Nedjelja, 08.03.2020 | 08:32
IZVOR: Kolektiv.me

Crnogorski pjevač kog VOLE sve generacije - Sergej Ćetković danas puni 44. GODINE!

Istaknuti crnogorski pjevač, Sergej Ćetković danas slavi 44. rođendan. 




Foto: Instagram/cetkovics

Sergej Ćetković je rođen 08.03.1976. godine u Podgorici. Njegove pjesme slušaju sve generacija, a autor je brojnih hitova kao što su "Pogledi u tami", "Pola moga svijeta", "Korov", "Ljubav", "Dva minuta"... i mnoge druge. 

Zvaničnu karijeru počeo je u grupi "Vatrena srca". Sa ovom grupom je nastupao na mnogim festivalima gdej je bio klavijaturista i prateći vokal. Solo karijeru počinje nakon raspada grupe „Amfiteatar“, 1998. godine na Sunčanim skalama sa pjesmom „Bila si ruža“.

Pjevač je uvijek isticaokako je porodica za njega najvrijednija i najbitnija stvar u životu te da ne postoji ništa s čim se ispunjenost i toplina koju osjećaš s porodicom mogu uporediti. Sergej je poznat kao osoba koja voli da se bavi humanitarnim radom, ali taj humanitarni rad ne želi koristiti za vlastiti marketing. Sa suprugom Kristinom, sa kojom je u braku 20 godina, ima ćerkice Lolu i Milu. 

"Čestitost, poštovanje, kućno vaspitanje su vrijednosti kojima ih učim", rekao je pjevač u jednom intervjuu.

Sergej zabavlja publiku svojim predivnim glasom, a nedavno je napunio zagrebačku "Arenu". Uvijek ističe da mu je iskrenost na prvom mjestu. 

"Uvijek se trudim da publici pokažem koliko je cijenim, jer da nije njih ne bi bilo ni mene" - rekao je Sergej jednom prilikom.

Najveća postignuća

2000. godine je proglašen pjevačem godine u Crnoj Gori, a to je priznanje kasnije osvajao još tri puta. Montefon mu je 2008. godine dodijelio posebnu nagradu za najkompletniju muzičku ličnost u Crnog Gori.

2003. godine je na festivalu Sunčane skale za pesmu “Probudi me” dobio nagradu Zlatna sirena za najbolji tekst, a pjesma “Postojim i ja” je na muzičkom festivalu u Budvi dobila nagradu za najbolji aranžman.

Televizija Pink ga 2004. godine proglašava najboljim pop pjevačem u Crnoj Gori.

Njegov album “Dva minuta” je 2011. godine proglašen najprodavanijim stranim albumom u Hrvatskoj, a iste godine je osvojio Oskara popularnosti za pop pevača godine.

2017. godine je na CMC festivalu u Hrvatskoj proglašen najboljim regionalnim pjevačem.

Sigurni smo da će Sergej nastaviti da ređa uspjehe u već bogatoj karijeri i da će napraviti još mnogo hitova koje će slušati sve generacije. 

Sergej, SREĆAN ROĐENDAN!

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Hana
08.03.2020 13:41

Divni Sergej 😊

4 0

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

Spajić: Budžetska straža najzad PRPFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".

ZZZCG će AKTIVNIJE posredovati između poslodavaca i nezaposlenih

Petak, 19.04.2024 | 17:52

Na poziv ministarke rada i socijalnog staranja, Naide NišićIskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu.   “

Neka zamiriše na LJUBAV -RECEPT za POSNE čoko mafine

Petak, 19.04.2024 | 17:45

Rernu zagrijte na 180 stepeni.

URA: PES priznao da je veći ZAŠTITNIK kriminala od DPS-a

Petak, 19.04.2024 | 17:37

Drago nam je što se u Pokretu Evropa više i ne libe da javno stave svima do znanja da su oni sada veći zaštitnici kriminalnih struktura čak i od DPS-a i vjerujemo da će to ljudi iz crnogorskog podzemlja znati da im cijene, ali sigurno neće sve dobronamjerne građanke i građani Crne Gore željni pravde, saopštili su iz Građanskog pokreta URA u reagovanju na saopštenje Pokreta Evropa sad.

Vuković - Kuč: "Selektivna PRAVDA Novovića, SDT postao politički bič u rukama vladajuće većine"

Petak, 19.04.2024 | 17:26

Vladimir Novović ni da mrdne za presuđenu štetu od 250.000 eura pričinjenu državi, nastalu usljed nezakonitog djelovanja ministarke Bratić, niti je po službenoj dužnosti reagovao na duplo negativno mišljenje DRI o radu ministarstva finansija koje je predvodio sadašnji premijer, dok senzacionalistički hapsi direktoricu ASK-a, usljed izvještaja budžetske inspekcije Ministarstva finansija, koje bi moralo biti pod budnim okom tužilaštva, kazala je potpredsjednica DPS-a i poslanica u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković Kuč

Plejmejker Zvezde vjerovatno ZAVRŠAVA SEZONU

Petak, 19.04.2024 | 17:14

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga je prije nekoliko dana doživio povredu šake lijeve ruke, a sada je izjavio da vjeruje da je za njega sezona završena.

"To je sve što nam TREBA"- Lažni trejler za nastavak Džejmsa Bonda prikupio MILIONE PREGLEDA (VIDEO)

Nedjelja, 31.03.2024 | 17:06

Prije nekoliko dana na Jutjubu je objavljen lažni trejler za nastavak filmova o Džejmsu Bondu, a kreiran je uz pomoć vještačke inteligencije. Fanovi tako u ulozi agenta 007 priželjkuju Henrija Kavila, a kao Bondovu devojku Margo Robi.

Napitak koji čisti JETRU i BUBREGE, a priprema se za MINUT

Petak, 19.04.2024 | 16:57

Napitak se sastoji od voća i povrća bogatog flavonoidima i antioksidansima koji će pomoći vašem imunitetu da dobro reaguje na napade štetnih mikroorganizama.

Od subote PRODAJA KARATA za meč sa Zvezdom - Ovo su CIJENE

Petak, 19.04.2024 | 16:34

Prodaja ulaznica za drugi meč četvrtfinala plej-ofa ABA lige između SC Derbija i Crvene zvezde, počeće u subotu, saopšteno je iz podgoričkog kluba.