Utorak, 28.01.2020 | 15:22
IZVOR: Telegraf.rs

JUBILARNI 50. klasik Đokovića i Federera: Nole juri novi REKORD protiv povrijeđenog Rodžera!

Srpski teniser ima dobre šanse da po 8. put osvoji Australijan open.




Foto: Australian Open TV/YouTube screenshot

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković pobijedio je Kanađanina Miloša Raonića u četvrtfinalu Australijan opena sa 3:0 i plasirao se u polufinale gdje ga očekuje Rodžer Federer, koji je prethodno slavio u duelu sa Sandgrenom i s kojim će po 50. put u karijeri "ukrstiti rekete".

U "teniskom klasiku" dvojice tenisera važi nepisano pravilo da favorita nema. Ipak, blaga prednost daje se Srbinu, naročito zbog dominantne i sigurne igre koju pokazuje od početka prvog Gren slema sezone.

Brojke na strani Novaka

Novak je podizao pehar u Melburnu u 7 navrata, po čemu je svojevrsni rekorder, a ove godine brani titulu iz 2019. Činjenica je, Novaku Australija, i te kako prija.

Sa druge strane, Federer, koji u duelima sa Novakom ima negativan skor od 23 pobjede i 26 poraza, se muči tokom većeg dijela turnira. Tako je jedva "izvukao živu glavu" protiv Džona Milmana, da bi do polufinala došao preko Amerikanca Tenisa Sandgrena protiv kojeg je morao da spašava čak 7 meč lopti. Naravno, oba duela dobio je poslije višečasovne borbe sa 3:2.

Povreda Federera umanjuje šanse Švajcarca

O šansama legendarnog Švajcarca protiv Novaka se ne može sa sigurnošću govoriti, naročito, poslije povrede sa kojom se takođe borio u duelu sa Sandgrenom.

- Shvatio sam da sam zabrinut nakon medicinskog tajmauta i vidio kako stoje stvari, nadate se da će vam pomoći, ali nije bilo tako. Tek kada sam osvojio četvrti set pomislio sam da stvari mogu da se preokrenu i da mogu da pobijedim.

- Nadam se da ću se oporaviti, ne bih to nazvao povredom, to je samo bol koji treba da prevaziđete, to je problem, imam 18 sati, zatim ekstra slobodan dan, tu su i adrenalin i druge stvari, imam dvije dobre noći sna, doktore i fizioterapeute, nadam se da ću naći snage da se oporavim, vidjećemo večeras i sjutra kako će biti - rekao je Federer, koji je otkrio da problem postoji već neko vrijeme, ali nije bio izražen do sada.

- Igram s tim problemom već neko vrijeme, ali i dalje igram dobro. Osjećao sam se dobro, ali onda se stvari promijenile, u drugom setu sam počeo da osjećam problem - rekao je Federer, koji je dodao da nikada nije gubio nadu da neće pobijediti, čak i kada se 7 puta suočavao sa meč loptama.

I pored toga, u slučaju da mu dan odmora bude dovoljan za kompletan oporavak navijači mogu da očekuju novi maratonski duel.

Australija prija Srbinu

Dvojica tenisera su se do sada sastajala u 4 navrata na Australijan openu, a Novak je sa skorom 3:1 u prednosti i kada je riječ o ovom segmentu. Novak igra sigurno, ne dozvoljava protivnicima da dođu do brejka, a "tajno oružje" bi mogao da bude i servis koji novaka odlično služi od kada je u njegovom timu, pored Marijana Vajde, i Goran Ivanišević.

- To je nešto na čemu sam radio tokom pauze posle završetka sezone, to je bio jedan od prioriteta na treninzima, da dobijem prednost u dobijanju lakih poena, posebno na prvi servis. Mislim da se to isplaćuje, i na ATP kupu i ovde u prva dva kola - rekao je Đoković posle meča sa Nišiokom.

Da podsjetimo, Federer i Novak igraju polufinalnu duel u četvrtak, najvjerovatnije oko 9.30 po našem vremenu.

ČITAJTE JOŠ: 

--- U znak sjećanja na VELIKOG PRIJATELJA: Đoković obukao duks POSVEĆEN Kobiju

--- VIDEO: Đoković ZAPLAKAO zbog Brajanta: Bio je moj prijatelj, SLOMLJENO MI JE SRCE

--- FOTO: Nije se zaustavio na riječima: Novak ostavio PORUKU Kobiju i njegovoj ćerkici

 

 

 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Vuković: Putin komponuje, Vučić diriguje, Mandić svira, Spajić i njegovi igraju

Utorak, 16.04.2024 | 20:54

Predstavnik Pokreta Evropa Sad Vasilije Čarapić nije glasao za ulazak Kosova u Savjet Evrope! Rezultat: 131 za, 29 protiv i 11 (među kojima i Čarapić) uzdržan. Nekoliko sati ranije, njegov partijski šef i premijer Milojko Spajić u Briselu je uvjeravao evropske partnere da je Crna Gora snažno posvećena vanjskopolitičkim ciljevima i da ‘ruski uticaj u Crnoj Gori nikada nije bio manji’, kazao je Ivan Vuković, potpredsjednik DPS-a i poslanika u Skupštini Crne Gore.

Parlamentarna skupština SE podržala prijem Kosova: Crnogorski poslanici glasali potpuno različito

Utorak, 16.04.2024 | 20:46

U Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope održano je glasanje o prijedlogu za prijem Kosova u SE. Preporuka je usvojena, uz 131 glas za, 29 protiv i 11 uzdržanih. Što se crnogorskih poslanika tiče, protiv je glasala Maja Vukićević (DNP), uzdržan je bio Vasilije Čarapić (PES), a za je glasao Boris Mugoša (SD).

Dajković: Nezakonito odlaganje otpada najviše ugrožava sve građane Podgorice

Utorak, 16.04.2024 | 20:16

Ključni problem koji najviše opterećuje kvalitet života svih građana Glavnog grada je nezakonito odlaganje otpada od strane nesavjesnih pojedinaca, kazao je za Gradsku rukovodilac Službe za građane Vladislav Dajković.

Klikovac: Je li ovo “zdravija” Podgorica

Utorak, 16.04.2024 | 20:01

I što ćemo sad. To je Andrija Klikovac, šef Kluba odbornika Demokratske partije socijalista u Skupštini Glavnog grada, pitao premijera Milojka Spajića, nakon što su institucije potvrdile da je gradonačelnica Olivera Injac prekršila zakon i pričinila štetu Glavnom gradu.

U Crnoj Gori u posljednjih sedam godina ubijeno 19 žena

Utorak, 16.04.2024 | 19:53

U posljednjih sedam godina u Crnoj Gori je ubijeno 19 žena. U 16 slučajeva je riječ o femicidu, koji kao posebno krivično djelo ne prepoznaje crnogorsko zakonodavstvo.

Hrvat i Crnogorac osumnjičeni da su brodom krijumčarili preko 305 kg marihuane iz Crne Gore

Utorak, 16.04.2024 | 19:24

Hrvatski državljanin uhapšen je juče na području Dubrovačko-neretvanske županije, a 27-godišnji crnogorski državljanin uhapšen je u Crnoj Gori zbog šverca marihuane, piše Index.hr.

Piperović: Opasnost od bjekstva ne može biti osnov za pritvor, pismo Lazovića uručeno sudiji

Utorak, 16.04.2024 | 18:55

Odbrana bivšeg visokog policijskog fukncionera Zorana Lazovića uložiće večeras žalbu na jedan od dva osnova za određivanje pritvora – opasnost od bjekstva, saopštio je Pobjedi branilac Lazovića, Zoran Piperović.

Nadal podsjetio na stare dane – pobjeda na povratku

Utorak, 16.04.2024 | 18:27

Španski teniser Rafael Nadal slavio je protiv Flavija Kobolija u prvom kolu turnira u Barseloni – 6:2, 6:3

"UVIJEK SAM BIO BORAC": Glumac nikad iskrenije o odrastanju i vaspitanju

Utorak, 16.04.2024 | 17:50

U domu Miodraga Dragičevića prekjuče je bilo velilko slavlje budući da je mladi glumac proslavio 30. rođendan. Mnoge kolege čestitale su mu rođendan na Instagramu, a među njima je i Milena Vasić sa kojom će se u srijedu zajedno naći na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

TEST LIČNOSTI: Odgovorite na nekoliko jednostavniji pitanja i saznajte kakav utisak ostavljate na ljude

Utorak, 16.04.2024 | 17:33

Kratak test ličnosti koji vam može dati odgovor na pitanje kako vas drugi vide.