Srijeda, 22.01.2020 | 15:09
IZVOR: Kolektiv.me

PRELIJEPI sklad MORA i prirode: Proslavite 8. MART u SPLITU i TROGIRU sa agencijom "GALLILEO"!

Sa prvim danima marta i lijepim vremenskim prilikama, primorski krajevi čine se idealnim za uživanje u sunčevim zracima na obali mora. Jedno takvo putovanje, povodom međunarodnog dana žena 8. mart, organizuje turistička agencija „Gallileo“.




Foto:pixabay.com

Trodnevni boravak u Splitu sa posjetom drevnom Trogiru, ispuniće vaša očekivanja u kulturnom i istorijskom pogledu, uz nestvarno lijep sklad mora sa okolinom.

Foto:pixabay.com

U Splitu vas nakon smještaja u hotelu sa tri zvjezdice, koji se nalazi na samoj Splitskoj rivi, očekuje kratko upoznavanje sa centrom grada, uz šetnju pored mora.

Drugi dan putovanja sa agencijom „Gallileo“ je rezervisan za obilazak gradića koji je pod kulturnom zaštitom UNESCO-a. Nastao na mjestu nekadašnjeg grčkog naselja Tragurion, Trogir danas svoje posjetioce oduševljava očuvanim građevinama koje svjedoče o njegovoj bogatoj istoriji. Palate, katedrale, Gradska vijećnica, samo su neke od znamenitosti koje vas očekuju, a posebnu pažnju privlači benediktski samostan iz 1064., u kojem se čuva reljef boga Kairosa (boga srećnog trenutka).

Foto:pixabay.com

Po povratku u Split, turistička agencija „Gallileo“ vas vodi u obilazak grada uz lokalnog vodiča. Impozantna građevina, Dioklecijanova palata, nezaobilazna je tačka na turističkoj mapi grada Splita. Jedna od najbolje sačuvanih spomenika rimskog graditeljstva na svijetu, sagrađena je kao spoj luksuzne vile- ljetnjikovca i rimskog vojnog logora. Tokom vjekova spoljašnji i unutrašnji zidovi sa kulama su promijenili prvobitni izgled, ali su obrisi carske palate i dalje vidljivi.

Foto:Dioklecijanova palata/sr.wikipedia.org

Među evropskim katedralama, u Splitu se nalazi najstarija građevina - mauzolej rimskog cara Dioklecijana, koja sredinom sedmog vijeka postaje katedrala, u kojoj su postavljeni oltari s relikvijama Svetog Dujma i Svetog Staše, mučenika pogubljenih u obližnjem Solinu. Za turiste je naročito zanimljiv pogled sa zvonika katedrale, sa kojeg se pruža spektakularni pogled na Split.

Foto:Katedrala Sv. Dujma/snm.hr

Ljubitelji umjetnosti uživaće u djelu Ivana Meštrovića iz 1929. godine, a riječ je o bronzanoj skulpturi biskupa Grgura Ninskog, koji se borio za slovensko pismo glagoljicu i bogosluženje na staroslovenskom jeziku.

Foto: Kip biskupa Grgura Ninskog/wikimapia.org

U neposrednoj blizini smješteni su Muzej grada Splita, Hrvatsko narodno pozorište a najvažnija šoping oaza u centru je Marmontova ulica, koja ne samo što je najljepša ulica u gradu već je bogata istorijom. Nazvana po Napoleonovom maršalu koji je zaslužan za urbanizaciju dalmatinskih gradova, u Marmontovoj ulici nalazi se prvo splitsko kino, jedinstvene ribarnice, biblioteka i čitaonica za frankofile iz 1922., ali i savremena fontana Pirja, čiji je umjetnik poručio da se ne smije preskačiti.

Foto:Marmontova ulica/visitsplit.com

Brojni kafići i suvenirnice, što u Marmontovoj ulici, što pored rive, upotpuniće vaše slobodno vrijeme nakon obilaska grada, koje možete iskoristiti i iznenaditi poklonom pripadnice nježnijeg pola za 8. mart.

Foto:pixabay.com

Sjajnu ponudu turističke agencije „Gallileo“ u trajanju od tri dana možete rezervisati već danas, po povoljnoj cijeni aranžmana u iznosu od 115 eura.

Za sve dodatne informacije, agenciju "Gallileo” možete kontaktirati na brojeve telefona: 020/229-590, 068/029-178, putem društvenih mreža, ili direktno posjetiti njihove prostorije, na adresi - Bulevar Džordža Vašingtona u Podgorici.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OBLAČNO sa SUNČANIM INTERVALIMA - Pročitajte šta nam najavljuju meteorolozi za ČETVRTAK

Srijeda, 24.04.2024 | 22:04

U četvrtak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Odžić Mikijelju: Otkud vam POMISAO da bi sa vama uopšte sarađivali

Srijeda, 24.04.2024 | 22:00

Nosilac liste građanske koalicije SDP, SD i LP Petar Odžić saopštio je da ta koalicija nikada nije ni razmišljala o saradnji sa koalicijom ”Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj. On je reagovao na saopštenje Mikijelja u kome se navodi da ta koalicija ne želi saradnju sa DPS, SDP i "satelit grupama".

Majke Srebrenice POZVALE Spajića da javno saopšti STAV o Rezoluciji UN o Srebrenici

Srijeda, 24.04.2024 | 21:51

"Majke Srebrenice" i pozvale premijera Milojka Spajića da javno saopšti stav o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

Crvena Zvezda SAVLADALA Partizana i izborila novo FINALE KUPA

Srijeda, 24.04.2024 | 21:42

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Partizan sa 2:0, i tako izborili plasman u finale Kupa Srbije.

Četiri horoskopska znaka koje tokom proljeća očekuje mnogo LIJEPIH STVARI

Srijeda, 24.04.2024 | 21:35

Proljeće je po mnogima najljJepše doba godine, ono u kojem se priroda budi, a mnogima se popravlja i raspoloženje.

"Birači "selice" NAJVEĆI PROBLEM u Šavniku, politički dijalog jedina opcija"

Srijeda, 24.04.2024 | 21:25

Birači "selice" najveći su problem što se tiče šavničkih izbora, a politički dijalog je jedina opcija za rješenje ove i više nego komplikovane političke situacije, ocijenili su sagovornici emisije "Okrugli sto" na TVCG.

Mikijelj: NEMA razgovora sa DPS, SDP i "satelit partijama", i ostale partije da se JASNO IZJASNE

Srijeda, 24.04.2024 | 21:01

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" na predstojećim lokalnim izborima Mladen Mikijelj kazao je da ta koalicija neće razgovarati o postizbornoj koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Socijaldemokratskom partijom (SDP) i kako je kazao "satelitskim listama" i pozvao sve stranke da se jasno izjasne po tom pitanju.

Radonjić će morati sačekati TITULU - Crnogorskom stručnjaku IZMAKAO evropski trofej

Srijeda, 24.04.2024 | 20:51

Dejan Radonjić će morati da se strpi za jubilarni 30. trofej u trenerskoj karijeri.

Zbog Evrovizije PORASLO INTERESOVANJE putnika za OVAJ GRAD

Srijeda, 24.04.2024 | 20:39

Groznica  koja prati takmičenje  za pjesmu Evrovizije uticala je na povećanje internetskih pretraživanja za putovanja u grad Malme za 176 posto u periodu  između sseptembra 2023. i aprila 2024., objavila je u srijedu španska firma za online rezervacije putovanja eDreams ODIGEO.

Nakon sukoba u VIP loži tivatskog Arsenala, podnijete PREKRŠAJNE PRIJAVE protiv više osoba

Srijeda, 24.04.2024 | 20:26

Nakon verbalnog, a potom fizičkog konflikta članova rukovodstava fudbalskih klubova Arsenal iz Tivta i Mornar iz Bara 21. aprila, policijski službenici su protiv više lica podnijeli prekršajne prijave zbog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.