Ponedjeljak, 13.05.2024 | 08:42
IZVOR: RTCG

"U planu reforma ZZZCG, biće prisupačniji nezaposlenima"

Jedan od glavnih ciljeva jeste da učinimo Zavod za zapošljavanje Crne Gore što transparentnijim i pristupačnijim nezaposlenim licima, kazao je v.d. direktora ZZZCG David Perčobić.




Foto:  arhiva, Kolektiv.me

"Zavod za zapošljavanje opterećuje čitav sijaset zakona koji se primjenjuju na rad i funkcionisanje Zavoda, i tako su napravili da je Zavod postala teška birokratska institucija", kazao je u Perčobić "Dobro jutro Crna Goro". 

On je naglasio da je njegov cilj da Zavod istrgne iz kandži teških birokratskih procedura.

Perčobić je najavio reformu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore u punom kapacitetu svih zaposlenih.

"Dobio sam podršku većine, ako ne i svih zaposlenih u Zavodu. Želim da zajedno sa svima, kao jedan tim stavimo Zavod na noge i da on ima svoju pravu funkciju a to je da posreduje u zapošljavanju", istakao je on. 

Kazao je da imaju velika očekivanja, te da smatra da će zajedno napraviti velike reforme ne samo Zavoda nego i tržišta rada.

Podsjetio je da je Zavod za zapošljavanje zadnjih godinu radio intezivno na implementaciji novog informacionog sistema, te da je to osnova za sve reforme u Zavodu.

Perčobić je istakao da je trenutno 36.301 nezaposleno lice u Crnoj Gori. 

Kako je kazao, da se preko pola evidencije na Zavodu, u stukturi nezaposlenih lica, nalaze osobe koje su jako teške za zapošljavanje.

"Zbog zakonskih okvira koji postoje u Crnoj Gori, imamo 6.000 korisnika materijalnog obezbjedjenja porodice, zatim skoro 10.000 osoba sa invaliditetom, preko 600 lica koja imaju 67+ godina", kazao je Perčobić.

Zato, kako ističe Perčobić, želi u daljem radu Zavoda, da se momentalno posvete ljudima koji traže posao, da u vrlo kratkom roku izađu na tržište rada.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Martinović: Turistička sezona će biti uspješna ukoliko svi relevantni državni organi budu kvalitetno odradili svoj posao

Subota, 01.06.2024 | 21:00

Predstojeća turistička sezona biće vrlo uspješna ukoliko svi relevantni državni organi budu kvalitetno odradili svoj posao, ocijenio je ministar ekologije, održivog i razvoja sjevera Vladimir Martinović u intervjuu za Gradsku televiziju.

Karta šanse: U Njemačkoj od danas nova pravila za radnike koji dolaze iz Crne Gore i regiona

Subota, 01.06.2024 | 17:39

Radnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije i Kosova mogu znatno lakše da odu na neodređeno vrijeme u Njemačku, i to do 50.000 njih godišnje, što je duplo više nego do sada, navedeno je na sajtu Ministarstva.

Pljevlja: Zbog nezakonitih odluka Vesne Bratić, država mora da plati preko 55.000 eura

Subota, 01.06.2024 | 15:30

Osnovnom sudu u Pljevljima podnijeto je 10 tužbi protiv Crne Gore-Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta na čijem je čelu bila Vesna Bratić, radi poništaja odluke o razrješenju dužnosti direktora u vaspitno-obrazovnim ustanovama i 12 tužbi radi naknade štete u vidu izgubljene zarade s tim što je u jednoj tužbi tražen i poništaj odluke o razrješenju dužnosti direktora u vaspitno-obrazovnoj ustanovi.

Mulešković o mogućem scenariju: Imaćemo hrvatske plate, a švajcarske cijene; Stop inflaciji 2 imala veći efekat od akcije Limitirane cijene

Subota, 01.06.2024 | 15:07

Ekonomski analitičar Mirza Mulešković upozorava da će Crna Gora, ako se plate budu povećavale bez realnog rasta ekonomije, imati ponovo udar kroz porast cijena porizvoda, pa kaže da može se doći u situaciju da plate budu kao u Hrvatskoj, a cijene kao u Švajcarskoj. Poručuje da je akcija Stop inflaciji 2 koju je sprovodila prethodna Vlada dala bolje rezultate i veći efekat na cijene porizvoda od akcije Limitirane cijene koju sprovodi aktuelna Vlada, iako su obije akcije, kako pojašnjava, bez dugoročnog efekta. Mulešković napominje da je neophodno da ovakve akcije budu dodatak paketima podrške privredi i građanima. On podvlači na to da, kada ovakve akcije stanu, onda cijene proizvoda rastu.

Simpozijum EPCG NET 2024 - Vrijeme je da zemlje zapadnog Balkana zaključuju PPA ugovore

Subota, 01.06.2024 | 14:12

Zakon o korišćenju električne energije iz obnovljivih izvora u finalnoj je fazi i uskoro će biti pred poslanicima, u Crnoj Gori će početkom sljedeće godine biti objavljene prve aukcije za tržišne premije, a preduslov razvoja PPA ugovora je zdrava ekonomija.

VIDEO: "Zagrlili su se i čekali pomoć..." Kako su se mladi našli usred NABUJALE RIJEKE koja ih je odnijela?

Subota, 01.06.2024 | 13:40

Italijanski spasioci od juče tragaju za troje mladih, koji su nestali u rijeci nakon što ih je odnijela bujica u provinciji Udine.

URA: Spajićeva Vlada protiv Fonda STAN ZA SVE i da građani za 900€ po metru kvadratnom kupuju stan

Subota, 01.06.2024 | 13:48

Spajićeva Vlada je donijela mišljenje kojim se zaključuje da je protiv usvajanja Predlog zakona o Fondu STAN ZA SVE koji je poslanički klub Građanskog pokreta URA predao u skupštinsku proceduru kako bi njegovim usvajanjem građanke i građani koji nemaju svoj stan mogli da riješe svoje stambeno pitanje po duplo povoljnijim cijenama od tržišnih, odnosno, od 900 eura po metru kvadratnom, saopšteno je iz GP URA.

Inspektoru određeno ZADRŽAVANJE - Osumnjičen za ZLOUPOTREBU službenog položaja

Subota, 01.06.2024 | 15:35

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo odredilo je zadržavanje do 72 sata urbanističko-građevinskom inspektoru V. R. (55) zbog sumnje da je učinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Alkaras: Ne bih mogao da kažem da smo Đoković, Siner i ja favoriti, ali bićemo OPASNI

Subota, 01.06.2024 | 12:20

Španski teniser Karlos Alkaras nije želio da ulogu favorita na Rolan Garosu pripiše sebi ili Novaku Đokoviću i Janiku Sineru posle prolaska u osminu finala u Parizu.

Predstave, koncerti, izložbe,.. BOGAT PROGRAM "Podgoričkog kulturnog ljeta" od 2. juna do 20. septembra

Subota, 01.06.2024 | 13:01

Tradicionalna manifestacija “Podgoričko kulturno ljeto”, ove se godine organizuje 25. put, i trajaće od 2. juna do 20. septembra. U nepuna četiri mjeseca, podgoričkoj publici i posjetiocima Podgorice biće predstavljeni kvalitetni i raznovrsni književni, muzički, pozorišni, filmski, ali i programi iz oblasti vizuelnih umjetnosti.

Vasko Raičević gost tribine „Podgoričke priče”

Nedjelja, 02.06.2024 | 11:58

Gost tribine „Podgoričke priče” u utorak 4. juna u 20 sati u Multimedijalnoj sali KIC-a "Budo Tomović" biće dramaturg i književnik Vasko Raičević.

Ove stvari NIKADA ne bi trebalo da otkrivate na društvenim mrežama

Nedjelja, 02.06.2024 | 11:43

Dok koristite, sada već, uobičajene AI alate i na društvenim mrežama provodite dobar dio vremena, postoji pet stvari koje tamo nikako ne bi trebalo da objavljujete.

Ne odustaje od LJUBAVI: Milijarder se u 93. godini ponovo OŽENIO - "Peti brak može da POČNE":

Nedjelja, 02.06.2024 | 11:26

Medijski tajkun Rupert Merdok (93) oženio je penzonisanu rusku molekularnu biološkinju Elenu Žukovu (67).

AKCIJE NA SJEVERU - PRONAĐENA droga i oružje, UHAPŠENO više osoba

Nedjelja, 02.06.2024 | 11:11

Policija je u dvije odvojene aktivnosti zaplijenila marihuanu i kokain koji su, kako je saopšteno, bili namijenjeni za uličnu distribuciju na području Žabljaka i Bijelog Polja.

Gugl mijenja popularnu aplikaciju - Uskoro će biti DOSTUPNA svim korisnicima

Nedjelja, 02.06.2024 | 11:03

Nova funkcija aplikacije Messages - redizajn diktafona, predstavljena je nedavno. Pošto je nisu dobili svi korisnici, Gugl sada to ispravlja.

Fotografije Lidije Vukčević Vučurović 4. juna u KIC-u

Nedjelja, 02.06.2024 | 10:53

Deseta samostalna izložba fotografija Lidije Vukčević Vučurović „Putositnice” biće otvorena u utorak, 4. juna, u izložbenom holu KIC-a „Budo Tomović” .

Prljavo kazalište priredilo NEZABORAVNI rokenrol spektakl na Trgu od oružja (FOTO/VIDEO)

Nedjelja, 02.06.2024 | 10:36

Povodom početka ljetnje turističke sezone sinoć je u Kotoru održan koncert zagrebačkog rok sastava Prljavo Kazalište, prije njih nastupio je Ansambl Toć.

Znate li što je PRŽENO MLIJEKO? Možete ga i SAMI NAPRAVITI (RECEPT)

Nedjelja, 02.06.2024 | 10:21

Prženo mlijeko jednostavna je poslastica od samo nekoliko sastojaka koju španske bake rado je pripremaju svojim unucima.

Nišić i Jakšić Stojanović posjetile Dječiji dom u Bijeloj, maturantima uručile poklone (FOTO)

Nedjelja, 02.06.2024 | 09:57

Ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić i ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić Stojanović posjetile su danas Dom za djecu bez roditeljskog staranja, “Mladost”, u Bijeloj, kako bi uručile poklone polumaturantima i maturantima.

"VOLIO bih da dobiju pravog čovjeka pored sebe“ - Aco Pejović progovorio o ĆERKAMA

Nedjelja, 02.06.2024 | 09:47

Pjevač Aco Pejović ima tri ćerke.