Subota, 28.03.2020 | 21:50
IZVOR: cdm.me

Zbog odvođenja u KARANTIN: Advokat Medojevića će uložiti ŽALBU Ministarstvu zdravlja

Advokat Dražen Medojević će uložiti žalbu Ministarstvu zdravlja zbog odvođenja u karantin lidera DF-a Nebojše Medojevića i njegove supruge Marine. To je saopštila poslanica ove partije Branka Bošnjak, koja je istakla da je ovo pompezno sprovođenje u karantin u Sutomore kao navodnih prekršioca samoizolacije, još jedan u nizu progona tužilaštva prema porodici Medojević.




Foto: Screenshot, YouTube

“Ovdje je očigledno da se radi o novom progonu i maltretiranju porodice Medojević od strane režimskih satrapa, a svjedoci smo da predsjednik Đukanović iako je obišao pola Evrope u kojoj bukti epidemija nije u samoizolaciji već čak posjećuje i Klinički centar”, naglasila je Bošnjak.

Kako je istakla, radi raznih špekulacija i nedorečenosti koje se namjerno plasiraju u javnosti žele da pojasne ovu situaciju.

“Naime, nakon povratka iz Švedske, Nebojša i Marina su dobili rješenje o samoizolaciji 17.03.2020. godine. Baš to veče je dobijena informacija da su registrovana prva dva slučaja zaraženih od korana virusa u Crnoj Gori. Sjutradan, a još uvijek nije bila ozbiljna situacija, TV Vijesti je tražila izjavu od Marine Medojević, kao direktorice humanitarne fondacije „Banka hrane“, o uticaju korona virusa na položaj najsiromašnih u Crnoj Gori. S obzirom na ogroman broj poziva i apela za pomoć kojima je Banka hrane tih dana bila zatrpana, Marina je smatrala društveno odgovornim da javno uputi apel u ukaže na alarmantnu situaciju u kojoj su, nakon donešenih mjera koordinacionog tijela za borbu protiv korona virusa, našli siromašni, kao najranjivija kategorija”, objasnila je Bošnjak.

Prema njenim riječima, Marina je dala izjavu ispred zgrade, sa svim sprovedenim mjerama opreza od strane novinara i snimatelja.

“To je uvaženi građani bio jedini izlazak i to ne na njenu inicijativu, a u trajanju svega 10 minuta ispred zgrade u kojoj stanuje i naglašavamo, sve to se desilo prije deset dana. Ali udba i njeni žbirovi su postfestum, nakon 10 dana, uz pomoć njima bliskih medija napravili aferu i dojavili inspekciji koja je naravno ekspresno reagovala jer se radi o supruzi opozicionog lidera. I onda je počelo režimsko iživljavanje. Kao revolt na ponašanje inspektoke Mersade Šutović i cio scenario koji je režim kreirao, a i u znak solidarnosti prema svojoj supruzi, Nebojša Medojević je demonstrativno izašao do lifta na spratu na kome žive i to u prisutvu četiri policajca i inspektorke i time namjerno prekršio mjeru”, navela je Bošnjak.

Kako je istakla, Nebojša i Marina nemaju niti jedan simptom i osjećaju se odlično i insitirali su da im se odradi testiranje na korona virus, čak o svom trošku, ali, Bošnjak dodaje da su nadležni to odbili.

“Da ne kažemo da zbog nesposbnosti nadležnih i nemanja dovoljno testova, poteže se za besmislenim mjerama u kojima ljude koji nisu imali nikakav kontakt sa zaraženima i koji nemaju nikakvih simptoma drže u karantinu, evo sad čak mjesec dana. Dok one koji pokazuju simptome i kontaktiraju Institut za javno zdravlje, savjetuju da ostanu kući. Apsurd”, zaključuje ona.

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
montenegrino
29.03.2020 07:34

nike ga zatvorilo ministarstvo zdravlja nego valjda sudstvi i mup , ne razymijem se al mi je logicnije da su ulozili zalbu sudu

0 0
Lola
29.03.2020 10:08

E trebalo ga je zatvorit, a ne da se ovakvim okakvim okolnostima igra politike. Vlada, IJZ, CG, svi drzavljani ( ko god za koga glasao ) su na muku, plaše se da se ne rasplamsa i rade sve što mogu a on bi gospodin da bježi iz samolizolacije!

3 0

OSTALE VIJESTI

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

URA: PES priznao da je veći ZAŠTITNIK kriminala od DPS-a

Petak, 19.04.2024 | 17:37

Drago nam je što se u Pokretu Evropa više i ne libe da javno stave svima do znanja da su oni sada veći zaštitnici kriminalnih struktura čak i od DPS-a i vjerujemo da će to ljudi iz crnogorskog podzemlja znati da im cijene, ali sigurno neće sve dobronamjerne građanke i građani Crne Gore željni pravde, saopštili su iz Građanskog pokreta URA u reagovanju na saopštenje Pokreta Evropa sad.

Vuković - Kuč: "Selektivna PRAVDA Novovića, SDT postao politički bič u rukama vladajuće većine"

Petak, 19.04.2024 | 17:26

Vladimir Novović ni da mrdne za presuđenu štetu od 250.000 eura pričinjenu državi, nastalu usljed nezakonitog djelovanja ministarke Bratić, niti je po službenoj dužnosti reagovao na duplo negativno mišljenje DRI o radu ministarstva finansija koje je predvodio sadašnji premijer, dok senzacionalistički hapsi direktoricu ASK-a, usljed izvještaja budžetske inspekcije Ministarstva finansija, koje bi moralo biti pod budnim okom tužilaštva, kazala je potpredsjednica DPS-a i poslanica u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković Kuč.

Nikolić: Šta predsjednik Skupštine Crne Gore RADI na vježbama vojske Republike Srbije i koga tamo PREDSTAVLJA?

Petak, 19.04.2024 | 16:13

Šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić pitao je danas tokom skupštinskog zasijedanja potpredsjednika Skupštine iz redova PES-a Borisa Pejovića, šta predsjednik Skupštine Crne Gore radi na vježbama vojske Republike Srbije na Pešterskoj visoravni i koga tamo predstavlja.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".