!

DPS Nikšić: Kovačević ni sebe ne može da ubijedi u to da lokalna vlast u Nikšiću radi, a kamoli građane

Subota, 18.05.2024 | 14:24

Sinoć je u okviru emisije “Perspektiva” lokalnog javnog emitera RTV Nikšić gostovao predsjednik Opštine Nikšić. Da ne prepoznasmo lik, po odgovorima ne bismo znali da je to Marko Kovačević, predsjednik Opštine Nikšić. Bez one početne energije, elana i entuzijazma, pokušao je ubijediti građane kako lokalna vlast radi, a sve nam se čini da ni sebe nije ubijedio u to, saopšteno je iz DPS Nikšić.

Nova DRAMA na putu Nikole Rokvića - "NE bi se, brate, vratio odatle…"

Nedjelja, 19.05.2024 | 11:10

Nikola Rokvić 28 dana pješači do Grčke, gdje će se pokloniti Svetom Nektariju Eginskom, svecu koji je poznat po tome što pomaže oboljelima.

Zašto nikad NE BISTE trebali ZASPATI prije nego što avion poleti?

Nedjelja, 19.05.2024 | 11:01

Ako želite znati kako nešto funkcionira u avionu, pitajte stjuardesu.

Veljko Ražnatović PRVI PUT o Karleuši - Imao samo je jedno imao da PORUČI

Nedjelja, 19.05.2024 | 10:49

Oko ovoga se na društvenim mrežama podigla ogromna prašina

Nove ZAPLIJENE u Jelovici, UHVAĆEN i čuvar šuma sa svojim kamionom

Nedjelja, 19.05.2024 | 10:37

 Službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima jutros su uspješno izvršili zaplijenu bespravno posječene građe u odjeljenju 12, Gazdinska jedinica „Jelovica“ u opštini Berane i uz koordinaciju VD direktora Uprave Miloša Rajkovića zaplijenjenu građu prebacili na sigurnu lokaciju.

Vučić: "Odvratna igra i perfidni TRIK Crne Gore sa amandmanima"

Nedjelja, 19.05.2024 | 10:29

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da mu je "odvratna igra" sa crnogorskim amandmanima na Prijedlog rezolucije UN o genocidu u Srebrenici.

Danilovgrad: U okviru Proljećneg bazara održan koncert u ČAST Zorana Kalezića (FOTO/VIDEO)

Nedjelja, 19.05.2024 | 10:13

U okviru prvog danilovgradskog Proljećnjeg bazara sinoć je na Trgu golootočkih žrtava upriličen koncert u čast Zorana Kalezića.

CGO objavio Vodič za korisnike Zakona o slobodnom pristupu informacijama

Nedjelja, 19.05.2024 | 10:07

Centar za građansko obrazovanje (CGO) objavio je Vodič za korisnike Zakona o slobodnom pristupu informacijama, namijenjen građanima i građankama, nevladinim organizacijama, novinarima i drugim zainteresovanim stranama, a kako bi lakše savladavali procedure dobijanja potrebnih informacija od organa javnog sektora u Crnoj Gori.

Sredstva za čišćenje koja NE SMIJU da se KORISTE ZAJEDNO

Nedjelja, 19.05.2024 | 09:58

Upotreba različitih sredstava za čišćenje je ponekad efikasna, ali kombinovanje određenih hemikalija može dovesti do opasnih hemijskih reakcija.

Usik SLAVIO u borbi vijeka i postao apsolutni ŠAMPION u boksu

Nedjelja, 19.05.2024 | 09:45

Bokser Oleksandr Usik iz Ukrajine je apsolutni svjetski šampion u teškoj kategoriji.

SPREMITE za LJETO - Ovaj NAPITAK idealan je za MRŠAVLJENJE

Nedjelja, 19.05.2024 | 09:38

Bliži se ljeto te se mnogi već uveliko pripremaju za more.