Nedjelja, 23.02.2020 | 13:41
IZVOR: CNN / rts.rs

Poginuo Med Majk, pokušavajući da dokaže da je Zemlja RAVNA PLOČA

Majk Hjuz, poznatiji kao Med Majk, poginuo je kada se srušila raketa koju je napravio sam. Majk je ovim eksperimentom pokušavao da dokaže da je Zemlja ravna.




Foto: Screenshot, Science Channel Twitter

„Naše misli i molitve usmjerene su ka porodici i prijateljima Majka Hjuza tokom ovog teškog perioda. Ovo lansiranje oduvijek je bilo njegov san i kanal Sajens bio je sa njim da zabilježi putovanje“, navodi se u saopštenju kanala Sajens (Science Channel), javlja Si-En-En.

Hjuz je, kako se navodi na sajtu kanala Diskaveri, let trebalo da izvede kao dio novog serijala Homemade Astronauts.

Majk Hjuz i Voldo Stejks napravili su raketu na parni pogon. Prema njihovom planu, raketa je trebalo da podigne Majka na visinu od oko 1.530 metara (5.000 stopa) iznad pustinje, u blizini grada Bastrou, u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

U video-klipovima koje su snimili posmatrači eksperimenta vidi se lansiranje rakete, zatim da se padobran ne otvara i smrtonosni pad Majka Hjuza.

Majk je 2002. godine postavio Ginisov rekord u najdužem letu (skoku) luksuznom limuzinom, kada je u „linkoln taunkaru“ „preletio“ 31 metar, odnosno 103 stope.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
he
24.02.2020 12:39

Zaboravio je da je bitnije što je tvrda

0 0

Pročitajte šta piše u PISMU koje je Lazović poslao Novoviću

Srijeda, 17.04.2024 | 10:12

Bivši visoki funkcioner crnogorske policije Zoran Lazović, koji je uhapšen u nedjelju po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva kojega tereti da je organizovao kriminalnu grupu koja je omogućila ulazak u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, još 12. marta je pismom preko advokata obavijestio Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da je spreman da dođe u SDT na svaki poziv i da ne želi to da izbjegne ili ometa bilo kakav zakonit rad Tužilaštva.

SDT objavio snimak: I imovina Katnića i Lazovića predmet ispitivanja (VIDEO)

Srijeda, 17.04.2024 | 13:45

Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje svakodnevno preduzimaju brojne radnje u cilju identifikacije imovine okrivljenih bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića i bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića, i to kako one koja je upisana na okrivljene i članove njihovih porodica, tako i one za koju postoji određeni stepen sumnje da je upisana na druga fizička i pravna lica, a čiji su stvarni vlasnici okrivljeni i članovi njihovih porodica, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

UHAPŠENA direktorica ASK-a Jelena Perović

Srijeda, 17.04.2024 | 13:36

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) blokirali su jutros zgradu Agencije za sprječavanje korupcije u kojoj vrše pretres.

Pojedini maturanti na eksterni ispit ipak došli sa telefonima: Umotali ih u aluminijsku foliju, pod izgovorom da su ponijeli sendvič

Srijeda, 17.04.2024 | 13:16

Maturanti crnogorskih srednjih škola juče su polagali maturski, odnosno stručni ispit iz predmeta Crnogorski, srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost, a prema ocjeni direktora Ispitnog centra Crne Gore Miloša Trivića, prvi ispitni dan prošao je u najboljem redu, bez nepravilnosti.

U toku pretres: Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja ušli u prostorije ASK-a

Srijeda, 17.04.2024 | 09:55

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja SPO po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva ušli su jutros u prostorije Agencije za sprečavanje korupcije ASK.

Ove NAMIRNICE podstiču namirnica RAZVOJ DJEČIJEG MOZGA

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:27

Psihijatar dr Dru Remzi kaže da su namirnice koje deca konzumiraju jako važne jer su značajne za razvoj mozga, a ono što klinci jedu ima veliki uticaj i na njihovu koncentraciju i kognitivne sposobnosti.

Ova PODGORIČKA NASELJA sjutra će više sati biti BEZ VODE

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:15

Bez vode će biti u periodu od 08.00 do 15.00 časova.

Spektakl u Njemačkoj se bliži – sa Meridianom do EURA!

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:13

Istorijsko ljeto se bliži! Kulminacija istog biće Olimpijske igre u Parizu, a prije Igara očekuje nas Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će se od 14. juna do 14. jula održati u Njemačkoj.

Astrolozi predviđaju - Ovi DATUMI u APRILU donose VELIKE PROMJENE

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:02

Četiri datuma u aprilu koja će uticati na naše živote. 

Milatović - Podići spomen obilježje žrtvama Kaluđerskog laza

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:00

Zločin u Kaluđerskom lazu, koji se dogodio na današnji dan prije 25 godina, predstavlja mračno poglavlje u našoj istoriji, obilježeno gubitkom nedužnih života, onih koji su u našoj zemlji tražili utočište, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Juventus mora da isplati "VRTOGLAVU CIFRU" Ronaldu

Četvrtak, 18.04.2024 | 08:53

Spor Kristijana Ronalda i Juventusa je okončan u korist Portugalca, presudio je italijanski sud.

NOVA STUDIJA: Jako vještačko osvjetljenje tokom noći može da POVEĆA RIZIK od OVE BOLESTI

Četvrtak, 18.04.2024 | 08:40

Neprekidno izlaganje vještačkoj svjetlosti noću može dovesti ljude u povećan rizik od moždanog udara, upozorava novo istraživanje.  

Koliko vremena je potrebno da PRIMJETITE RAZLIKU u tijelu nakon početka redovnog bicikliranja?

Četvrtak, 18.04.2024 | 08:22

Bicikl je nekima sredstvo za rekreaciju, nekima prevozno sredstvo, a nekima oboje. I jdne i druge, kao i buduće bicikliste, podsjećamo zašto je bicikliranje zakon.

ZA DOBAR POČETAK DANA - NAPRAVITE MEKANE POSNE pužiće sa AJVAROM (RECEPT)

Četvrtak, 18.04.2024 | 08:09

Posna verzija omiljenog peciva.

Stručnjak OTKRIVA - Ove dvije namirnice su odlične za zdravlje crijeva i srca

Četvrtak, 18.04.2024 | 07:23

Kada je riječ o raznim hroničnim bolestima, od probavnih problema do kognitivnog pada i srčanih oboljenja, ishrana igra važnu ulogu. Srećom, uključivanje protivupalnih namirnica u ishranu može nam pomoći u borbi protiv ovih stanja.