Ponedjeljak, 11.05.2020 | 13:54
IZVOR: ddl.rs

Tako je o ljubavi govorio Bob Marli: "Samo jednom u životu pronađeš nekoga ko može okrenuti tvoj svijet"

Robert Nesta Marli ili Bob Marli, preminuo je na današnji dan 1981. godine.




Foto: Screenshot, youtube

Čuveni rege muzičar zaslužan je za popularizaciju ovog žanra širom planete. 

Najpoznatiji rastafarijanac bio je veliki humanista i ambasador mira. Samo neki od dokaza njegove misije su Medalja za mir, koju su mu dodijelile Ujedinjene nacije, kao i Orden časti, kojim ga je posthumno odlikovala njegova rodna Jamajka.

Preminuo je 11. maja 1981. godine od raka sa samo 36 godina. Sahranjen je u rodnom mjestu, ali su njegovi posmrtni ostaci 2000. godine prebačeni u Etiopiju, zemlju prema kojoj je Marli gajio neizmjernu ljubav.

Ovo je njegov opis ljubavi.

"Samo jednom u tvom životu, u to vjerujem, pronađeš nekoga ko u potpunosti može okrenuti tvoj svijet. Govoriš im stvari koje nikada nisi podijelio s drugom dušom i oni apsorbuju sve što kažeš i zapravo žele da čuju više.

Dijelite nade za budućnost i za snove koji se nikada neće ostvariti. Ciljeve koji nikad nisu postignuti i mnoga razočaranja koja vam je život donio. Kada se dogodi nešto čudesno, ne možeš čekati da im pričaš o tome, znajući da će podijeliti tvoje uzbuđenje.

Ne stide se da plaču s tobom kada te boli ili se smiju kad praviš budalu od sebe.

Nikada ne povređuju tvoja osjećanja ili čine da se osjećaš kako nisi dovoljno dobar, već te podižu i pokažu ti stvari o sebi koje te čine posebnim, prelijepim.

Nikada ne postoji nikakav pritisak, ljubomora ili takmičenje, već samo tiha mirnoća kad su u blizini. Možeš biti svoj i ne brinuti o tome šta će misliti o tebi jer te vole zbog onoga što jesi.

Ono što izgleda beznačajno za većinu ljudi, kao što su bilješka, pjesma ili šetnja, postaju neprocjenjivo blago koje se čuva u tvom srcu kako bi se zauvijek cijenilo. Sjećanja na djetinjstvo se vraćaju i tako su jasna i živopisna kao da si opet mlad. Boje izgledaju sjajnije i briljantnije. Smijeh postaje dio tvog svakodnevnog života, dok je prije bio rijedak ili uopšte nije postojao. Telefonski poziv ili dva tokom dana pomažu ti da prođeš kroz cjelodnevni posao i uvijek dovedu osmjeh na tvoje lice.

U njihovom prisustvu nema potrebe za kontinuiranim razgovorom, zadovoljan si što ih samo imaš u blizini. Stvari koje te nikad nisu zanimale postale su fascinantne jer znaš da su važne za tu osobu koja ti je tako posebna.

Razmišljaš o toj osobi u svakoj prilici i u svemu što radiš. Jednostavne stvari, kao što je blijedo plavo nebo, nježni vjetar ili čak olujni oblak na horizontu, i podsjećaju na nju.

Otvaraš svoje srce znajući da postoji mogućnost da će jednog dana biti slomljeno i pritom doživljavaš ljubav i radost koju nikada nisi mogao ni sanjati. Otkrivaš da je ranjivost jedini način da dopustiš svom srcu da osjeti istinski užitak koji je toliko stvaran da te plaši. Otkrivaš snagu znajući da imaš pravog prijatelja ili možda srodnu dušu koja će ti ostati lojalna do kraja. Život izgleda drugačije, uzbudljiv i vrijedan. Tvoja jedina nada i sigurnost leži u saznanju da su dio tvog života."

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".

ZZZCG će AKTIVNIJE posredovati između poslodavaca i nezaposlenih

Petak, 19.04.2024 | 17:52

Na poziv ministarke rada i socijalnog staranja, Naide NišićIskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalng staranja.

Neka zamiriše na LJUBAV -RECEPT za POSNE čoko mafine

Petak, 19.04.2024 | 17:45

Rernu zagrijte na 180 stepeni.

URA: PES priznao da je veći ZAŠTITNIK kriminala od DPS-a

Petak, 19.04.2024 | 17:37

Drago nam je što se u Pokretu Evropa više i ne libe da javno stave svima do znanja da su oni sada veći zaštitnici kriminalnih struktura čak i od DPS-a i vjerujemo da će to ljudi iz crnogorskog podzemlja znati da im cijene, ali sigurno neće sve dobronamjerne građanke i građani Crne Gore željni pravde, saopštili su iz Građanskog pokreta URA u reagovanju na saopštenje Pokreta Evropa sad.

Vuković - Kuč: "Selektivna PRAVDA Novovića, SDT postao politički bič u rukama vladajuće većine"

Petak, 19.04.2024 | 17:26

Vladimir Novović ni da mrdne za presuđenu štetu od 250.000 eura pričinjenu državi, nastalu usljed nezakonitog djelovanja ministarke Bratić, niti je po službenoj dužnosti reagovao na duplo negativno mišljenje DRI o radu ministarstva finansija koje je predvodio sadašnji premijer, dok senzacionalistički hapsi direktoricu ASK-a, usljed izvještaja budžetske inspekcije Ministarstva finansija, koje bi moralo biti pod budnim okom tužilaštva, kazala je potpredsjednica DPS-a i poslanica u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković Kuč.