Petak, 17.05.2024 | 12:24
IZVOR: kolektiv.me

Šehović u Nikšiću: Aktuelna vlast je talac politike Andrije Mandića

„Očigledno je da je aktuelna vlast talac retrogradne politike nekadašnjeg Demokratskog fronta i Andrije Mandića kao suštinskog lidera parlamentarne većine, i da kao takva predstavlja ozbiljnu prijetnju po suštinske evropske vrijednosti i građanski karakter države i društva. Nadstranački savez SD-a, SDP-a i LP-a će biti svojevrstan glas razuma, odnosno najdosljedniji protivnik svakoj populističkoj i nacionalističkoj politici koja, nažalost, sve više u Crnoj Gori uzima maha", poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) dr Damir Šehović na sjednici opštinskog odbora te partije u Nikšiću.




Foto: Socijaldemokrate

„Zato se, uostalom, poslednjih dana naša država žestoko blamira pred Ujedinjenim nacijama i civilizovanim svijetom zbog svoje neodlučnosti u vezi njemačkog predloga Rezolucije o Srebrenici. Do juče su nas zbog toga svađali sa Bosnom i Hercegovinom, danas nas najavama novih rezolucija svađaju sa Hrvatskom, a sjutra ko zna sa kim. Evidentno je da Vlada funkcioniše po principu „korak naprijed, dva nazad" i da kao takva nema ni kapacitet ni karakter da se odupre aktuelnim vlastima u Beogradu i Banja Luci, kojima nikako ne odgovora brzi napredak Crne Gore u evropskim integracijama", saopštio je lider SD-a.

Potpredsjednik SD-a i šef poslaničkog kluba te partije Boris Mugoša je naglasio da ništa bolja od regionalne nije ni socio-ekonomska politika aktuelne vlasti, koja je dominantno zasnovana na demagogiji i olako datim obećanjima, iza kojih ne stoje adekvatne analize i dugoročno održivo ekonomsko uporište.

„O tome svjedoči i činjenica da su nedavno odbijeni naši amandmani o povećanju novčane podrške najsiromašnijima u Crnoj Gori, kao i činjenica da se na suštinski i sistemski način najmanje priča o ekonomiji, poljoprivredi, investicijama, turističkoj sezoni, cijenama, socijali, odnosno životnom standardu, stanju u obrazovanju, zdravstvu, sportu, kulturi, ljudskim pravima, diskriminaciji", saopštio je Mugoša.

Foto: Socijaldemokrate

Poslanici Branislav Nenezić i Nikola Zirojević su istakli da zbog ozbiljnosti situacije u kojoj se naše društvo nalazi, niko ko je odgovoran prema ovoj državi i njenim vitalnim interesima, na koje se inače vrlo posvećeno i organizovano atakuje sa raznih strana, nema pravo da stoji po strani, i da čeka da se politička klima sama od sebe promijeni na bolje.

„Upravo zato nadstranački savez, čiju će okosnicu činiti SD, SDP i LP ima ambiciju da otvori prostor za angažman nepartijskih udruženja i pojedinaca, koji su jednako kao i mi zabrinuti nad političkom i ukupnom društvenom zbiljom kojoj pune četiri godine svjedočimo", zaključili su Nenezić i Zirojević.

Sjednica opštinskog odbora SD-a u Nikšiću je organizovana u okviru aktivnosti obilazaka odbora i razgovora sa članstvom, u kontekstu najavljenog novog modela saradnje između srodnih partija i pojedinaca, sa ciljem, kako su naveli, jačanja socijaldemokratske i generalno građanske misli u Crnoj Gori.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Nišicanka
17.05.2024 13:51

Da u Niksicu ne dijele stanove ?

0 0

OSTALE VIJESTI

(UŽIVO) LOKALNI IZBORI u Andrijevici - Do devet sati GLASALO 10,6 odsto BIRAČA

Nedjelja, 02.06.2024 | 08:23

Lokalni izbori u Andrijevici, na kojima učestvuje sedam izbornih lista, održavaju se danas.

Živković: Vrijeme je za povratak na vlast, bez DPS-a nema političke stabilnosti

Subota, 01.06.2024 | 21:34

Na opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Kotor birao je članove opštinskog odbora. Konferenciju je otvorio predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković, koji je još jednom ponovio da je više nego jasno da bez Demokratske parije socijalista nigdje u Crnoj Gori više neće biti stabilne vlasti.

SD: Ne zalijeći se Čarapiću, ni atak na spomenik Mirku Petroviću ne može spasiti vlast u Glavnom gradu

Subota, 01.06.2024 | 20:16

Umjesto obećanog povećanja plata, socijalnih davanja, novih fabrika, ubrzavanja puta ka EU i ostalih šarenih laži kojima su zamajavali javnost u predizbornom periodu, Vasilije Čarapić i njegov Pokret Evropa sad su se danas zalećeli ni manje ni više nego na spomenik Mirku Petroviću! “Evropski”, nema šta. Stoga poručujemo i njemu i ostalim Čarapićima: to neće proći, navode Socijaldemokrate. 

Krivokapić savjetuje Upravu policije da “pročisti svoje redove”

Subota, 01.06.2024 | 19:41

Bivši premijer Zdravko Krivokapić kazao je da Uprava policije može učiniti veliki iskorak u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije “ako pročisti svoje redove, ima kvalitetnije resurse, primi nove kompetentne kadrove sa boljim platama”.

Živković: Vjerujemo da ćemo tokom ove ili početkom naredne godine imati vanredne parlamentarne izbore

Subota, 01.06.2024 | 17:14

Bijelom Polju danas je na opštinskoj izbornoj konvenciji DPS izabran odbor od 86 članova, a Konvenciji je prisustvovao lider stranke Danijel Živković koji je istakao da je zadovoljan situacijom na terenu.

VIDEO: "Zagrlili su se i čekali pomoć..." Kako su se mladi našli usred NABUJALE RIJEKE koja ih je odnijela?

Subota, 01.06.2024 | 13:40

Italijanski spasioci od juče tragaju za troje mladih, koji su nestali u rijeci nakon što ih je odnijela bujica u provinciji Udine.

URA: Spajićeva Vlada protiv Fonda STAN ZA SVE i da građani za 900€ po metru kvadratnom kupuju stan

Subota, 01.06.2024 | 13:48

Spajićeva Vlada je donijela mišljenje kojim se zaključuje da je protiv usvajanja Predlog zakona o Fondu STAN ZA SVE koji je poslanički klub Građanskog pokreta URA predao u skupštinsku proceduru kako bi njegovim usvajanjem građanke i građani koji nemaju svoj stan mogli da riješe svoje stambeno pitanje po duplo povoljnijim cijenama od tržišnih, odnosno, od 900 eura po metru kvadratnom, saopšteno je iz GP URA.

Alkaras: Ne bih mogao da kažem da smo Đoković, Siner i ja favoriti, ali bićemo OPASNI

Subota, 01.06.2024 | 12:20

Španski teniser Karlos Alkaras nije želio da ulogu favorita na Rolan Garosu pripiše sebi ili Novaku Đokoviću i Janiku Sineru posle prolaska u osminu finala u Parizu.

Predstave, koncerti, izložbe,.. BOGAT PROGRAM "Podgoričkog kulturnog ljeta" od 2. juna do 20. septembra

Subota, 01.06.2024 | 13:01

Tradicionalna manifestacija “Podgoričko kulturno ljeto”, ove se godine organizuje 25. put, i trajaće od 2. juna do 20. septembra. U nepuna četiri mjeseca, podgoričkoj publici i posjetiocima Podgorice biće predstavljeni kvalitetni i raznovrsni književni, muzički, pozorišni, filmski, ali i programi iz oblasti vizuelnih umjetnosti.

Inspektoru određeno ZADRŽAVANJE - Osumnjičen za ZLOUPOTREBU službenog položaja

Subota, 01.06.2024 | 15:35

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo odredilo je zadržavanje do 72 sata urbanističko-građevinskom inspektoru V. R. (55) zbog sumnje da je učinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Snimak na kome Jelena Đoković PROSLAVLJA Novakovu POBJEDU oborio je internet i svi su ODUŠEVLJENI: "Svaka čast za ovaj par" (VIDEO9

Nedjelja, 02.06.2024 | 12:08

Neustrašivi, fantastični Novak  još jednom je pokazao da je istinski šampion i da nije bez razloga postao najbolji teniser svih vremena!

Vasko Raičević gost tribine „Podgoričke priče”

Nedjelja, 02.06.2024 | 11:58

Gost tribine „Podgoričke priče” u utorak 4. juna u 20 sati u Multimedijalnoj sali KIC-a "Budo Tomović" biće dramaturg i književnik Vasko Raičević.

Ove stvari NIKADA ne bi trebalo da otkrivate na društvenim mrežama

Nedjelja, 02.06.2024 | 11:43

Dok koristite, sada već, uobičajene AI alate i na društvenim mrežama provodite dobar dio vremena, postoji pet stvari koje tamo nikako ne bi trebalo da objavljujete.

Ne odustaje od LJUBAVI: Milijarder se u 93. godini ponovo OŽENIO - "Peti brak može da POČNE":

Nedjelja, 02.06.2024 | 11:26

Medijski tajkun Rupert Merdok (93) oženio je penzonisanu rusku molekularnu biološkinju Elenu Žukovu (67).

AKCIJE NA SJEVERU - PRONAĐENA droga i oružje, UHAPŠENO više osoba

Nedjelja, 02.06.2024 | 11:11

Policija je u dvije odvojene aktivnosti zaplijenila marihuanu i kokain koji su, kako je saopšteno, bili namijenjeni za uličnu distribuciju na području Žabljaka i Bijelog Polja.

Gugl mijenja popularnu aplikaciju - Uskoro će biti DOSTUPNA svim korisnicima

Nedjelja, 02.06.2024 | 11:03

Nova funkcija aplikacije Messages - redizajn diktafona, predstavljena je nedavno. Pošto je nisu dobili svi korisnici, Gugl sada to ispravlja.

Fotografije Lidije Vukčević Vučurović 4. juna u KIC-u

Nedjelja, 02.06.2024 | 10:53

Deseta samostalna izložba fotografija Lidije Vukčević Vučurović „Putositnice” biće otvorena u utorak, 4. juna, u izložbenom holu KIC-a „Budo Tomović” .

Prljavo kazalište priredilo NEZABORAVNI rokenrol spektakl na Trgu od oružja (FOTO/VIDEO)

Nedjelja, 02.06.2024 | 10:36

Povodom početka ljetnje turističke sezone sinoć je u Kotoru održan koncert zagrebačkog rok sastava Prljavo Kazalište, prije njih nastupio je Ansambl Toć.

Znate li što je PRŽENO MLIJEKO? Možete ga i SAMI NAPRAVITI (RECEPT)

Nedjelja, 02.06.2024 | 10:21

Prženo mlijeko jednostavna je poslastica od samo nekoliko sastojaka koju španske bake rado je pripremaju svojim unucima.

Nišić i Jakšić Stojanović posjetile Dječiji dom u Bijeloj, maturantima uručile poklone (FOTO)

Nedjelja, 02.06.2024 | 09:57

Ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić i ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić Stojanović posjetile su danas Dom za djecu bez roditeljskog staranja, “Mladost”, u Bijeloj, kako bi uručile poklone polumaturantima i maturantima.