Nedjelja, 05.04.2020 | 08:27
IZVOR: cdm.me

Sekretarijat za SAOBRAĆAJ: Taksistima se uvode radne UNIFORME

Taksisti će ubuduće biti u obavezi da nose radnu odjeću, novina je koju će propisivati nova odluka o taksi prevozu koju priprema Sekretarijat za saobraćaj. Ova obaveza proistekla je iz Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju čije su izmjene i dopune usvojene u decembru prošle godine.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju iz decembra 2019. godine definisano je, između ostalog, da bliže uslove, organizaciju, radnu odjeću, optimalan broj auto-taksi vozila, minimalni broj auto-taksi vozila prilagođenih licima sa invaliditetom, minimalne i maksimalne cijene u okviru taksi tarife i način obavljanja auto-taksi prevoza propisuje nadležni organ jedinice lokalne samouprave.

“Isto tako, propisano je da je podzakonske akte za sprovođenje ovog zakona potrebno donijeti u roku od godinu dana od dana njegovog stupanja na snagu. S tim u vezi, pristupili smo pripremi odluke o auto- taksi prevozu. U odnosu na ranije odredbe, izmjenama i dopunama zakona definisana je i obaveza propisivanja radne odjeće za vozače. U važećoj odluci data je opšta odredba u smislu obaveze da taksi vozač mora imati uredan izgled”, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Odredbama izmjena i dopuna Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, kako saopštavaju iz Sekretarijata, šire je obrađeno pitanje uslova za vozače u auto taksi prevozu u smislu uslova koje treba ispuniti za dobijanje auto taksi legitimacije.-Zbog toga će se odredbe nove odluke kojima se uređuje ova problematika uskladiti sa propisanim zahtjevima, navode iz Sekretarijata za saobraćaj.

Da se zabrane šorts i papuče

Ideju uvođenja radne odjeće taksistima podržavaju u sindikatu taksista. Predsjednik SSTCG Borislav Pavlović navodi da su oni jedni od inicijatora da se uvede radna odjeća.

“Svako udruženje će da uniformiše svoje radnike. Ne mogu da rade u šortsu i papučama, a takvih slučajeva sada ima”, naveo je Pavlović.

Pavlović navodi da odluka o taksi prevozu još ne može biti gotova jer Ministarstvo saobraćaja nije završilo pravilnik o novoj legitimaciji koja treba da se uvede.

KOMENTARI (5)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Neko bitan
05.04.2020 09:55

A da li to važi i za divlje kojih je mnogo jer u ovom sistemu sve puca po regularnim. NPR u Ulcinju ima oko 100 divlji koji kupe taxi firmu od desetak e i stave na krov i rade. Da je sve samo oko uniformi to bi najmanji problem bio

10 2
Gradjanin
05.04.2020 11:34

A da vi pomognete malo taksiste, a ne da pravite debilske zakone i namecete cijene veće nego sto 90% taksista zeli

6 1
kika
05.04.2020 11:49

I povedite racuna koga taksi sluzbe zaposljavaju

12 0
Zeljko Perovic
05.04.2020 13:24

U trenutku ukidanja taksi saobracaja u CG iako u okruzenju ((Srbija) se normalno obavlja cudi Nas kako ne izlazite sa nekim predlogom za pomoc taksistima da prezive . Vi samo iznalazite Nova I Nova pravila koja su udar na Nas ionako los standard. Tako je bilo sa uvodjenjem TX tablica da bi eliminisali divljake , medjutim divljaka nikad vise . Molimo Vas da malo povedete racuna o samostalnim taksistima koji za rad od 12 h vise Dana ne mogu zaraditi ni za burek. Budimo razumni ako Vi imate veliki broj Nas nema ni za dva obroka dnevno. Nadam se da ce ipak razum prevladati i da ce drzava izaci sa zakonom o nekoj novcanoj nadoknadi za taksiste koji ne svojom voljom nemaju mogucnost zarade i obezbjedjenja biolosjog opstanka svojih PORODICA..

6 3
he
05.04.2020 15:30

O moj brate dobro su se sjetili da razmišljaju o nebitnim stvarima na ovu muku.Ne znam koji će majčin sin izdržat zapučen na +40 i koliko to uniformi treba da nabavi da bi obavljao službu jer toga ima da toši taman koliko za gume daje sprdnja !

4 0

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".