Četvrtak, 02.05.2024 | 20:03
IZVOR: gradski.me

Bajčetić: Aerodrom u Golubovcima ove godine imaće rekordan promet i vezu sa 45 destinacija

Podgorički aerodrom ove godine imaće rekordan promet i povezanost sa čak 45 destinacija, saopštili su za Gradsku iz Aerodroma Crne Gore. Napominju da sezonskih radnika ima dovoljno, a građane pozivaju na strpljenje zbog gužvi koje će uslijediti u ljetnjoj sezoni zbog povećanog broja letova i, kako kažu, skromnih kapaciteta terminalne zgrade. Kada je riječ o tivatskom aerodromu, iz ACG poručuju da su popravili krov i sistem za klimatizaciju.

 

 




Foto: Ilustracija, Pixabay

“Podgorički aerodrom je od januara do aprila, opslužio 45 odsto više putnika u odnosu na isti period rekordne 2019. godine”, kazao je za Gradsku član Odbora direktora Aerodroma Nikola Bajčetić.

“Svi dosadašnji pokazatelji od početka godine, govore nam da ćemo imati rekordnu turističku sezonu. Naravno, u avijaciji ljetnja turistička sezona počinje 31. marta. Moram da istaklnem da ćemo ove godine u Podgorici imati povezanost sa 45 destinacija“, navodi Bajčetić.

Ističe da se gužve stvaraju zbog nedovoljnih prostornih kapaciteta terminalne zgrade, koju, kaže, “pod hitno treba proširiti”.

„Te gužve ne mogu biti glavni indikatori i izgovor za nervozu i nezadovoljstvo iz prostog razloga što je aerodrom projektovan za 600 putnika u odlasku i dolasku, a mi opslužujemo do 1300 tokom ljetnje turističke sezone“, dodaje Bajčetić.

Slike havarija na tivatskom aerodromu koje su preplavile medije kako u zemlji tako u regionu tokom prošle godine, ove će izostati, tvrdi Bajčetić.

„Zimsku sezonu smo iskoristili da sanirano krov i da značajno unaprijedimo klimatizaciju. Spremno smo ušli u ljetnju turističku sezonu. Takođe, osposobili smo Terminal 2 pa će putnici biti znatno rasterećeniji“, kazao je Bajčetić.

Najpopularnije destinacije među građanima Podgorice su Beograd, Istanbul, Beč i London. Bajčetić je istakao da su lou kost kompanije vratile letove ka Podgorici.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Radulović: Uskoro nastavak radova na dionici puta Vrulja-Mijakovići

Nedjelja, 19.05.2024 | 10:20

Do kraja mjeseca biće izabran novi izvođač radova za 7,5 kilometara dugu dionicu puta Pljevlja - Bijelo Polje od sela Mijakovića do Vrulje, najavio je ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović. On je kazao da će odmah potom moći da se krene sa izgradnjom koja će trajati najduže 10 mjeseci.

Podaci EUROSTATA: U Crnoj Gori PORASTAO broj ZAPOSLENIH koji rade PREKOVREMENO

Nedjelja, 19.05.2024 | 09:23

U Crnoj Gori proteklih godina j porrastao broj zaposlenih koji radi prekovremeno. Tako je, prema podacima Eurostata, 2011. prekovremeno radilo 9,7 odsto uposlenih, a 2019. – 13,2 odsto.

EPCG i EKO-FOND potpisali sporazum o zajedničkom finansiranju i realizaciji projekta "SOLARI 5000+ (70 MW)" za fizička i pravna lica

Subota, 18.05.2024 | 10:50

Izvršni direktori EPCG i Eko-fonda, Ivan Bulatović i Draško Boljević, potpisali su juče u Podgorici Sporazum o zajedničkom finansiranju i realizaciji projekta "Solari 5000+ (70 MW)" za fizička i pravna lica. 

Ristić: Predsezona u Kotoru OBARA REKORDE, proslava 21. maja uz Petra Graša i Who See

Subota, 18.05.2024 | 10:32

Povodom proslave Dana nezavisnosti, u Kotoru će, na Trgu od Oružja, nastupiti jedan od omiljenih muzičara s ovih prostora – Petar Grašo, najavio je za Mediabiro direktor TO Kotor Jovan Ristić. Posjetioce će te večeri, kako je istakao, zabavljati i popularna kotorska grupa – Who See.

Radulović - SMATSA važan činilac, moramo više ulagati u infrastrukturu

Subota, 18.05.2024 | 09:18

Izgradnja aneksa terminalne zgrade u Podgorici i instaliranje i nabavka sekundarnog radara na planini Vrsuta ključni su infrastrukturni projekti koje Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) planira da investira u Crnoj Gori. To je saopšteno nakon sastanka ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića i pomoćnika direktora SMATSA Rajka Uskokovića.

Sve više VOZILA u Crnoj Gori: Teretnjaka 20.472, motocikala 8,3 hiljada, a evo koliko ima PUTNIČKIH AUTOMOBILA

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:24

Broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u 2023. godini iznosio je 285.257, što je za 6,9 odsto više nego u 2022. godini, kada je broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila iznosio 266.747,objavila je Uprava za statistiku MONSTAT.

KK Crvena zvezda: Naneli FIZIČKI NAPAO Lazarevića

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:14

Nemile scene pred večerašnji treći meč finala ABA lige – kako navode iz tabora Crvene zvezde Džejms Naneli je fizički napao Stefana Lazarevića. Saopštenje crveno-belih prenosimo u cjelosti:

Astrolozi OTKRIVAJU - Žene rođene u ovim znakovima Zodijaka NISU ZA BRAK

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:03

Astrolozi tvrde da žene u ova tri horoskopska znaka jako teško ostvaruju ljubavne veze jer im karakter ne dozvoljava da se predugo zadržavaju u nekoj zajednici.

Koliko je LJUDI POSJETILO baš SVE ZEMLJE SVIJETA?

Nedjelja, 19.05.2024 | 13:38

Nisam vidio baš sve, ali mi je na listi.

URA: Univerzitet da REAGUJE i KAZNI mizogini nastup profesora Stamatovića

Nedjelja, 19.05.2024 | 13:24

,Pozivamo Univerzitet Crne Gore da reaguje i kazni skandalozno i nevaspitano ponašanje profesora na Filozofskom fakultetu dr Aleksandra Stamatovića tokom gostovanja na TV Adria u emisiji sa Irenom Tatar 'Neki to vole vruće'. Nedopustivo je da se akademska zajednica, čiji je Stamatović član, već do sada nije oglasila", saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

INCIDENT u Areni: Košarkaš Partizana pesnicom udario igrača Crvene zvezde

Nedjelja, 19.05.2024 | 13:16

Košarkaš Partizana Džejms Naneli udario je igrača Crvene zvezde Stefana Lazarevića pesnicom u glavu, prenosi Meridiansport.

NE PEČE SE i ima samo DVA SASTOJKA - Čokoladni kolač idealan za sve sladokusce

Nedjelja, 19.05.2024 | 13:08

Recept za ovaj kolač je vrlo jednostavan.    

Ova dva horoskopska znaka OČEKUJU FINANSIJSKE prilike do kraja maja

Nedjelja, 19.05.2024 | 12:57

Maj je donio posebnu energiju za svaki horoskopski znak, ali dva horoskopska znaka imaće najviše sreće u finansijama do kraja mjeseca.

Autor OTKRIVA zašto je njegov portret kralja Čarlsa toliko crven (FOTO)

Nedjelja, 19.05.2024 | 12:50

Umjetnik Džonatan Jeo, najpoznatiji po portretu kalja Čarlsa, kaže da je uživao u internet mimovima koje je izazvala njegova slika monarha.

Vlahović se na EMOTIVAN NAČIN oprostio od Alegrija - "Pomogli ste mi da POSTANEM MUŠKARAC"

Nedjelja, 19.05.2024 | 12:40

Masimilijano Alegri se od klupe Juventusa oprostio na pravi način.