Ponedjeljak, 24.02.2020 | 21:26
IZVOR: Kolektiv.me

Samsung predstavio novi 2020 QLED 8K flegšip televizor na evropskom tržištu

Kompanija Samsung Electronics Co.je danas predstavila nove modele televizora i audio uređaja za evropsko tržište, među kojima su flegšip televizor Q950TS QLED 8K, proširena ponuda QLED 8K i 4K uređaja, MicroLED, Lifestyle televizora i soundbarova na Samsung Forumu, održanom u Mediterranean Conference centru u Valeti, na Malti.




Foto: Samsung

Samsung je posvećen predvođenju tehnološkog razvoja i konstantnom zadovoljenju potreba korisnika. Novi modeli televizora i audio uređaja donose inovacije koje korisnicima pružaju mnoštvo mogućnosti za povezivanje, uz najinteraktivnije iskustvo do sada.

Predstavljanje naredne generacije inteligentnih ekrana

Samsung flegšip televizor za 2020. godinu pod nazivom Q950TS QLED 8K nudi tehnologiju i gledalačko iskustvo bez konkurencije, kombinujući vrhunski kvalitet slike i zvuka, napredne mogućnosti vještačke inteligencije, sa premijum dizajnom.

U Evropi je dostupan u veličinama od 65, 75, i 85 inča, a korisnicima pruža iskustvo gledanja sadržaja na ekranu od ivice do ivice. Revolucionarni Infinity Screen ekran ima odnos ekrana i kućišta uređaja od nevjerovatnih 99 odsto. Posmatran iz profila, Q950 je izuzetno tanak, svega 15mm, pa svojom pojavom i sa šest ugrađenih zvučnika daje definiciju ideje o sveobuhvatnim ekranima. Ovaj model briše granice između televizora i okruženja kako bi korisnicima bilo obezbijeđeno savršeno iskustvo gledanja televizije u kući.

Pored modela Q950, Samsung je predstavio i Q900TS i Q800T, čime je proširena ponuda QLED 8K televizora. Ovi uređaji dolaze u veličinama od 55 do 98 inča, kako bi svaki korisnik mogao da pronađe idealan televizor, u skladu sa ličnim potrebama i mogućnostima prostora.

Samsung televizori iz QLED 4K segmenta i dalje sunajveći adut kompanije. Ove godine je predstavljena najsveobuhvatnija QLED 4K ponuda, sa modelima Q60T, Q70T, Q80T, Q90T i Q95T,dostupnim u veličinama od 43 do 85 inča.

„Nalazimo se u novoj eri inteligentnih ekrana, a ova godina će donijeti još veću potražnju za personalizovanim televizijskim iskustvom“, rekao je Nathan Sheffield, rukovodilac TV i AV odeljka u kompaniji Samsung Europe. „Ovogodišnjaponuda televizora i audio uređaja je najjača, najpametnija i najsveobuhvatnija do sada sa ciljem da se zadovolje različiti životni stilovima, bez kompromisa.“

Foto: Samsung

Vrhunski kvalitet slike i zvuka predstavlja osnovu Samsung QLED televizora, ali unaprijeđene Smart Screen mogućnosti na bazi vještačke inteligencijesu ono što zaista pravi razliku. Ove karakteristike, jedinstvene za Samsung, omogućavaju novim uređajima da ponude savršeno iskustvo gledanja:

Quantum Dot AI kombinuje Samsung 8K procesor sa vodećom platformom u industriji, Tizen, kako bi vizuelno unaprijedila bilo koji sadržaj. Bez obzira na izvor ili trenutnu rezoluciju, slika sada može biti prikazana na čak 33 miliona piksela;

Adaptive Picture opcija analizira stepen svjetlosti i sadržaj na ekranu, kako bi obezbijedila savršen kvalitet slike, bez obzira na to da li se televizor gleda u mračnoj ili osvijetljenoj prostoriji;

Active Voice Amplifier eliminiše pozadinsku buku[1], koja je procjenjena drugom najvećom smetnjom prilikom gledanja televizijekod evropskih korisnika. Ova opcija automatski prepoznaje smetnje i prilagođava zvuk kako bi bio što jasniji.

Objecting Tracking Sound+ (OTS+) stvara trodimenzionalni zvučni efekat kombinovanjem više zvučnika na vrhu, dnu i sa strane uređaja odgovarajućim algoritmom vještačke inteligencije. OTS+ savršeno usklađuje zvuk sa akcijom na ekranu, kreirajući vrhunsko gledalačko iskustvo.

Q-Symphony je jedinstveno simultano korišćenje više zvučnika. Po prvi put do sada, QLED modeli za 2020. godinu ostavljaju gornje i donje zvučnike aktivnim kada se sa njima spoji Samsung Q soundbar uređaj, kako bi zajedno stvorili bogatiji, potpuniji, okružujući zvuk.

Foto: Samsung

Unaprijeđeni kvalitet sveobuhvatnog zvuka

Novi Samsung soundbar modeli donose još viši stepen integracije između televizora i audio uređaja. Asortiman Q serije za evropsko tržište u 2020. godini uključuje modele Q800T, Q70T i Q60T, idealne za povjezivanje sa QLED televizorima. Koristeći Samsung Acoustic Beam tehnologiju integrisanu sa Dolby Atmos i DTS:X rešenjima, Q serija pruža korisnicima osjećaj kao da su i sami učesnici dešavanja na ekranu.

Ipak, optimalni zvuk ne krije se samo u dubokoj integraciji sa televizorom. Nova Samsung S serija (S60T i S40T) pruža moćne performanse sama za sebe, bez povjezivanja sa TV aparatom. Pametna i istančanog stila, S serija savršeno se uklapa u svaki prostor, utapajući se u atmosferu doma. Ovo je soundbar namijenjen pravim ljubiteljima muzike i onima koji cijene premijum dizajn.

Disney+ dolazi na do sada najumreženiju ponudu Samsung uređaja

Način na koji se sadržaji gledaju u kućnom okruženju evoluira iz godine u godinu. Pored jednostavnog pristupa svojim omiljenim filmovima i serijama, korisnici žele da na lak način otkrivaju i nova iskustva. Samsung nastavlja da razvija i širi partnerstva sa vodećim kreatorima sadržaja. Od 24. marta za korisnike Samsung televizora širom Evrope biće dostupan Disney+.

Foto: Samsung

Proširenje glasovnih mogućnosti na Samsung televizorima

Samsung televizori nude različite opcije glasovnog asistenta, uključujući Amazon Alexa, Google Assistanti Bixby, kako bi korisnici odabrali ono što im najviše prija. Lakši pristup vijestima, vremenskoj prognozi i omiljenim sadržajima su neke od pogodnosti koje očekuju korisnike, uz proširene funkcije pametnog doma i kontrole televizora.

Unaprijeđene mogućnosti umreženog gledanja sadržaja

Samsung je sa novom generacijom televizora predstavio i nove oblike konektivnosti, izlazeći u susret potrebama korisnika koji žele da svoje televizore upotrebljavaju na različite načine:

Multi-View je opcija idealna za one koji često koriste druge uređaje dok gledaju televiziju. Ovaj režim rada omogućava da se sadržaj sa mobilnog uređaja prikaže u jednom dijelu televizijskog ekrana, uz fleksibilnost odabira između 14 različitih opcija podijeljenih ekrana.

Tap View čini povezivanje pametnih telefona sa televizorom lakšim nego ikad. Korisnici sada mogu prikazati sadržaj telefona na velikom ekranu jednostavnim fizičkim dodirom dva uređaja.

Foto: Samsung

Personalizacija na novom nivou uz Lifestyle modele televizora

Samsung je najavio i evropsko lansiranje The Sero modela, potpuno novog Lifestyle televizora. The Sero ima mogućnost rotiranje između horizontalnog i vertikalnog položaja, baš kao pamjetni telefoni. Korisnici mogu da uživaju u različitim sadržajima i da mijenjaju način prikazivanja slike, u skladu sa sadržajem na povezanom pametnom telefonu.

Dodatno, The Serif model, koji stavlja dizajn na prvo mjesto, ove godine će biti dostupan u veličinama od 43, 49 i 55 inča, u dvije nove boje, nebesko bijeloj i nebesko plavoj. The Serif i The Sero su na ovogodišnjem International Forum (iF) Design Awards, jednom od najvećih svjetskih takmičenja na polju dizajna, prepoznati kao uređaji inovativnog dizajna.

Nezaobilazni dio ovogodišnje ponude Lifestyle modela jeste The Frame. U 2020. godini ovaj uređaj dolazi u novim veličinama od 32 i 75 inča, šireći dosadašnju ponudu. Uz novu auto-curation opciju na bazi vještačke inteligencije, Art Store aplikacija The Frame televizora sada može da preporuči umjetnička djela u skladu sa ukusom vlasnika.

Foto: Samsung

Modularna tehnologija ekrana koja ne poznaje granice

Na Samsung Forumu predstavljena je i nova linija inovativnih MicroLED televizora. Modularna tehnologija MicroLED uređaja nema ograničenja kada se radi o veličini, ivicama i rezoluciji. Uz veličine koje variraju od 75 do 292 inča, MicroLED pruža personalizovan, sveobuhvatan osjećaj prilikom gledanja najrazličitijih sadržaja kod kuće.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Anja
24.02.2020 22:01

Fenomenalno!!!

2 0

OSTALE VIJESTI

Ova DRUŠTVENA MREŽA bi mogla da UGROZI Facebook, Instagram i TikTok

Četvrtak, 18.04.2024 | 14:01

Aplikacija je u potpunosti fokusirana na glas, a izgovorene riječi automatski se pretvaraju u tekst. Da li na prebukiranom tržištu društvenih mreža ima mjesta za još jednu, malo drugačiju aplikaciju?

BLOKIRATE reklame na YouTube-u? Imamo loše vijesti za vas

Srijeda, 17.04.2024 | 11:25

Prošle godine, YouTube je započeo agresivnu kampanju protiv "ad blokera".

Mask prelomio: Ipak uvodi PLAĆANJE na platformi X

Utorak, 16.04.2024 | 13:29

Ilon Mask planira da naplaćuje malu nadoknadu novim korisnicima na X platformi, koji žele da objavljuju sadržaj.

Bil Gejts ZABRINUT da bi zbog vještačke inteligencije mogao da izgubi posao

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 14:21

Bil Gejts, osnivač kompanije Microsoft, nedavno je izrazio zabrinutost da bi vještačka inteligencija mogla preuzme njegov posao, uprkos tome što je jedan od njenih najvećih zagovornika.

Projekat Cetinjanina ušao u TOP 5 NAJBOLJIH projekata u svijetu

Nedjelja, 14.04.2024 | 12:45

Projekat “Air Quality Monitoring System”, koji je dio inovativnog koncepta Cetinje Smart City, dobio je prestižno priznanje WSIS Prize 2024 Champion. Ovo znači da je ovaj projekat izabran među top 5 projekata na svijetu, u kategoriji e-environment, u okviru Svjetskog samita o Informacionom društvu, istakao je za Kolektiv doktorand Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici, istraživač i stručnjak u oblasti Vještačke inteligencije u medicini i rukovodilac praktikuma elektronike i računarstva u Fondaciji za promovisanje nauke Prona Ivan Martinović.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".

ZZZCG će AKTIVNIJE posredovati između poslodavaca i nezaposlenih

Petak, 19.04.2024 | 17:52

Na poziv ministarke rada i socijalnog staranja, Naide NišićIskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalng staranja.