Četvrtak, 09.01.2020 | 20:32
IZVOR: cdm.me

Evropsko prvenstvo: Crnogorski "LAVOVI" poraženi od reprezentacije Hrvatske

Rukometna reprezentacija Crne Gore porazom je započela peti nastup na Evropskim šampionatima.




Foto: Rukometni savez Crne Gore

“Lavovi” su u prvom kolu grupe A u Gracu izgubili od favorizovane Hrvatske rezultatom 27:21.

Tok utakmice:

Kraj – 21:27, Slabo izdanje naše reprezentacije u drugom dijelu, upisali smo poraz na otvaranju EP.

55.minut – 19:26, riješen je duel u Gracu. Hrvatska stiže do nedostižnih +7.

50.minut – 17:23, Marić pa Mandić. Hrvatska ide ka pobjedi, “lavovi” u sve težoj situaciji. Minut odmora zatražio je Roganović, pokušaće da razmrda svoje izabranike.

45.minut – 16:21, potpuno su se odlijepili Hrvati, iskoristili su isključenje Radovića, vezali dva gola i sada imaju lagodnih +5.

40.minut – 15:18, potpuno su se razigrali puleni Lina Červara, Cindrić je posebno raspoložen u napadu. Odbrana Crne Gore zasad ne uspijeva da odrađuje posao nalik onom iz prvog poluvremena.

35.minut – 14:15, nešto bolji start drugog dijela selekcije Hrvatske. Naši su teško nalazili rješenja u napadu, što se odmah odrazilo na rezultat.

Poluvrijeme – 13:12, sjajna igra “lavova” u završnici prvog dijela – napravili su momci Zorana Roganovića seriju 4:0, došli do +2, da bi u posljednjoj sekundi smanjio Marić. Svi igrači zaslužuju čestitke, igraju hrabro i nadahnuto, pa se nadamo da ćemo istovjetan pristup gledati i u nastavku. Grbović je dao četiri, Lipovina tri gola. 

25.minut – 9:11, mladi Bakić je iz teške pozicije izjednačio rezultat, ali Hrvati postižu dva vezana pogotka i drugi put na meču dolaze do nešto opipljivije prednosti.

20.minut – 8:9, uspjeli su Hrvati u jednom momentu da steknu +2, ali je Lipovina ispalio projektil i smanjio na gol minusa. Crna Gora zasad odlično parira velikom favoritu.

15.minut – 6:6, velika borba i dalje u Gracu, velika energija prisutna je kod naše selekcije, posebno u odbrani. Grbović je svojim drugim pogtkom donio novo izjednačenje.

10.minut – 3:4, poveli su “lavovi” 3:1, ali je uslijedila serija golova Hrvata koji se oslanjaju na udarce sa devet metara, prednjače Duvnjak i Stepančić. Cindrić se iz kontre postarao za preokret.

5. minut – 1:1, Crna Gora je izuzetno čvrsto počela duel u Gracu i prvi gol primila na isteku petog minuta u situaciji sa igračem manje. Prethodno je Grbović matirao Šega.

“Lavovi” protiv teškog protivnika otvaraju peti nastup na šampionatima Starog kontinenta, na kojem dosad nisu ostvarili nijednu pobjedu.

Selektor Zoran Roganović imao je problema u pripremi ovog duela, jer su zbog povredekući ostali Nebojša Simović i Marko Vujović, a u posljednjem momentu, za večerašnji meč, otpao je i Miloš Božović.

Na premijeri grupe A selekcija Bjelorusije savladala je Srbiju 35:30.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Vuković: DUG opština na kraju prošle godine iznosio 107,7 MILIONA EURA

Utorak, 23.04.2024 | 14:16

Poslanici crnogorskog parlamenta imali su danas pitanja i za ministra finansija Novicu Vukovića.

PUNO VIŠE od ukrasa: RAZLOZI zbog kojih bismo u domu trebali IMATI CVIJEĆE

Utorak, 23.04.2024 | 14:09

Ako ste primijetili da se u blizini cvijeća osjećate nekako drgačije i bolje, nemojte misliti da je to slučajnost.

Milatović: IZNENAĐEN sam odlukom da Zenović predvodi listu PES-a, državni interes NAJVAŽNIJI

Utorak, 23.04.2024 | 14:01

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je iznenađen odlukom da glavni pregovarač Predrag Zenović bude imenovan za nosioca izborne lliste PES-a za lokalne izbore u Budvi. On je poručio da državni interes, a to je dobijanje privremenih mjerila, mora biti ispred bilo kog partijskog i ličnog interesa.

ODBIJENA žalba SDT: POTVRĐENA odluka da se Mijajlović brani sa slobode

Utorak, 23.04.2024 | 13:48

Vanrapsaravno vijeće Višeg suda odbilo je žalbu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i potvrdilo odluku da se Aleksandar Mijajlović sa slobode brani optužbi za stvaranje kriminalne organizacije i šverc cigareta.

Niki Minaž POGOĐENA na bini, a Pjevačica uradila nešto sasvim NEOČEKIVANO (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 13:43

Poslije mnogih pjevača poput Drejka, Harija Stajlsa i drugih poznatih zvijezda, Niki Minaž je sada postala meta gađanja na koncertu.

Vozači, PAŽNJA - Ove ulice u Podgorici biće ZATVORENE

Utorak, 23.04.2024 | 13:40

Zatvara saobraćaj za sve vrste motornih vozila na dijelu Ulice Balšića, na potezu od Ulice Miljana Vukova do Ulice Hercegovačke, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji predmetne Ulice, saopšteno je iz Glavnog grada.

Milatović: Zalažem se da naša ekonomija i ŽIVOTNI STANDRD do kraja mog mandata budu što bliži slovenačkom

Utorak, 23.04.2024 | 13:31

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da Sloveniju percipira kao iskrenog prijatelja, da se ta zemlja zalagala za učlanjenje Crne Gore u NATO, ali i da je veliki zagovornik ulaska Crne Gore u Evropsku uniju (EU).

KREATIVNO I PREFINJENO - Obojite USKRŠNJA JAJA u VINU

Utorak, 23.04.2024 | 13:18

Farbanje uskršnjih jaja u vinu je dobro poznata metoda koju domaćice obožavaju. 

Advokati Do Kvona PODNIJELI žalbu: "Gola sila za interese lukrativnog ministra pravde"

Utorak, 23.04.2024 | 13:11

Advokati Do Kvona, Goran Rodić i Marija Radulović podnijeli su žalbu protiv rješenja Višeg suda u Podgorici, koji je utvrdio da su ispunjene pretpostavke za izručenje kripto-tajkuna i Južnoj Koreji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

"Nemojte se čuditi ako se ZAMONAŠIM“ - Edita ISKRENO o unutrašnjim borbama i psihoterapiji

Utorak, 23.04.2024 | 12:52

Poznata pjevačica Edita Aradinović iskreno je progovorila pred fanovima i otkrila detalje svojih unutrašnjih borbi, pa se osvrnula na stanje u muzičkoj industriji.