Četvrtak, 16.01.2020 | 12:34
IZVOR: Kolektiv.me

U indeksu niže samo DESETKE: Danilo Petričević je NAJBOLJI STUDENT Elektrotehničkog fakulteta

Student Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na smjeru Elektronika, telekomunikacije i računari, Danilo Petričević (10.00) proglašen je za najboljeg studenta svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2019/20.




Foto: Univerzitet Crne Gore

O putu do postizanja cilja, zalaganjima, aktivnostima na fakultetu, motivaciji, planovima za budućnost u profesionalnom smislu i savjetima za buduće kolege razgovarali smo sa njim.

„Posebno zadovoljstvo mi predstavlja to što su profesori i kolege uočili moju ozbiljnost i predan rad, te mi ova nagrada predstavlja podsterk za buduće radne pobjede, ali i obavezu prema samom sebi i onima koji su na ovaj način vrednovali moja postignuća ove nastavne godine. Iako je u mojoj prirodi da sve što radim uvijek dovedem do kraja, ova nagrada mi daje dodatnu energiju i ohrabrenje da nastavim put ka novim izazovima koji se tiču nauke i znanja“, rekao je Danilo, a prenosi sajt Univerziteta Crne Gore.

On kaže da je u toku osnovnih studija nastava primarno koncentrisana na sticanje teorijskih znanja, neophodnih za kasniji rad u praksi. Međutim, kako kaže, dio aktivnosti je i povremeni rad u laboratoriji, izrada seminarskih radova i projekata u kojima se može dosta naučiti o značaju odgovornosti, učinka i privrženosti cilju.

„Posebno bih izdvojio projekte koje sam realizovao u saradnji sa kolegama, koji su bili od velikog značaja u savladavanju vještina neophodnih za rad u timu“, nadovezao se student.

Kada je riječ o odricanjima, on navodi da velika obimnost gradiva koje se izučava na raznim predmetima u toku osnovnih studija, zahtijeva veliku količinu uloženog vremena, truda i rada.

„Teško je naći vremena za obaveze i aktivnosti van fakulteta, međutim, mišljenja sam, da će se ova ogromna odricanja i zalaganja, jednoga dana isplatiti i donijeti željene rezultate“, dodaje on.

Danilo kaže da je sljedeća planirana stepenica na putu osvajanja znanja iz oblasti elektronike, upis master studija.

Budućim studentima koji su zainteresovani za oblast elektrotehnike i spremni da se posvete istoj, preporučuje da upišu Elektrotehnički fakultet i budu studenti Univerziteta Crne Gore jer, kako govori, steći će odlična znanja, koja će im olakšati korake u daljem profesionalnom životu.

„Na svom primjeru mogu da potvrdim da je jedna od prednosti ETF-a što profesori ovog fakulteta poseban akcenat stavljaju na razvijanje autentičnosti svakog njihovog studenta i osposobljavanje za zapažena dostignuća u budućnosti“, zaključuje najbolji student Elektrotehničkog fakulteta za tekuću studijsku godinu.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Vujović i Butafuoko: Na sljedećem Venecijanskom bijenalu crnogorski paviljon da bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale

Subota, 20.04.2024 | 10:34

Bogate kulturne i istorijske veze Crne Gore i Italije mogu se prenijeti na saradnju u oblasti savremenog stvaralaštva, saopšteno je sa sastanka ministarke kulture i medija dr Tamare Vujović i predsjednika Bijenala savremene umjetnosti u Veneciji Pijetranđela Butafuoka uz poruku da naša država ima podršku da crnogorski paviljon sljedeći put bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale.

U utorak nas čeka pun mjesec u ŠKORPIJI: Saznajte šta to donosi vašem horoskopskom znaku

Subota, 20.04.2024 | 10:21

Astrološka dešavanja koja se tiču Mjeseca uvijek na neki način utiču na sve nas. Tako će u utorak, 23. aprila biti pun mjesec u Škorpiji, odnosno pojaviće se Mjesec nasuprot Suncu i trajaće tri dana.

KCCG - Dr Marinko Paunović novi direktor OPERACIONOG BLOKA

Subota, 20.04.2024 | 09:48

Imenovan Paunović.

VIDEO - Ovo je spot o kojem se priča: OSAM MILIONA PREGLEDA za samo sedam sati od objave

Subota, 20.04.2024 | 09:19

Svakim novim albumom, Tejlor Svift obara sopstvene rekorde i iznova oduševljava publiku.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Preminuo Brano Mićunović

Petak, 19.04.2024 | 21:50

Crnogorski biznismen Branislav Brano Mićunović (71) preminuo je danas u Budvi, prenose mediji.

"Plavi" srušili ekipu Zadra - Budućnost u POLUFINALU ABA lige

Petak, 19.04.2024 | 21:09

Košarkaši Budućnosti Voli plasirali su se u polufinale plej-ofa ABA lige, pošto su sa 2-0 u seriji eliminisali Zadar.

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

Subota donosi PROMJENLJIVO VRIJEME - Evo kada se očekuje KIŠA

Petak, 19.04.2024 | 20:23

U subotu se u Crnoj Gori prijepodne očekuju duži sunčani periodi, od sredine dana povećanje oblačnosti, tokom noći slaba, a u južnim predjelima umjerena do jaka kiša, moguće i grmljavina, saopšteno je iz Zavoda za hidrologiju i seizmologiju (ZHMS).

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.