Ponedjeljak, 09.03.2020 | 17:11
IZVOR: Kolektiv.me

Skupština Prijestonice Cetinje: Organizovati HITAN sastanak sa Upravom policije

Nadležne institucije na lokalnom i državnom nivou trebalo bi da ulože dodatne napore kako bi se u Prijestonici Cetinje obezbijedila neophodna sigurnost svih građana, navodi se u zaključcima koje je danas usvojila Skupština Prijestonice Cetinje. 
Foto: Prijestojnica Cetinje

U zaključcima piše da bi načelnik Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, u koordinaciji sa nadležnim organima, trebalo da preduzme sve neophodne mjere iz svoje nadležnosti kako bi se obezbijedila sigurnost svih građana, jer će se u suprotnom zahtijevati „preuzimanje odgovornosti i podnošenje ostavki nadležnih subjekata“.

Zaključeno je i da bi povodom aktuelne situacije trebalo organizovati hitan sastanak uprave prijestonice i rukovodstva Uprave policije.  

„Da Uprava policije pruži svu neophodnu podršku OB Cetinje kada su u pitanju jačanje kadrovskih i tehničkih resursa, te da se obezbijedi pojačan nadzor policije u blizini obrazovnih, zdravstvenih, sportskih objekata, kao i na ulazima i izlazima Prijestonice“, kaže se u zaključcima.

Zaključak je i da lokalna samouprava hitno nastavi realizuju projekata „Cetinje bezbjedan grad“, odnosno da obezbijedi video nadzor na svim značajnijim lokacijama u gradu, a shodno saglasnosti koji je Agencija za zaštitu ličnih podataka dala Ministarstvu unutrašnjih poslova 12. avgusta 2019. godine, kao i da se u mjeri mogućeg, gdje se pokaže neophodno, poboljša javna rasvjeta.

Dodaje se i da bi lokalna uprava trebalo da uputi inicijativu Upravi policije da OB Cetinje preraste u Centar bezbjednosti iz razloga statusa koji ima Prijestonica i ustanova kojoj se u njoj nalaze.

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan je, poštujući zaključke  Skupštine, organizovao sastanak sa članovima Savjeta za građansku kontrolu rada policije, koji je prethodno na Cetinju održao sjednicu zbog posljednjih događaja u Prijestonici i u Podgorici, a koji su uticali na bezbjednosnu situaciju. U delegaciji Savjeta bili su predsjednik Aleksandar Saša Zeković i članovi Zoran Čelebić i Dražen Cerović.

Sagovornici su apelovali na bolju koordinaciju institucija, organa i službi koje primijenjuju  zakone, kao i na strožije sprovođenje kaznene politike, posebno prema povratnicima u krivičnim djelima.

„Cilj je bezbjednost i sigurnost svih građana“, poručeno je sa sastanka.

Gradonačelnik Kašćelan je obavijestio članove Savjeta da je lokalna uprava u dobroj komunikaciji sa Upravom policije i Ministarstvom unutrašnjih poslova, kao i sa Odjeljenjem bezbjednosti Cetinje, te da je naložio nadležnim gradskim službama da se popravi i pojača gradska rasvjeta, kako se to prepručuje i u zaključcima lokalnog parlamenta.

Dodao je i da se već radi na iznalaženju rješenja za unapređenje sistema video nadzora u okviru projekta „Cetinje bezbjedan građana."

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Darmanović: Jedinstvo i solidarnost NATO-a značajno za suočavanje sa koronavirusom

Četvrtak, 02.04.2020 | 19:25

Jedinstva i solidarnosti NATO saveznika, kao i zajednički napori značajni su u suočavanju s krizom COVID-19, ocijenio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović na sastanku sa ministrima iz zemalja NATO članica, koji je organizovan putem video konferencije.

Đukanović: Na lokalnom nivou imamo odgovorne ljude koji doprinose efikasnosti i odgovornosti državnog sistema CG

Četvrtak, 02.04.2020 | 19:08

Pozvao sam predsjednike opština Berane Dragoslava Šćekića, Andrijevice Srđana Mašovića i Petnjice Samira Agovića da udružimo napore i da pojačamo senzibilnost prema posebno ugroženim kategorijama stanovništva, među kojima su i penzioneri.

Putin: Cijeli APRIL biće neradan, ali će zaposleni dobiti plate

Četvrtak, 02.04.2020 | 16:48

Cijeli april biće neradan u Rusiji, saopštio je u današnjem obraćanju naciji predsjednik te zemlje Vladimir Putin.

DF: Odmah uvesti vanredno stanje i smijeniti predsjednika NKT-a Milutina Simovića

Četvrtak, 02.04.2020 | 16:19

Demokratski front traži da se u cilju sprečavanja širenja koronavirusa u Crnoj Gori odmah uvede vanredno stanje i smijeni predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti Milutin Simović.

Đukanović: Budimo odgovorni i istrajni, ovo je sada kritično važna faza u trajanju pandemije

Četvrtak, 02.04.2020 | 12:59

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović obišao Opštu bolnicu u Beranama koja je regionalni centar za sjever Crne Gore i upoznao se sa spremnošću i kapacitetima za prijem i liječenje pacijenata inficiranih korona virusom.

Serena teško podnijela otkazivanje Vimbldona: "Potresena sam"

Četvrtak, 02.04.2020 | 21:43

Vimbldon je otkazan prvi put u mirnodopskim uslovima, što je iznenadilo sedmostruku šampionku Serenu Vilijams.

Humanost i solidarnost na prvom mjestu: Zaposleni u OŠ Vuk Karadžić iz Berana donirali 925 eura

Četvrtak, 02.04.2020 | 21:37

Zaposleni u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” iz Berana, donirali su dio svoje martovske zarade, 925 eura, Nacionalnom koordinacionalnom tijelu za borbu protiv zaraznih bolesti, saopšteno je iz te obrazovne ustanove.

Odluka Vlade: Utvrđen prijedlog o izmjeni Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja

Četvrtak, 02.04.2020 | 20:59

Vlada Crne Gore danas je bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova utvrdila Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Svima je povremeno potrebno malo ohrabrenja: Najbolji inspirativni govori iz čuvenih filmova

Četvrtak, 02.04.2020 | 20:10

Svima je povremeno potrebno malo ohrabrenja koje nam daje snagu da ustanemo i nastavimo dalje dignute glave. To posebno važi u aktuelnom trenutku, kada nikome malo motivacionih riječi ne može da škodi. Ovo su najbolji inspirativni govori iz čuvenih filmova.

VIDEO: Baka proslavila 110. rođendan u toku pandemije - "Kada prođe dvostruko ću slaviti"

Četvrtak, 02.04.2020 | 19:51

Luiza Vaskez de Silva, rođena 1910. godine u gradiću Pontevedra na sjeveru Španije, preživjela je špansku groznicu i građanski rat, a sada je uvjerena kako će nadživjeti i korona virus. Danas je proslavila 110. rođendan!

PRVI slučaj infekcije koronavirusom POTVRĐEN u naselju Vrela Ribnička

Četvrtak, 02.04.2020 | 19:38

Prvi slučaj infekcije koronavirusom potvrđen je u naselju Vrela Ribnička.

Darmanović: Jedinstvo i solidarnost NATO-a značajno za suočavanje sa koronavirusom

Četvrtak, 02.04.2020 | 19:25

Jedinstva i solidarnosti NATO saveznika, kao i zajednički napori značajni su u suočavanju s krizom COVID-19, ocijenio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović na sastanku sa ministrima iz zemalja NATO članica, koji je organizovan putem video konferencije.

Đukanović: Na lokalnom nivou imamo odgovorne ljude koji doprinose efikasnosti i odgovornosti državnog sistema CG

Četvrtak, 02.04.2020 | 19:08

Pozvao sam predsjednike opština Berane Dragoslava Šćekića, Andrijevice Srđana Mašovića i Petnjice Samira Agovića da udružimo napore i da pojačamo senzibilnost prema posebno ugroženim kategorijama stanovništva, među kojima su i penzioneri.

Zastava ispred Ambasade Srbije spuštena na POLA KOPLJA

Četvrtak, 02.04.2020 | 18:41

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, u skladu sa odlukom Vlade Srbije, spustio zastavu te države na pola koplja.

Grbić poslao poruku navijačima Budućnosti: "Strpite se još malo, slavićemo našu titulu"

Četvrtak, 02.04.2020 | 18:34

Petar Grbić se u Budućnost vratio sa ciljem da osvoji titulu.