Četvrtak, 20.02.2020 | 12:49
IZVOR: Kolektiv.me

U Kraljevskom pozorištu u toku probe za predstavu „Ljubavno doba“

Obrazovni segment Kraljevskog pozorišta u drugom dijelu pozorišne sezone iznjedriće dvije predstave za mlade.




Foto: Kraljevsko pozorište "Zetski dom"

Prva koja će obradovati publiku i čije probe su u toku  ima radni naslov „Ljubavno doba“, a režira je Marija Backović. Budući da je tekst nastajao u procesu sa djecom koja učestvuju u Studiju Kraljevskog pozorišta, njega potpisuje kolektiv predstave, a saradnik na dramaturgiji je Mirko Radonjić, dok je organizator Dubravka Matičić.

“Bavili smo se temom ljubavi. Onom pravom, između partnera. Onom na koju kad misliš- malo se naježiš i otme ti se osmijeh. Onom zbog koje se gube kraljevstva, pomjeraju planine, bježi od kuće, ne razgovara sa roditeljima, gube prijatelji, zaboravljaju snovi… Ljubav o kojoj ti govore od kad znaš za sebe i koju tražiš do kraja. Ljubav o kojoj čitaš, slušaš i gledaš je u filmovima, ali ne tako često i u životu. Zbog koje ti jednog dana kažu: “od ljubavi se ne živi”, a drugog dana: “samo je ljubav u životu važna”. Ljubav koja bi trebala biti smisao svega. Nas šesnaestoro promišljali smo, pitali, odgovarali, sukobili se i tražili u sebi. Nismo došli ni do kakvih konkretnih rješenja. Na očekuj da ćeš nakon ove predstave otkriti šta je ljubav. Mi smo samo našli neke teme koje nas muče i dijelimo ih sa tobom. Nadamo se da ćeš se prepoznati u nekoj od priča i osjetiti manje usamljeno”, poručuje tim nove predstave u Zetskom domu.

Njega čine: Milica Andrić, Dorotea Roganović, Milica Radović, Valentina Ivanović, Marija Jovićević, Aleksandra Šovran, Maja Marković, Andrej Lipovina, Itana Samardžić, Marija Andrić, Maša Tomović, Doroteja Bušković, David Vuković, Nemanja Mijović/Đorđije Proroković. Oni su dio najstarije grupe Studija Kraljevskog pozorišta i imaju između 15 i 18 godina. Premijera je zakazana za 11.mart.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

CNP: Predstava „Smrt i njeni hirovi“ na Sceni Studio

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 11:13

Predstava „Smrt i njeni hirovi“, prema Žozeu Saramagu, u adaptaciji Kate Đarmati i režiji Lidije Dedović, biće izvedena 15. i 16. aprila na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta. Sve ulaznice za oba izvođenja su rasprodate.

Max Kochetov Quartet & Samuel Blaser 17. aprila u KIC-u

Nedjelja, 14.04.2024 | 11:35

Jedan od najistaknutijih džez saksofonista Maks Kočetov nastupiće na manifestaciji Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori - JAM 2024, sa svojim kvartetom i trombonistom Semjuelom Blejzerom, 17. aprila, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” u 20 sati. U Kočetovom kvartetu sviraju pijanista Andreja Hristić, kontrabasista Boris Šainović i bubnjar Miloš Grbatinić, navedeno je iz KIC-a. 

KIC: Stefan Bošković gost tribine “Podgoričke priče”

Nedjelja, 14.04.2024 | 10:38

Šta jednog mladog čovjeka, pa tek onda pisca, tjera da pored ovozemaljskog stvara svoj virtuelni svijet, između ostalog, reći će nam dramaturg Stefan Bošković, jedan od vodećih stvaralaca mlađe generacije u Crnoj Gori, u aprilskim „Podgoričkim pričama“.

Svjetski dan džeza - Koncert Vasil Hadžimanov benda 30. APRILA na Cetinju

Petak, 12.04.2024 | 11:10

Povodom 30. aprila, Svjetskog dana džeza, Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija Prijestonice Cetinje,  Sekretarijat za kulturu  i Kraljevsko pozorište Zetski dom organizuju koncert Vasil Hadžimanov benda.

"Bulajićevo umjetničko nasljeđe OTJELOTVORENJE jednog vremena, volio je Crnu Goru IZNAD SVEGA"

Četvrtak, 11.04.2024 | 15:39

Jedan od najreprezentativnijih predstavnika naše kinematografije, Veljko Bulajić, ostavio je neizbrisiv trag svojim stvaralačkim ostvarenjima i ljudskim doprinosom, kazala je ministarka kulture i medija, Tamara Vujović.

Poznati pjevač otkrio zbog čega nema više djece - "Moj svijet se RASPAO preko noći“

Utorak, 16.04.2024 | 09:16

Frontmen grupe "Piloti" Kiki Lesendrić već više od tri decenije je u ljubavi sa svojom suprugom sa kojom ima i sina Đorđa.

Da li znate šta znače ove OZNAKE na PARFEMIMA? Stručnjak OTKRIVA kako prepoznati KVALITET

Utorak, 16.04.2024 | 09:05

Na svakom parfemu nalaze se oznake EDT i EDP koje dosta govore o kvaliteu mirisa. Razlika u oznakama je važna, a one su zapravo skraćenice od Eau de Parfum (EDP) i Eau de Toilette (EDT).

Aleksandra Prijović održala koncert, pa priznala - "NE SJEĆAM se kad sam bila ovako BOLESNA"

Utorak, 16.04.2024 | 08:52

Aleksandra Prijović drugi je koncert u Rijeci održala uprkos problemima sa zdravljem.

Konzumacija ove SALATE izaziva najveći broj TROVANJA, tvrde stručnjaci

Utorak, 16.04.2024 | 08:41

U slučaju da ste se ikada pitali koja je najrizičnija namirnica koju možete konzumirati, rezultati nedavnog istraživanja mogli bi vas poprilično iznenaditi.

Ćerka Siniše Mihajlovića TRUDNA: Sin će nositi ime po djedi - "Moj tata je UVIJEK BIO LAV"

Utorak, 16.04.2024 | 08:30

Italijanski mediji objavili su vijest da je ćerka Siniše Mihajlovića, Virdžinija, trudna i da čeka sina!

Savić odbio zahtjev Piperovića, čeka se odluka o pritvoru

Utorak, 16.04.2024 | 06:59

Katnić i Lazović su u nedjelju uhapšeni po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore.

Nakon SUNČANIH DANA stiže PROMJENA VREMENA - Utorak u ZNAKU ovih TEMPERATURA

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 22:04

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju za utorak najavljuju promjenljivo oblačno vrijeme. 

Zašto bi trebalo da držite FOLIJU u ZAMRZIVAČU?

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:58

Stavljanje folije u zamrzivač će vam mnogo olakšati život.

POGLEDAJTE - Viktor Đukanović postigao PRVI GOL u novoj sezoni (VIDEO)

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:46

Crnogorski reprezentativac i fudbaler švedskog Hamarbija, Viktor Đukanović postigao je prvi gol u novoj sezoni šampiona Švedske koji je počeo nedavno.

Katnić nakon tužilačkog zadržavanja ODBIO hranu i terapiju?

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:39

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odbio je jutros hranu i da popije ljekove.