Petak, 31.01.2020 | 17:41
IZVOR: cdm.me

Saga se nastavlja: Zvezda se PONOVO oglasila zbog neodigranog meča u Podgorici

Košarkaški klub Crvena zvezda zahtijeva od Predsjedništva ABA lige da što prije donese odluku o neodigranoj utakmici protiv Budućnosti Voli.




Foto: Crvene Zvezde

Duel zakazan za 30. decembar u Podgorici nije odigran jer gosti nisu doputovali, zato što su smatrali da postoji mogućnost da im se ugrozi bezbjednost u glavnom gradu Crne Gore.

Disciplinski sudija ABA lige Saša Pavličić Bekić meč je registrovao rezultatom 20:0 u korist “plavih” i oduzeo Zvezdi bod, ali je žalbeno vijeće vratilo bod Beograđanima.

Službeni rezultat i dalje je na snazi, ali je ostavljena mogućnost da Predsjedništvo preinači ili potvrdi tu odluku.

“KK Crvena zvezda mts tačno mjesec dana od neodigrane utakmice 13.kola ABA lige protiv Budućnosti u Podgorici, skreće pažnju srpskoj i košarkaškoj javnosti u regionu, da Predsjedništvo regionalnog takmičenja još uvek nije donijelo (bilo kakvu) odluku vezana za spornu i neregistrovanu utakmicu!

Time se pred finiš i rasplet ligaškog djela, ozbiljno dovodi u pitanje dalja regularnost ABA lige, koja je u međuvremenu kompromitovana brojnim događajima na koje KK Crvena zvezda kao jedan od osnivača lige nije mogao da utiče! O brojnim sumnjama o neregularnostima, raznoraznim „aranžmanima“ sa kojima su povezana razna službena lica, priča se da postoje i pojedini materijalni dokazi, čak i snimci? Možda će bolji odgovor dati Europol koji je već počeo da raščišćava stanje u košarci u pojedinim okolnim zemljama, a veliko interesovanje je izrazio i prema pojedinim dešavanjima u regionalnoj ABA ligi?

Klub podsjeća da i dalje niko ne zna šta se dešava nakon uslovne kazne disciplinskog sudije ABA lige Saše Pavličića Bekića (koji se proglasio i nenadležnim za ovaj slučaj) i odluke žalbenog vijeća i preinačenja uslovne kazne? Podsjećamo da je Žalbeno vijeće u svojoj odluci, u odsustvu direktora i sportskog direktora ABA lige, usmjerilo konačnu odluku ka Predsjedništvu ABA lige!

Zato postavljamo pitanje – kada će biti donijeta konačna odluka jedinog mjerodavnog tijela Predsjedništva ABA lige, koje i dalje nije odgovorilo našem klubu na zahtjev od 27.12.2019. godine o odlaganju utakmice?

Time bi se stvorili uslovi za potpuno regularnu završnicu ABA lige, koja je ćutanjem Predsedništva lige ozbiljno narušena i čime je otvoren prostor za dalja mešetarenja i brojne neregularnosti!

Nije tajna da je naša odluka da kao klub ne putujemo u Podgoricu u trenucima kada smo dobili procjenu da je boravak KK Crvena zvezda sve samo ne bezbjedan, izazvao brojne polemike. Na našu žalost, sva dešavanja u međuvremenu u prethodnih mjesec dana, pokazuju da je naša odluka, koliko god teška bila, potpuno ispravna.

KK Crvena zvezda mts podsjeća da nam je tada kao klubu bezbjednost garantovao direktor Policije Veselin Veljović, kome su najbliži saradnici i zamjenici, isti oni koji su predvodili napad na našu delegaciju i igrače tokom aprila 2019.godine Zoran Lazović i Duško Golubović?

O kakvom licemerju se radi, govori i razgovor koji su u četvrtak 30.01.2020. objavili crnogorski mediji, u kome su glavni akteri upravo Golubović i aktuelni zamenik direktora policije Crne Gore Zoran Lazović. Tema razgovora je ista ona ona zbog koje Crvena zvezda kao odgovoran klub, nije otputovala u Podgoricu 30.12.2019. godine! Iz razgovora se jasno vidi šta Golubović i aktuelni zamjenik direktora policije Crne Gore Zoran Lazović poručuju ljudima koji danima protestuju u Crnoj Gori, a takođe se može čuti i da je direktor Veljović koji je KK Crvena zvezda garantovao bezbjednost u Crnoj Gori 30.12.2019. godine, Novogodišnje praznike proveo na Kopaoniku:

Podsjećamo da ni jedan pojedinac koji se tada „istakao“ u napadu na delegaciju Crvene zvezde, koji su operativno predvodili Zoran Lazović i Duško Golubović, među kojima su i Amar Nuhodžić sin Ministra Unutrašnjih djela CG, kao i Marko Lazović službenik Policije CG i sin Zorana Lazovića – nikada nije procesuiran od strane pravosudnih organa Crne Gore?

Toliko o bezbjednosti Crvene zvezde i kredibilitetu ljudi koji su „garantovali“ sigurnost našem klubu pred utakmicu 30.12.2019.godine!

KK Crvena zvezda mts još jednom insistira da se Predsjedništvo najzad sastane i hitno donese odluku o neregistrovanoj utakmici 13.kola ABA lige, odredi novi termin odigravanja ovog meča, kako bi se cijelo takmičenje uvelo u legalne okvire i smanjio prostor za mahinacije, brojne spekulacije i slobodno tumačenje tabele, i plasmana u ABA ligi!

Svako dalje odlaganje, ćutanje i nečinjene Predsedništva, značiće saučesništvo u daljim neregularnostima i propasti ABA lige – koja je podsjećamo, liga svih klubova”, saopšteno je iz beogradskog kluba.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Asanović: LIDL kupio zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice i logističkog centra

Petak, 19.04.2024 | 12:32

Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila im je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj Opštini gdje bi otvorila logistički centar.

Novi ZEMLJOTRES - Opet se treslo tlo u Crnoj Gori

Petak, 19.04.2024 | 15:42

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je danas u 15 časova i 12 minuta registrovao zemljotres manje jačine, sa epicentrom 6 km istočno od Drenovštice (Crna Gora).

„Ne pada mi na pamet da se rastajem, skupa je to igračka“: Pjevač prokomentarisao razvode kolega

Petak, 19.04.2024 | 09:13

Tokom duge karijere, Hari Mata Hari je pjesme posvećivao pripadnicama nježnijeg pola, pa su mu samim tim i njegov najveći porok.

NAJAVE METEOROLOGA - Evo od kada nas ponovo OČEKUJE PORAST TEMPERATURE

Petak, 19.04.2024 | 15:16

Iako je april bio najtopliji mjesec od kad su počela mjerenja, pa su naglo pale temperature, za proljeće nijesu neuobičajene ovakve temperaturne razlike, kazao je u "Bojama jutra" šef Meteo centra TV Vijesti Dušan Pavićević.

"Spajićevi i Mandićevi poslanici odbili da isprave nepravdu prema srazmjernim penzionerima i povećaju dječije dodatke"

Petak, 19.04.2024 | 09:13

Spajićeva i Mandićeva parlamentarna većina odbila je juče da se na dnevnom redu V sjednice proljećnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore uvrste predlozi poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA o povećanju minimalne penzije na 450 eura za korisnike srazmjernih penzija, ali i povećanje dječijih dodataka za 50 odsto, saopšteno je iz GP URA.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".