Ponedjeljak, 24.02.2020 | 07:48
IZVOR: Dnevne novine

Ministarstvo prosvjete REAGOVALO: Škola da hitno sazove tim za borbu protiv nasilja

Ministarstvo prosvjete zatražilo je hitnu informaciju od menadžmenta Osnovne škole “Dušan Obradović” sa Žabljaka povodom pisanja medija da je učeniku šestog razreda te škole u ponedjeljak pozlilo i da se sumnja da je uzrok tome vršnjačko nasilje.




Foto: Ilustracija, Pexels

Učenik se od ponedjeljka nalazi na bolničkom liječenju i ispitivanju, a, prema pisanjima medija, kao mogući uzrok roditelji, rodbina i sugrađani pominju višegodišnje vršnjačko nasilje koje trpi od grupe učenika njegovog odjeljenja.

“Zatražena je urgentna infomacija od škole. Vrlo detaljno ćemo se baviti ovim slučajem, a škola će hitno ponovo sazvati tim za borbu protiv nasilja. Javnost će o svemu biti blagovremeno obaviještena”, kazali su Dnevnim novinama iz resora na čijem je čelu Damir Šehović.

Prema pisanjima medija dječak se više puta požalio na postupke “drugova” iz odjeljenja, a prema kazivanju strica “dešavalo se da mu uzmu đačku torbu i sadržinu prospu po patosu, da mu sa nogu skinu patike i bace ih kroz prozor ili da na odmoru otmu užinu i bace u korpu za otpatke”.

Prema informacijama udruženja Roditelji, objavljenim na njihovom sajtu, ovaj dječak nije jedina žrtva vršnjačkog nasilja i postupaka ove grupe učenika.

Ministarstvo prosvjete donijelo je Program za suzbijanje nasilja i vandalizma u školama koji je direktorima obrazovnih ustanova predstavljen krajem prošle godine a predviđa, između ostalog, izmjene disciplinskih mjera protiv učenika, veću odgovornost direktora, ako ne reaguju adekvatno na vršnjačko nasilje, ali i roditeljsku odgovornost za ponašanje djece.

Vršnjačko nasilje se od nedavno može prijaviti putem posebne SOS linije Ministarstva prosvjete čiji je broj 080 777 777.

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Mama
24.02.2020 11:31

E super. Pa će i škole malo vise da se pozabave, imaju kao neke timove u školi koji se bavi suzbijanjem nasilja a nasilja i dalje koliko hoćeš. Kradu se pare za užinu, ja bih kaznu za roditelje te problematične djece uvela pa kad ih malo po džepu biće i djeca bolja barela u Osnovnim skolama. Gadi mi se da šaljem dijete u školu

5 0
tata
24.02.2020 12:34

Oni kao da djeca jedino vrše nasilje to je osnovni pokazatelj da veze nemaju.Ja znam slučaj đe je učiteljica maltretirala učenika zbog govorne mane i podstrekivala drugu djecu na ignorisanje što je dovelo do vršnjačkog nasilja. Rješeno je tako što je direktor škole zvao u firmu roditelja i priprijetio da će ostati bez posla ako to pokrenu i stvar se riješila ispisivanjem učenika iz škole.Svi u prosvjeti znaju za ovaj slučaj tako da se i meni gadi dijete u školu da šaljem među takve monstrume

3 0

OSTALE VIJESTI

ZZZCG će AKTIVNIJE posredovati između poslodavaca i nezaposlenih

Petak, 19.04.2024 | 17:52

Na poziv ministarke rada i socijalnog staranja, Naide NišićIskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu.   “

Jelena Perović večeras kod SUDIJE za ISTRAGU

Petak, 19.04.2024 | 15:51

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović biće večeras u 18.30 privedena sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici koji će odlučiti da li će joj odrediti pritvor do 30 dana ili je pustiti da se brani sa slobode. 

Novi ZEMLJOTRES - Opet se treslo tlo u Crnoj Gori

Petak, 19.04.2024 | 15:42

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je danas u 15 časova i 12 minuta registrovao zemljotres manje jačine, sa epicentrom 6 km istočno od Drenovštice (Crna Gora).

NAJAVE METEOROLOGA - Evo od kada nas ponovo OČEKUJE PORAST TEMPERATURE

Petak, 19.04.2024 | 15:16

Iako je april bio najtopliji mjesec od kad su počela mjerenja, pa su naglo pale temperature, za proljeće nijesu neuobičajene ovakve temperaturne razlike, kazao je u "Bojama jutra" šef Meteo centra TV Vijesti Dušan Pavićević.

Ministarstvo zdravlja: Odobrena Trikafta za pacijente mlađe od šest godina

Petak, 19.04.2024 | 14:55

Komisija Ministarstva zdravlja odobrila je primjenu lijeka Kafrio i Kalydeco (Trikafta), koji se koristi u terapiji cistične fibroze za 6 pacijenata koji su mlađi od 6 godina, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

ZZZCG će AKTIVNIJE posredovati između poslodavaca i nezaposlenih

Petak, 19.04.2024 | 17:52

Na poziv ministarke rada i socijalnog staranja, Naide NišićIskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu.   “

Neka zamiriše na LJUBAV -RECEPT za POSNE čoko mafine

Petak, 19.04.2024 | 17:45

Rernu zagrijte na 180 stepeni.

URA: PES priznao da je veći ZAŠTITNIK kriminala od DPS-a

Petak, 19.04.2024 | 17:37

Drago nam je što se u Pokretu Evropa više i ne libe da javno stave svima do znanja da su oni sada veći zaštitnici kriminalnih struktura čak i od DPS-a i vjerujemo da će to ljudi iz crnogorskog podzemlja znati da im cijene, ali sigurno neće sve dobronamjerne građanke i građani Crne Gore željni pravde, saopštili su iz Građanskog pokreta URA u reagovanju na saopštenje Pokreta Evropa sad.

Vuković - Kuč: "Selektivna PRAVDA Novovića, SDT postao politički bič u rukama vladajuće većine"

Petak, 19.04.2024 | 17:26

Vladimir Novović ni da mrdne za presuđenu štetu od 250.000 eura pričinjenu državi, nastalu usljed nezakonitog djelovanja ministarke Bratić, niti je po službenoj dužnosti reagovao na duplo negativno mišljenje DRI o radu ministarstva finansija koje je predvodio sadašnji premijer, dok senzacionalistički hapsi direktoricu ASK-a, usljed izvještaja budžetske inspekcije Ministarstva finansija, koje bi moralo biti pod budnim okom tužilaštva, kazala je potpredsjednica DPS-a i poslanica u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković Kuč

Plejmejker Zvezde vjerovatno ZAVRŠAVA SEZONU

Petak, 19.04.2024 | 17:14

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga je prije nekoliko dana doživio povredu šake lijeve ruke, a sada je izjavio da vjeruje da je za njega sezona završena.

"To je sve što nam TREBA"- Lažni trejler za nastavak Džejmsa Bonda prikupio MILIONE PREGLEDA (VIDEO)

Nedjelja, 31.03.2024 | 17:06

Prije nekoliko dana na Jutjubu je objavljen lažni trejler za nastavak filmova o Džejmsu Bondu, a kreiran je uz pomoć vještačke inteligencije. Fanovi tako u ulozi agenta 007 priželjkuju Henrija Kavila, a kao Bondovu devojku Margo Robi.

Napitak koji čisti JETRU i BUBREGE, a priprema se za MINUT

Petak, 19.04.2024 | 16:57

Napitak se sastoji od voća i povrća bogatog flavonoidima i antioksidansima koji će pomoći vašem imunitetu da dobro reaguje na napade štetnih mikroorganizama.

Od subote PRODAJA KARATA za meč sa Zvezdom - Ovo su CIJENE

Petak, 19.04.2024 | 16:34

Prodaja ulaznica za drugi meč četvrtfinala plej-ofa ABA lige između SC Derbija i Crvene zvezde, počeće u subotu, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

OSUĐENA obožavateljka koja je slavnom pjevaču poslala 8 000 pisama za MJESED DANA

Petak, 19.04.2024 | 16:24

Žena koja je uhodila Hari Stajlsa zatvorena je i zabranjeno joj je odlaziti na njegove nastupe.

Nikolić: Šta predsjednik Skupštine Crne Gore RADI na vježbama vojske Republike Srbije i koga tamo PREDSTAVLJA?

Petak, 19.04.2024 | 16:13

Šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić pitao je danas tokom skupštinskog zasijedanja potpredsjednika Skupštine iz redova PES-a Borisa Pejovića, šta predsjednik Skupštine Crne Gore radi na vježbama vojske Republike Srbije na Pešterskoj visoravni i koga tamo predstavlja.