Ponedjeljak, 06.01.2020 | 19:06
IZVOR: cdm.me

NOVO saopštenje Crvene zvezde: "Nećemo da budemo dekor političkim predstavama"

Crvena zvezda nije se uplašila odlaska u Crnu Goru, ali nikada više nećemo biti dekor u unaprijed režiranim političkim, a ne sportskim predstavama u Morači, saopšteno je iz beogradskog kluba.




Foto: KK Crvena Zvezda

Regionalni šampion nije doputovao prošle sedmice u Podgoricu zbog procjene srpskih bezbjednosnih službi da će im sigurnost u glavnom gradu naše zemlje možda biti ugrožena.

“Scenario je bio poznat, odigrati utakmicu pred 7500 pristalica političke partije DPS u dvorani „Morača“ u kome bi Crvena zvezda bila kao simbol Srbije ponižena u novoj „predstavi“ a promovisan sporni Zakon o veroispovijesti, koji je osuđen kao diskriminatorski od svih, pa i međunarodne zajednice. Ponavljamo, KK Crvena zvezda nakon 17.aprila 2019.godine nikada više neće biti dekor u unaprijed režiranim političkim, a ne sportskim predstavama u Morači! KK Crvena zvezda želi pobjede na terenu, ali van njega neće dozvoliti nikakve opstrukcije, podmetanja, neprincipijelne koalicije, izmišljene kazne zasnovane na navodnom „neopravdanom“ dolasku KK Crvena zvezda u Podgoricu. Od te namjere nećemo odstupiti ni po koju cijenu. Pa čak i onu koju smo kao klub naveli u zvaničnom saopštenju u subotu 04.01.2020. godine!”, poručuju iz Crvene zvezde.

 Ističu i da ne žele da miješaju sport i politiku.

“Kao narodni klub, koji ima milionsku armiju navijača, simpatizera i poštovalaca širom svijeta, kao jedan od simbola Srbije, nećemo ni ćutati kada je očigledno nešto što je svima vidljivo! To je podmukao pokušaj da se našem narodu oduzimaju viševjekovne svetinje u Crnoj Gori, i da budemo inicijator nekih događaja u Crnoj Gori koji nemaju veze sa sportom. Naravno, to je sve lukavo smišljeno od onih koji su svoj klub konačno nazvali „državnim projektom“, zaključuju iz Crvene zvezde.

Disciplinski sudija ABA lige registrovao je neodigrano utakmicu službenim rezultatom 20:0 u korist Budućnosti Voli, Crvenoj zvezdi oduzet je bod, a moraće u kasu regionalnog takmičenja i da plati 20 hiljada eura.

KOMENTARI (4)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
C G
06.01.2020 19:23

Apelujemo na gradjane da ne ispaljuju pirotehnicka sredstva, Covic se plasi 😞

13 4
Srle
06.01.2020 22:04

Sjećamo se svi 5 utakmice u BG.Bili ste sjajni domaćini.Ko o čemu oni o poštenju.Za razliku od Vas.igraci buducnosti su junaci.A ko ovakvim saopstenjem unosi politiku?

6 5
micas
07.01.2020 20:23

dje si miloooo

0 0
Milos
08.01.2020 02:24

milo lopove ne damo ti svetinje !!! Braco SRBI ne dajte se izdrzite milo uskoro pada Srbija je uz vas

2 0

Zašto je SJAJNO da djeca ODRASTAJU sa psima?

Srijeda, 24.04.2024 | 20:18

Odrastanje beba u prisustvu pasa, posebno štenaca, može imati brojne pozitivne učinke na njihov emocionalni, socijalni, i fizički razvoj.

"Učim tekst i malo me BOLI glava od CRNOGORSKIH AKCENATA" -Hrvatska glumica objavom NASMIJALA mnoge (FOTO)

Srijeda, 24.04.2024 | 20:06

Hrvatks glumica Sanja Vejnović u Crnoj Gori snima drugi dio filma Zaliv, a na svom se Instagramu našalila zbog jezičnih izazova s kojima se suočava dok čita scenario

Omeragić POTPISAO inicijativu da Crna Gora SPONZORIŠE Rezoluciju UN o memorijalizaciji genocida u Srebrenici

Srijeda, 24.04.2024 | 19:57

Portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić podržao je inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN-a o memorijalizaciji genocida u Srebrenici.

Anđelka Stević Žugić PRVI PUT o skandalu u kom se našla kada je ZAPOČELA NOVU VEZU: "NAJVAŽNIJA mi je što dotična osoba nije...."

Srijeda, 24.04.2024 | 19:49

Glumica Anđelka Stević Žugić se 2020. godine razvela od Darija Prpića sa kojim ima sina Jakšu.

Četiri ZDRAVE namirnice za GRICKANJE koje mogu SMANJITI RIZIK od srčanog udara

Srijeda, 24.04.2024 | 19:40

Mnogi ljudi vole grickati tokom posla, ali i dok se odmaraju i opuštaju uz gledanje filmova i serija.

"Samo to NEMOJ": Ksenija Knežević OTKRILA šta ZAMJERA Knezu

Srijeda, 24.04.2024 | 19:23

Pjevačica se zbog slične stvari pokajala. 

DPS: Izvještaj Stejt departmenta POTVRDIO NESPOSOBNOST Vlade i sveobuhvatno uništavanje sistema

Srijeda, 24.04.2024 | 19:16

Izvještaj Stejt departmenta za prethodnu godinu potvrđuje da je parlamentarna većina od 30. avgusta nesposobna da funkcioniše, a kamoli da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima i podjelama koje su upravo oni i njihovi politički istomišljenici i koalicioni partneri u prethodnom periodu stvorili u Crnoj Gori, saopšteno je iz DPS-a.

Kulinarski TRIK za koji vam NIKO NIJE REKAO - Zašto iskusne domaćice prekrivaju MASLAC ČAŠOM

Srijeda, 24.04.2024 | 19:08

Maslac je proizvod koji je uvijek u frižideru, jer se često dodaje tokom pripreme raznih jela: peciva ili čak običnih sendviča.

DPS TRAŽI kontrolno saslušanje Bečića, Markovića i Novovića

Srijeda, 24.04.2024 | 18:58

Poslanici opozicije u Odboru za bezbjednost i odbranu podnijeli su Skupštini zahtjev za kontrolno saslušanje potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Alekse Bečića, Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića i Glavnog specijalnog tužioca Vladmira Novovića.

VIŠI SUD: Miloševiću dozvoljeno da NAPUŠTA Nikšić

Srijeda, 24.04.2024 | 18:44

Bivšem direktoru Uprave prihoda i carina, Radu Miloševiću, odlukom sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, Gorana Šćepanovića, ukinuta je zabrana napuštanja Nikšića, u kojem stanuje, koja mu je određena nakon što je, u junu prošle godine, pušten iz pritvora.