Srijeda, 25.03.2020 | 14:15
IZVOR: kolektiv.me

Formiran Krizni medicinski štab: Na raspolaganju i bolnica Codra

Nacionalnog koordinaciono tijelo za zarazne bolesti formirao je Krizni medicinski štab na čelu sa prof. dr Rankom Lazovićem, čiji je cilj preduzimanje svih aktivnosti neophodnih za nastavak uspješnog suočavanja Crne Gore sa pandemijom koronavirusa i upravljanje kompletnim zdravstvenim sistemom Crne Gore u narednom periodu.




Foto: Sluzba za odnose s javnošću

Na sastanku, kojem su prisustvovali direktori svih medicinskih ustanova u Crnoj Gori, predstavnici Vojske Crne Gore, Direktorata za vanredne situacije i privatnih medicinskih centara, iskazana je potpuna odlučnost svih zdravstvenih ustanova da slijede uputstva Nacionalnog koordinacionog tijela uključujući i spremnost privatne bolnice Codra da svoje kapacitete stavi na raspolaganje.

Čelnici medicinskih ustanova iskazali su jedinstvo i spremnost da slijede instrukcije koje će dobijati od Kriznog Medicinskog štaba i realizovati ih u najkraćem mogućem roku.

Usvojen je i odmah je počeo da se sprovodi operativni plan korišćenja medicinskih kapaciteta sa ciljem pružanja najbolje moguće zdravstvene zaštite građanima, maksimalnim korišćenjem kapaciteta i uspješnim suočavanjem sa iskušenjima koja slijede. U tom kontekstu predsjednik NKT je posebno pozdravio spremnost privatne bolnice Codra da svoje kapacitete stavi na raspolaganje.

Operativni plan podrazumijeva dislokaciju pojedinih pacijenata i ljekara u skladu sa preraspodjelom kapaciteta. Poseban akcenat je dat na potrebi pune uključenosti primarne zdravstvene zaštite i pogotovo patronažne službe kao i oštar nadzor nad osobama u samoizolaciji.

Predsjednik NKT Milutin Simović ponovio je i danas na sastanku da je zaštita zdravstvenih radnika vitalna kariku u borbi protiv pandemije koronavirusa.

„Vi ste na braniku i nacionalnog zdravlja i cijele države. Stručni i savjesni medicinski radnici su ključni resurs našeg sistema. Zaboravimo uobičajene razlike, nevolja mora da nas ujedini. Slijedite striktno instrukcije koje ćete dobijati od vaših kolega iz Kriznog medicinskog štaba" – poručio je predsjednik NKT Milutin Simović.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Injac: Asfaltiranje Balšićeve za desetak dana

Srijeda, 24.04.2024 | 14:34

U narednih desetak dana počeće asfaltiranje Balšićeve ulice, a nakon toga postavljanje kamena, rekla je za “Dan” gradonačelnica Podgorice Olivera Injac koja je jutros sa direktorom Agencije za izgradnju i razvoj grada Draganom Senićem obišla gradilište.

Kada početi sa zalijevanjem trave i u koje doba dana to činiti

Srijeda, 24.04.2024 | 14:26

Ako želite da vaša bašta bude zelena s travom koja dobro raste - počnite s osnovama tj. od zalijevanja. Dobar režim navodnjavanja zahtijeva dosljednost.

Ustavni sud usvojio žalbu: Miloš Medenica NEOSNOVANO u pritvoru

Srijeda, 24.04.2024 | 14:24

Ustavni sud usvojio je žalbu.

Tri znaka koja otkrivaju narcisoidnu majku

Srijeda, 24.04.2024 | 14:13

Narcisoidni roditelji se često fokusiraju na sopstvene potrebe i želje, zanemarujući potrebe svoje djece. Međutim, ponekad možda nije lako prepoznati narcise, posebno kada su u pitanju naši najbliži.

Gorčević: Usvojen Plan rasta za Zapadni Balkan, Crnoj Gori 400 miliona eura

Srijeda, 24.04.2024 | 14:00

Evropski parlament je usvojio Instrument za reformu i razvoj Zapadnog Balkana, čime Crna Gora dobija pristup preko 400 miliona eura povoljnih kredita i bespovratnih sredstava za ispunjavanje reformi, objavila je na mreži X ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Stao čuveni londonski Big Ben

Srijeda, 24.04.2024 | 13:49

Čuveni londonski sat Big Ben, smešten na sjeveroistočnom kraju Vestminsterske palate, stao je danas, što je iznenadilo stanovnike Londona

Veterinar otkriva PET ŽIVOTINJA koje NIKADA ne bi izabrao za KUĆNE LJUBIMCE

Srijeda, 24.04.2024 | 13:20

Ističući svoje iskustvo sa različitim životinjama, veterinar je objasnio prednosti i mane pojedinih kućnih ljubimaca.

Volite li SMOKI? Popularnu grickalicu moguće je napraviti kod kuće i to u zdravijoj verziji

Srijeda, 24.04.2024 | 12:51

Poznato je da je smoki mnogima omiljena grickalica iz djetinjstva, ali ono što mnogi ne znaju jeste da je ovaj popularni proizvod moguće napraviti kod kuće i u zdravoj verziji.

ANIME NIGHT u Cineplexxu i 4 nova filma

Srijeda, 24.04.2024 | 12:49

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Sreća će se useliti u kuću, a pare u novčanik: Samo nabavite jedan predmet i postavite ga blizu ulaznih vrata

Srijeda, 24.04.2024 | 12:30

Ovaj predmet može da se drži ne samo u kući, već i na radnom mjestu.