Četvrtak, 02.04.2020 | 12:59
IZVOR: Kolektiv.me

Đukanović: Budimo odgovorni i istrajni, ovo je sada kritično važna faza u trajanju pandemije

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović obišao Opštu bolnicu u Beranama koja je regionalni centar za sjever Crne Gore i upoznao se sa spremnošću i kapacitetima za prijem i liječenje pacijenata inficiranih korona virusom.




Foto: Screenshot, YouTube/Predsjednik Crne Gore

/// KORONAVIRUS u Crnoj Gori - presjek NAJVAŽNIJIH VIJESTI

Foto: Milo Đukanović, Facebook

Đukanović je iz Berana uputio molbu i poziv.

“Samo budimo istrajni, ovo je sada kritično važna faza u trajanju pandemije, budimo odgovorni onako kako smo bili u prethodnom periodu, ako je moguće još i više, pomozimo ukupnim naporima da izađemo iz sledeće nedjelje, iz sledećih desetak dana sa što manje štetnih posledica, što manje neželjenih posledica, a onda sam već ubijeđen da ulazimo u jednu fazu u kojoj ćemo još i više kontrolisati dalji razvoj problema, jer ćemo imati potpunu jasnu sliku razmjere epidemije koja se razvila u Crnoj Gori, i mislim da ćemo u tom slučaju, sigurno imati mnogo manje posledica”, istakao je predsjednik Crne Gore. 

Đukanović napominje da je optimista, i uvjeren da ovo što smo do sada postigli, a postigli smo značajno bolje rezultate od mnogih drugih država, mnogo bogatijih i mnogo organizovanijih.

“Tako da to nije slučajno, to je rezultat ozbiljne pripreme sistema i ozbiljne odgovornosti naših građana. Optimista sam da ulazimo, u bliskoj budućnosti, u normalizaciju života u Crnoj Gori i u povratak onim redovnim navikama i redovnim poslovima kojima se bave svi naši građani”, kazao je predsjednik. 

Dodaje kako je danas bio u prilici da zaista čuje da je Opšta bolnica u Beranama spremna da odgovori zadacima koje joj je nametnula pandemija korona virusom, i da u skladu sa onim što je najbolja reputacija ove bolnice u svim prethodnim vremenima, pruži nužnu zaštitu ne samo stanovnicima Berana, nego građanima sjevernog dijela Crne Gore.

“Dakle, nakon današnjeg razgovora ubijeđen sam da je Opšta bolnica u Beranama potpuno spremna i da postoji maksimalan radni i profesionalni entuzijazam da se odgovori očekivanjima javnosti ovog dijela Crne Gore, i Crne Gore u cjelini, i da kroz taj doprinos dodatno smanjimo štetne posledice tokom trajanja pandemije korona virusom”, jasan je Đukanović. 

Ovdje je, takođe, dodaje,  bila prilika da čuju i imformacije iz Kriznog medicinskog štaba i iz Kliničkog centra, da razmijene ono što su dosadašnja iskustva i vjerujem da je ta razmjena informacija potvrdila ono što znamo – sistem Crne Gore uspješno funkcioniše u datim uslovima i zahvaljujući tome uspjeli smo da spriječimo ulazak korona virusa u Crnu Goru u nekoj ranijoj fazi, a do sada se uspješno nosimo sa njim i sprečavamo njegovo nekontrolisano širenje, tako da danas možemo kazati da je situacija u Crnoj Gori pod kontrolom.

“Dodatno ohrabruje da smo u međuvremenu obezbijedili dovoljne količine medicinske i zaštitne opreme koja nam obezbjeđuje da možemo računati da i u narednom periodu tokom ukupnog trajanja pandemije u Crnoj Gori možemo obezbijediti i zaštitu zdravlja građana Crne Gore i zaštitu zdravlja ljudi zaposlenih u zdravstvenom sistemu koji zaista predstavljaju veoma pouzdan i nezamjenjiv štit zdravlja nacije u cjelini. Ono što, takođe, treba reći da koliko god sistem uspješno funkcionisao, on nije svemoguć. Danas kada nema vakcine, danas kada nema efikasne medicinske terapije čini mi se da je dodatno važno da se pridržavamo preporuke koja kaže da je jako bitno biti na socijalnoj distanci, da je jako bitno biti koliko je god moguće, izolovan jer se na taj način pomaže sebi, pomaže svojim bližnjim i pomaže očuvanju zdravlja nacije”, napominje on. 

Ubijeđen je predsjednik Đukanović da sada prolazimo kritično važno vrijeme kada je u pitanju Crna Gora i pandemija korona virusa.

“Ovih nedelju ili deset dana su kritično važni jer prema iskustvima drugih zemalja upravo je ovo period u kojem će se pokazati pouzdani trendovi razmjere bolesti koja će se dogoditi u Crnoj Gori, zato je važno da u ovom kritičnom periodu budemo dodatno disciplinovani i na pravi način razumijemo mjere koje se preduzimaju od strane državnih organa, kao mjere koje se preduzimaju da bi se pomoglo svakom pojedincu da zaštiti svoje zdravlje i da nakon, vjerujem, kratkog vremena svi izađemo iz ovakvog stanja, zaboravimo na restrikcije kroz koje sada prolazimo, da se svi vratimo redovnim poslovima, da nastavimo da doprinosimo dobrobiti svakog od nas, naših porodica i naše države Crne Gore”, zaključio je predsjednik.

Lazović: Sjevernu regiju nijesmo zaboravili, niti ćemo

Šef Ktiznog medicinskog štaba Ranko Lazović, danas je u Beranama kazao da su mjere države donijele određen rezultat jer smo ih donijeli prvi u regionu.

“Sjeverna regija nije i neće biti zaboravljena ili napuštena. Isto tretiramo sve tri regije u državi”, istakao je Lazović. Napomenuo da je sjeverna regija adekvatno pokrivena.

Predviđeni su i drugi radni susreti predsjednika Đukanovića tokom boravka u Beranama, sa kojim će biti i ministar odbrane Predrag Bošković, direktor KC Jevto Eraković i šef Kriznog medicinskog štaba dr Ranko Lazović.

Foto: Milo Đukanović, Facebook

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Dragica
02.04.2020 16:07

Milo zasto nisi smijenio ovu gnjidu smrdljivu Budimira?Vrijeme je lopovu i nistavilu da ide!

0 2
Aco
02.04.2020 16:09

Vrijeme je da ovaj lazov Budo ode vise sa vlasti!Dosta se naslamio!

0 0

OSTALE VIJESTI

Izrael izveo napad na Iran

Petak, 19.04.2024 | 07:24

Izrael je jutros izveo napad na teritoriju Irana, rekao je neimenovani američki zvaničnik za Si-En-En.

GO DPS: Potvđeni mandati novoizabranim predsjednicima opštinskih odbora

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:50

Na juče održanoj sjednici Glavnog odbora DPS, potvrđeni su mandati novim predsjednicima opštinskih odbora koji su birani na lokalnim unutarstranačkim izborima na kojima je članstvo partije po prvi put u političkoj istoriji Crne Gore dobilo priliku da, neposrednim putem, izabere predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama., saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Šaranović: Izjava Đeljošaja nije poruka Vlade, izražavam neslaganje sa pokušajem relativizacije hapšenja Perović

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:40

Izjava potpredsjednika Vlade Nika Đeljošaja nije poruka Vlade. Izražavam neslaganje sa pokušajem relativizacije hapšenja Jelene Perović, rekao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

"Nakon pobjede nad Đukanovićem počela demokratija unutar partija"

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:09

Profesor na Fakultetu političkih nauka Beograd Miloš Bešić smatra da je dobro što je udruživanje partija u drugom planu, jer ono što se dešava sa ispunjavanjem privremenih mjerila (IBAR) ozbiljna stvar. 

Zirojević: Virus Čarapić se širi PES-om, ko je u pravu – Mišo 1 ili Mišo 2?

Četvrtak, 18.04.2024 | 18:13

Kolega Mišo Laković je, prije samo tri dana, suprotno odredbama Poslovnika, svojim glasom (kao zamjena) doprinio odbijanju inicijative za kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova, uz obrazloženje da je ista “zastarjela””, saopšđtio je poslanik i portparol SD-a, Nikola Zirojević. 

Svakog jutra je jela jogurt i mljeveni lan za doručak: Evo šta joj se dogodilo sa tijelom poslije dvije nedjelje

Petak, 19.04.2024 | 08:36

Lan je biljka koja se već vjekovima uzgaja i koristi. Prema nekim podacima, upotrebljavao se još prije 30000 godina.

Teniser otkrio - "Mislim da se Đoković osvrće i pita kako je uspio da izgubi od mene"

Petak, 19.04.2024 | 08:35

Australijski teniser Nik Kirjos jedan je iz probrane grupe igrača koji mogu da se pohvale da su tokom karijere pobijedili sve pripadnike tzv. velike trojke.

Tužiteljka Mitrović traži da se obustavi postupak ili da joj se ponovo sudi

Petak, 19.04.2024 | 08:11

Privremeno suspendovana specijalna tužiteljka Lidija Mitrović kazala je juče na sjednici vijeća Apelacionog suda, održanoj po žalbama na prvostepenu presudu kojom je osuđena na sedam mjeseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, da kao sudija i tužilac nikada nije radila da bi nekom pričinila štetu. Ona je zatražila da se presuda preinači i da se ona oslobodi optužbe ili da se vrati na ponovni postupak i odlučivanje, pišu današnji štampani mediji.    

NEĆETE JE PREPOZNATI: Rijana potpuno promijenila stil (FOTO/VIDEO)

Petak, 19.04.2024 | 08:08

Rijana opet oduševila, žene su poludele za njenom novom bojom kose

Posna proja sa blitvom - Super recept za NAJUKUSNIJI DORUČAK

Petak, 19.04.2024 | 07:37

Posni recepti su i dalje aktuelni, a recept za posnu proju sa blitvom jedan od traženijih. Nije ni čudo, kada je idealno rešenje za doručak, užinu, predjelo.

Izrael izveo napad na Iran

Petak, 19.04.2024 | 07:24

Izrael je jutros izveo napad na teritoriju Irana, rekao je neimenovani američki zvaničnik za Si-En-En.

PET horoskopskih znakova koji BEZUSLOVNO VOLE

Petak, 19.04.2024 | 06:57

Oni su posebni...

Posljednji radni dan biće obilježen OVIM temperaturama

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:56

Šta nam meteorlozi najavljuju za petak?

GO DPS: Potvđeni mandati novoizabranim predsjednicima opštinskih odbora

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:50

Na juče održanoj sjednici Glavnog odbora DPS, potvrđeni su mandati novim predsjednicima opštinskih odbora koji su birani na lokalnim unutarstranačkim izborima na kojima je članstvo partije po prvi put u političkoj istoriji Crne Gore dobilo priliku da, neposrednim putem, izabere predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama., saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Šaranović: Izjava Đeljošaja nije poruka Vlade, izražavam neslaganje sa pokušajem relativizacije hapšenja Perović

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:40

Izjava potpredsjednika Vlade Nika Đeljošaja nije poruka Vlade. Izražavam neslaganje sa pokušajem relativizacije hapšenja Jelene Perović, rekao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.