Nedjelja, 23.02.2020 | 11:44
IZVOR: telegraf.rs

Svaki horoskopski znak ima svoje RAZLOGE: Zašto ostajemo u toksičnim vezama?

Mnogo je lakše posavjetovati prijatelja da napusti lošu vezu, nego što to možemo sami da uradimo. Evo i zašto.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Niko ne planira da bude u nesrećnoj vezi. Ustvari, vaš emotivni partner ne bi postao vama najvažnija osoba u životu da su stvari odmah krenule loše.

Kako počinje toksična veza?
 
Kada započnemo neki odnos, ne pretpostavljamo odmah na koji način će stvari krenuti po zlu i kako će se veza završiti. Naprotiv, uvijek gledamo vedru i lijepu stranu i nadamo se da će sve biti pozitivno, i da će naša ljubav i veza trajati jako dugo.

Međutim, nekim vezama nije suđeno da traju dugo, a treba znati kada je potrebno da se presiječe i da se izađe iz nje, što nije ni malo lako jer se umiješaju naša osjećaja i emocije, koje zapravo nisu dobre za nas.

Vaš horoskopski znak može da vam pomogne da shvatite zašto ostajete sa vašom drugom polovinom, iako vam se čini da je vaš odnos loš, što vam može pomoći da bolje sagledate stvari.

Hajde da vidimo zašto svaki horoskopski znak ostaje u vezi, iako podsvjesno zna da je kraj.

Ovnovi ostaju u toksičnoj vezi jer ne žele da pretrpe gubitak

Kada je riječ o emotivnoj vezi, Ovnovi više vole da jure za „plijenom“, osim ako ne naiđu na nekog stvarno posebnog, a onda se potpuno posvete izgradnji te veze, u želji da sve funkcioniše kako treba.

Međutim, Ovnovi vole da budu stalno u pravu, čak i kada znaju da nisu, i zato im je teško da priznaju da je veza na ivici ili je već propala.

Bik ostaje u lošoj vezi jer ne voli promjene

Za Bika, promjena je jedna od najstrašnijih stvari. Neki horoskopski znaci mogu sa velikim pouzdanjem da krenu u nepoznato, ali Bik nije ta vrsta osobe. On voli da zna šta ga čeka sa druge strane prije nego što skoči, i to važi za njegov lični, profesionalni i ljubavni život.

Bikovi ostaju u toksičnoj vezi jer se boje promena. Možda zvuči glupo, ali radije bi bili u neprijatnoj ili tužnoj vezi, nego da je prekinu i da moraju da se suoče sa nepoznatim. Bez obzira što je kraj, za njih će sve ostati isto, sve dok ne budu spremni da priznaju sebi da je vrijeme da to nazovu onako kako zaista jeste.

Blizanci ostaju u lošoj vezi jer vole povezanost

Iako Blizanci visoko cijene svoju slobodu čak i u ozbiljnoj vezi, vole da se čvrsto povežu sa osobom do koje im je zaista stalo. Sve dok se njihova veza ne zasniva na svakodnevnoj rutini, oni su sretni. Kada veza uđe u kolotečinu i počne da ih guši i da im bude dosadno, poželeće da iz nje izađu što je prije moguće.

Međutim, kako im je teško da prihvate da odnos sa emotivnim partnerom nije više toliko zabavan i uzbudljiv kao nekada, još uvijek neće moći da puste partnera da ode. Čak i ako ih partner emotivno povređuje, neće željeti  da se odreknu povezanosti koju su ostvarili.

Rak ostaje u toksičnoj vezi jer je odan

Rak je osjetljiv horoskopski znak i nema ništa lošte u tome. Rakovi imaju emocionalne potrebe koje moraju da zadovolje i zato pažljivo biraju emotivnog partnera. Rakovi su svjesni da nije lako pronaći nekoga ko će da te učini da se osjećaš cijenjeno i voljeno, te im je zbog toga teško da zamisle život bez te osobe, bez obzira u šta se veza na kraju pretvorila.

Ostaju sa partnerom, iako se možda u toj vezi osjećaju povređeno, jer ne žele da taj odnos ima nesretan kraj.

Lav ostaje u lošoj vezi jer umije duboko da voli

Lavovi vole da budu u vezi jer imaju veliko srce i mnogo ljubavi da pruže, a svoje emotivne partnere mudro biraju. Oni žele da znaju da je to osoba sa kojom će moći da podijele svoj život i koja će im pružiti isto toliko ljubavi koliko su oni spremni da daju.

Lavovi nemaju problem sa time da se zauzmu za sebe kada se osjete povređeno. Ali da napuste voljenu osobu, to je već malo teže.

Lav će ostati sa svojim partnerom, iako nije sretan u vezi, zato što još uvek gaji duboka osećanja prema toj osobi. Čak i ako nisu tehnički zajedno, može im biti teško da nastave dalje, a pre nego što su spremni da puste vezu da umre. Prekid veze i nastavak samostalnog života mora da bude njegova odluka.

Djevica ostaje u lošoj vezi jer ne želi da donosi ishitrene oduke

Djevica nije tip osobe koja može da donosi brze i impulsivne odluke, pogotovo kada je u pitanju ljubavni život. Međutim, ponekad može da se odnosi prema romantičnoj vezi kao da je poslovna, ako se na taj način osjeća sigurnije tokom povezivanja sa nekim.

Ukoliko primjete da je njihovoj vezi došao kraj, Djevice mogu da zauzmu  poslovni način komunikacije kako bi spasile izgubljeno. One ne vole neuspjehe i zato ostaju u toksičnoj vezi.  Kada na poslu neki projekat krene loše, Djevica je ta koja ide u kontrolu štete kako bi pokušala da ga spasi i vrati na pravi put. Isto važi i za emotivnu vezu.  Djevica će pokušati da ispravi stvari, čak i ako je možda bolje prekinuti odnos odmah. Možda će konačno doći do te odluke, ali je na Djevicama da istraže sve mogućnosti prije nego što prihvate da je vrijeme da puste vezu i da krenu dalje.

Vaga ostaje u toksičnoj vezi jer želi završetak kao u bajci

Jedan od glavnih ciljeva u životu Vaga je da nađu bajkovitu ljubav. Život za njih nije potpun, ako nisu u vezi sa nekim ko čini da se osjećaju kompletnim, voljenim i posebnim.

Vage će da istrpe povremeno emotivno povrjeđivanje zato što se veći dio vremena osjećaju komforno u blizini te osobe i nije u njihovoj prirodi da se svađaju ili suprotstavljaju.

Drugi razlog zbog koga ostaju je taj što se i dalje nadaju da će ipak pronaći sreću koja traje zauvijek.

Škorpija ostaje u toksičnoj vezi jer vjeruje u posvećenost

Škorpijama je teško da se otvore prema drugima i izraze šta osjećaju, jer nije prijatno biti izložen i ranjiv. kada pronađu nekog pored koga se osjećaju sigurno i voljeno, žele čvrsto da se drže za tu osobu i ne mogu da zamisle život bez nje. Osim toga, ta osoba zna sve Škorpijine tajne.

Škorpija može da ostane u vezi, iako je emotivno povrijeđena, samo zato što se plaši da neće naći nekog poput te osobe. Dugo joj je trebalo da se otvori i da tu osobu pusti u svoj život, a razbijanje veze bi značilo da svoje srce ponovo treba da zaključa.

Strijelac ostaje u toksičnoj vezi jer daljina čini da zaboravi loša vremena

Samo zato što voli da ima svoju slobodu u vezi, za Strijelca to ne znači da nema srce puno ljubavi i naklonosti.

Strelac ostaje u vezi,  iako je emotivno povrijeđen, jer odlazak znači da će stalno razmišljati o svom emotivnom partneru. Svaki put kada ode u kupovinu namirnica ili doručkuje u omiljenom kafiću ili je na putu, neizbježno je da mu se partner vrati u misli.

Na taj način Strijelčev um iskrivljuje kakav je odnos zapravio bio i može čak da uvjeri sebe da je veza bolja, nego što zaista jeste.

Jarac ostaje u toksičnoj vezi jer se drži nade

Samo zato što su intelektualno pametni, to ne znači da Jarac ne pravi iste greške kao i svi. Kada Jarac pronađe nekog ko se divi njegovoj motivaciji i odlučnosti da uspije, kao i njegovom stavu „prvo posao“, čvrsto će takvu osobu da prigrabi.

Lijepo je znati da nije potrebno da se menjate da biste bili nečiji izbor.

Vodolija ostaje u toksičnoj vezi jer je pravi prijatelj

Da bi odnos zaista uspio, Vodolije grade temelj kao prijatelji, a prije nego što može da se dogodi bilo šta romantično.

U tome nema ništa loše, ali je za Vodolije važno da upamte da mozak ne može da bude jedini kome će se obratiti kada je potrebna pomoć,  jer i srce ima važnu ulogu.

Vodolija će ostati u vezi, iako se loše osjeća u njoj, samo zato što njihovo prijateljstvo nikada nije dovdeno u pitanje. Naravno, prijatelj nikada ne treba da povrijedi osobu do koje mu je stalo, ali je Vodoliji neophodno da sam otkrije da mora u glavi da razdvoji vezu i prijateljstvo.

Za Vodoliju možda je emotivna veza završena, ali prijateljstvo nije.

Ribe ostaju u toksičnoj vezi jer vjeruju u ljubav

Ribama je veza sa emotivnim partnerom neophodna jer vjeruju i osjećaju da su sve njihove tajne, ranjivost, strahovi i snovi – sigurni sa tom osobom.

Zašto bi ikada tražili nekog drugog kada su našli su u toj jednoj osobi sve što su ikada mogli da požele.

Ribe ostaju u lošoj vezi jer njihov znak, koji predstavlja dve ribe koje prilivaju u suprotnim smjerovima, znače da mogu biti istovremeno i vrući i hladni.

Ribama se jednog trenutka čini kao da je riječ o vezi kada su počeli da se zabavljaju, a već sledećeg trenutka će se osjećati povređeno i željeće da izađu iz te veze što je prije moguće. Um i osjećanja stalno igraju neke trikove sa Ribama i teško im je da znaju kom dijelu da vjeruju.

Izvor: www.telegraf.rs

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Monteput donirao MUP-u "PRESRETAČ" visoke klase

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:00

Kompanija Monteput donirala je automobil – tkz. presretač Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije. Na platou ispred Komandnog centra na Pelevom Brijegu Milan Ljiljanić, izvršni direktor Monteputa, predao je ključeve vozila v. d. pomoćnika direktora Uprave policije Draganu Goroviću.

Šćekić: Crna Gora posvećena saradnji sa Srbijom

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:56

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, upriličio je prijem ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Nebojše Rodića. 

Konačno je stigao KRAJ j retrogradnog Merkura - Ove PROMJENE čekaju vaš horoskopski znak

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:48

 Kraj retrogradnog Merkura! Konačno je stigao 25. april 2024. godine, dan kada će se dosta stvari promijeniti. 

UDES u Podgorici - Ima povrijeđenih

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:41

Jedna osoba je povrijeđena u udesu dva automobila koji se dogodio na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog ispred Skupštine Crne Gore.

Crvena Zvezda suspendovala tim-menadžera Nebojšu Ilića

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:41

KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da je u periodu od 72 sata, do utvrđivanja činjenica suspendovao člana našeg kluba Nebojšu Ilića, saopšteno je iz beogradskog kluba.

Ova UKUSNA namirnica SMANJUJE APETIT i doprinosi GUBITKU KILOGRAMA

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:32

Dobro balansirana ishrana je jedan od najvažnijih faktora ukoliko želimo da smršamo.

Mandić: IZVJESNO da će tokom juna doći do PROŠIRENJA Vlade

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:23

Izvjesno je da će tokom juna doći do proširenja Vlade, što će dati novi zamah kada su u pitanju svi zacrtani planovi parlamentarne većine, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić tokom današnjeg susreta sa Natašom Pirc Musar, predsjednicom Slovenije.

IRF - Uz dodatne edukacije i treninge do jake profesionalne ličnosti

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:20

Polaznice prve generacije programa razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja „Women on Boards“ Marija Janković, Ivana Đurović i Radmila Ivanović ističu važnost interakcije s inspirativnim liderkama u okviru samog programa, naglašavajući da je povezivanje s uspješnim ženama ključno za njihov dalji profesionalni put.

Sačuvajte ZDRAVLJE jednog od VITALNIH ORGANA: Ovo VOĆE može znatno poboljšati funkciju jetre

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:09

Njena primarna funkcija je izlučivanje toksina iz tijela.

"UPOZNALE smo se na hemoterapiji": Plesačica OTRKILA DETALJE o Kejt Midlton

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:57

Princeza Kejt Midlton je nedavno saopštila da se liječi od karcinoma i time pokušala da stane na put svim teorijama zavjere koje su kružile.