Petak, 06.03.2020 | 15:16
IZVOR: Kolektiv.me

Colgate SMILE FOR GOOD pasta za zube: Novi nivo transparentnosti sastojaka i prva reciklirana tuba

Danas Colgate lansira novu revolucionarnu pastu za zube nazvanu Smile for Good, koja sadrži minimalan broj sastojaka i, kao prva u okviru pasti za zube marke Colgate, navodi svaki sastojak i jasno objašnjava njegovu svrhu na prednjoj strani pakovanja. Ova zubna pasta je upakovana u prvu Colgateovu plastičnu reciklabilnu tubu.




Foto: Colgate

Sadrži samo ono što Vam je neophodno 

Mnogo je nedoumica oko sastojaka koji čine pastu za zube i svrhe kojoj svaki služi. Sa skoro tri četvrtine (74%) potrošača koji sve više investiraju u uticaj koji proizvodi imaju i na planetu i na njihovo zdravlje, pasta za zube Smile for Good postavlja novi presedan objašnjavajući svrhu svakog sastojka na jednostavnom jeziku.

Sastojci sadržani u pasti su 99,7% prirodni i namjenski su odabrani kako bi pasta bila optimalna za određene pogodnosti. Trenutno postoje dvije formule – Smile for Good Protection i Smile for Good Whitening, sa sodom bikarbonom poznatom po svojstvima izbjeljivanja.

Osim toga, ograničena lista sastojaka ne uključuje SLS, TiO2 ili saharin, a proizvod je sertifikovan od strane Veganskog društva, FSC i EcoCert, što znači da je formula odgovorno napravljena, a većina komponenti potiče iz prirodnih izvora.

Prva Colgate reciklabilna tuba

Skoro dvije trećine ljudi nije svjesno da ne može se reciklirati tuba paste za zube. Većina današnjih tuba pasti za zube napravljene su od listova plastičnog laminata - obično kombinacija različite plastike - umetnutih oko tankog sloja aluminijuma. Mješavina materijala onemogućava recikliranje konvencionalnim metodama. Smile for Good to mijenja, koristeći polietilen visoke gustine (HDPE), plastiku koja se koristi za pravljenje bokala za mlijeko i drugih plastičnih boca koje se već uveliko recikliraju.

Pošto se prethodno mislilo da je HDPE previše krut da bi se od njega kreirala tuba paste za zube koja se može istisnuti, inženjeri kompanije Colgate smislili su kako da kombinuju različite vrste i debljinu HDPE laminata u tubu koja ispunjava standarde recikliranja, istovremeno štiteći proizvod i držeći se zahtjeva brze proizvodnje, a da se može lako istisnuti. Ova tuba je nedavno dobila priznanje od APR (Asocijacija reciklaže plastike) i RecyClass (inicijativa koja radi na poboljšanju reciklabilnosti ambalaže) koji postavljaju standarde recikliranja u Sjevernoj Americi i Evropi. Colgate takođe sarađuje sa akterima koji se bave ambalažom i recikliranjem kako bi izgradili svijest i prihvatanje tube koja je „spremna za recikliranje“.

Nastavljajući sa stalnim naporima da pomognemo ljudima da izvrše male, održive promjene na bolje, uključujući lansiranje četkice za zube Colgate Charcoal Bamboo, i zubna pasta Smile for Good je način na koji Colgate poboljšava profil održivosti svojih proizvoda kako bi pomogao ostvariti svoj cilj od 100% reciklabilne ambalaže do 2025. godine.

Samo pasta za zube čini oko 20 milijardi tuba godišnje širom svijeta, pa tako Colgate svoju inovativnu tehnologiju dijeli sa konkurentima kao dio svoje posvećenosti transformaciji jednog od najčešće korišćenih oblika plastične ambalaže koji do sada nije mogao da se reciklira.

Noel Wallace, glavni izvršni direktor i predsjednik Colgate-Palmolive-a, prokomentarisao je: „Colgate želi da tube postanu dio kružne ekonomije održavajući ovu plastiku produktivnom i eliminišući otpad. Ako možemo da standardizujemo tube za reciklažu među svim kompanijama, svi dobijamo. Želimo da sve tube pasti za zube - a na kraju i sve vrste tuba - ispunjavaju iste standarde treće strane za recikliranje koje smo postigli. Možemo se uskladiti sa ovim uobičajenim standardima za tube i dalje se nadmetati za ono što je u njima.“

Gospodin Wallace je rekao da se odluka o slobodnoj razmjeni tehnologije tube usklađuje sa vrijednostima kompanije i ciljevima održivosti. Takođe doprinosi stalnom radu podržavajući ciljeve održivog razvoja UN-a i globalnu posvećenost Fondaciji Elen Mekartur za novu ekonomiju plastike. Misija Fondacije je da ubrza prelazak u kružnu ekonomiju.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Zašto bi trebalo da držite FOLIJU u ZAMRZIVAČU?

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:58

Stavljanje folije u zamrzivač će vam mnogo olakšati život.

POGLEDAJTE - Viktor Đukanović postigao PRVI GOL u novoj sezoni (VIDEO)

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:46

Crnogorski reprezentativac i fudbaler švedskog Hamarbija, Viktor Đukanović postigao je prvi gol u novoj sezoni šampiona Švedske koji je počeo nedavno.

Katnić nakon tužilačkog zadržavanja ODBIO hranu i terapiju?

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:39

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odbio je jutros hranu i da popije ljekove.

Jakara: Ofanzivni skokovi su ODLUČILI MEČ

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:32

Svima je jasno da je SC Derbi propustio veliku šansu u Beogradu.

Popularni pjevač NAPAO publiku na nastup -"Nikada nas ovdje više nećete vidjeti" (VIDEO)

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:22

Na mrežama su stigle brojne prozivke na račun publike.  

Dragović: HAPŠENJA pokazatelj karaktera prethodne vlasti

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:58

"Hapšenja bivšeg glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoje Katnić i nekadašnjeg istaknutog policijskog funkcionera Zorana Lazovića predstavlja vid odlučne borbe državnih organa protiv mafije, organizovanog kriminala i korupcije i ona su pokazatelj karaktera prethodne vlasti", istakao je poslanik PES-a Darko Dragović.

Da lice ZABLISTA - Šargarepa, jagode sa čokoladom u SLUŽBI LJEPOTE

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:47

Od sezonskog voća i povrća možete da napravite maske za lice koje će vam pomoći da izgledate mlađe, svježe i odmorno, da ublažite bore, da se oslobodite pjega od sunca...

ZEMLJOTRES u BiH: Treslo kod Mostara

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:37

Zemljotres još uvijek neutvrđene magnitude prije nekih sat vremena zatresao je Bosnu i Hercegovinu.

Srbija: Podoficir teško POVRIJEĐEN, za drugim se traga nakon pada u vodu iz helikoptera

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:35

Podoficir Vojske Srbije teško je povrijeđen tokom vježbe na kanalu Dunav–Tisa–Dunav, dok se za drugim podoficirom nakon pada u vodu i dalje traga, saopštilo je Ministarstvo odbrane te države.

Ovo su NAJDUGOVJEČNIJE životinje na svijetu

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:24

Portal Live Science napravio je listu najdugovječnijih životinja na svijetu.