Srijeda, 01.05.2024 | 10:08
IZVOR: MediaBiro

FOTO/VIDEO: Tradicionalnim Abrumom oživio karnevalski duh Budve: "Ljudima treba da se opuste i zabave na ovakav način"

Atraktivan program 21. izdanja Međunarodnog budvanskog karnevala nastavljen je sinoć Tradicionalnim Abrumom tokom kojeg su veseli Feštađuni i karnevalisti pozivali građane i posjetioce Starog grada i okoline na Veliki budvanski karneval.




Foto: MediaBiro

Starogradske porodice i ugostitelji iznijeli su posluženje i tako pozdravili veliku, šarenu karnevalsku povorku i još jednom dokazali da karnevalska tradicija i te kako nastavlja da živi u Budvi.

“Ja sam srećna i mislim da je ovo jedan od najboljih, najkvalitetnijih Abruma do sada, sa najviše posjetilaca. Cijela Ex-Jugoslavija je tu, tu su i Grčka, Albanija, Italija. Svi su ovdje došli i iz punih usta mogu da kažem je Budvanski karneval, poslije Riječkog karnevala najveći u regionu," kazala je Marija Pjerotić, organizatorka Međunarodnog karnevala u Budvi i predsjednica NVO Feštađuni Budva.

Kao rođena Budvanka, Pjerotić ističe da se ne sjeća ovako velikih gužvi u Starom gradu.

“Ne znam da li ova noć više može i da se ponovi. Svuda se pjeva i igra, jedna pozitivna energija je prisutna. Ljudi kad obuku maske ili vide maskirane ljude oni budu ono što jesu, opuste se i uživaju. Budva je imala bogatu karnevalsku  tradiciju, Budva gaji tu tradiciju jer ljudima treba da se opuste i zabave na ovakav način,” dodala je Pjerotić.

Foto: MediaBiro

Feštađune i karnevaliste pratili su performansi "Kangoo Jumps", mažoretki, škole orijentalnog plesa "Hana" i plesnih škola "Orient", "Montok" i "Salsa amore", a Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva kao organizatori Međunarodnog budvanskog karnevala pobrinuli su se da organizuju kvalitetan muzički program na različitim krajevima Starog grada.

“Na platou kod „Jadranske straže“ nastupio je budvanski bend Jack Lupino, a zatim i regionalna elektro-pop senzacija bend Fantom. Na Pjaceti kod kuće Čekrdekovića nastupili su DJ-evi NOTSOSERIOUS,  zatim DJ Burkakke i poznati novosadski DJ, Runy. Program smo imali i na Trgu palmi gdje su ljubitelji domaće muzike mogli da uživaju uz Đurđu Petrović Poljak, poznati vokal The Grupe, kao i Elizu Stark & The Dappers,” navela je predstavnica TO Budva, Tamara Marković.

Zahvaljujući ovako raznovrsnom muzičkom programu cijele noći je vladao dobar provod, a sjajnu atmosferu i toplu dobrodošlicu Budvana osjetili su i mnogobrojni gosti iz regiona koji su učestvovali u Abrumu.

“Dolazimo iz Rijeke, iz Hrvatske, već dugi niz godina smo na vašem karnevalu, uvijek nam je predivno, predivni ste ljudi, uvijek nas lijepo dočekate i nadam se da će tako biti i na Velikom karnevalu,” kazala je Maja Šolac iz Draških maškara.

Foto: MediaBiro

Abrum je bio tek uvertira za današnju Veliku karnevalsku povorku, tokom koje će 55 karnevalskih grupa iz svih krajeva regiona i Evrope predstaviti izuzetne maske i donijeti odličan provod u Budvu.

“Prvi maj proći će u znaku Velike karnevalske povorke koja će se formirati od 20h kod hotela Bracera i krenuti ka Starom gradu. Ovdje će zaista jedan rekordan broj učesnika izvesti svoje tačke, tako da očekujemo i veliki broj posjetilaca koji će uživati u senzacionalnim nastupima. Na platou kod „Jadranske straže“ nastupiće DJ-evi Enklavaparc i John K, a za kraj večeri jedan od najpopularnijih regionalnih DJ-eva, Andrew Meller. Na Trgu palmi za sve ljubitelje domaće muzike nastupaju crnogorski bendovi Nitro i Priganitze. Mi svakako vjerujemo da će Budva tokom prvomajskih praznika uz sva ova brojna dešavanja zasjati svojim punim sjajem”, podvukla je predstavnica TO Budva, Tamara Marković.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Nove ZAPLIJENE u Jelovici, UHVAĆEN i čuvar šuma sa svojim kamionom

Nedjelja, 19.05.2024 | 10:37

 Službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima jutros su uspješno izvršili zaplijenu bespravno posječene građe u odjeljenju 12, Gazdinska jedinica „Jelovica“ u opštini Berane i uz koordinaciju VD direktora Uprave Miloša Rajkovića zaplijenjenu građu prebacili na sigurnu lokaciju.

Vučić: "Odvratna igra i perfidni TRIK Crne Gore sa amandmanima"

Nedjelja, 19.05.2024 | 10:29

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da mu je "odvratna igra" sa crnogorskim amandmanima na Prijedlog rezolucije UN o genocidu u Srebrenici.

Danilovgrad: U okviru Proljećneg bazara održan koncert u ČAST Zorana Kalezića (FOTO/VIDEO)

Nedjelja, 19.05.2024 | 10:13

U okviru prvog danilovgradskog Proljećnjeg bazara sinoć je na Trgu golootočkih žrtava upriličen koncert u čast Zorana Kalezića.

CGO objavio Vodič za korisnike Zakona o slobodnom pristupu informacijama

Nedjelja, 19.05.2024 | 10:07

Centar za građansko obrazovanje (CGO) objavio je Vodič za korisnike Zakona o slobodnom pristupu informacijama, namijenjen građanima i građankama, nevladinim organizacijama, novinarima i drugim zainteresovanim stranama, a kako bi lakše savladavali procedure dobijanja potrebnih informacija od organa javnog sektora u Crnoj Gori.

Sredstva za čišćenje koja NE SMIJU da se KORISTE ZAJEDNO

Nedjelja, 19.05.2024 | 09:58

Upotreba različitih sredstava za čišćenje je ponekad efikasna, ali kombinovanje određenih hemikalija može dovesti do opasnih hemijskih reakcija.

Usik SLAVIO u borbi vijeka i postao apsolutni ŠAMPION u boksu

Nedjelja, 19.05.2024 | 09:45

Bokser Oleksandr Usik iz Ukrajine je apsolutni svjetski šampion u teškoj kategoriji.

SPREMITE za LJETO - Ovaj NAPITAK idealan je za MRŠAVLJENJE

Nedjelja, 19.05.2024 | 09:38

Bliži se ljeto te se mnogi već uveliko pripremaju za more.

Podaci EUROSTATA: U Crnoj Gori PORASTAO broj ZAPOSLENIH koji rade PREKOVREMENO

Nedjelja, 19.05.2024 | 09:23

U Crnoj Gori proteklih godina j porrastao broj zaposlenih koji radi prekovremeno. Tako je, prema podacima Eurostata, 2011. prekovremeno radilo 9,7 odsto uposlenih, a 2019. – 13,2 odsto.

Vladimir kao vladar

Nedjelja, 19.05.2024 | 09:18

P

Otvaranjem IZLOŽBE “Igra staklenih perli” Prirodnjački muzej Crne Gore OBILJEŽIO Evropsku noć muzeja

Nedjelja, 19.05.2024 | 09:10

Međunarodni dan muzeja, koji se obilježava svakog 18. maja od 1977. godine i Evropska noć muzeja obilježeni su sinoć i u Prirodnjačkom muzeju Crne Gore. Tim povodom u galeriji Prirodnjačkog muzeja svečano je otvorena izložba „Igra staklenih perli“, autorki Vere Biberdžić i dr Ekatarine Romanove.