Srijeda, 20.05.2020 | 14:04
IZVOR: blic.rs

Svečanost pod znakom pitanja: 93. dodjela OSKARA mogla bi da bude odložena zbog KORONAVIRUSA!

Iako 93. dodjela Oskara nije planirana do februara, prema najnovijim informacijama Akademija Filmske umjetnosti i nauke razmatra da ceremonija uručivanja najznamenitijih nagrada u svijetu kinematografije bude odložena.




Foto:Screenshot/youtube.com/Oscars

Izvori koji su progovorili pod uslovom zagarantovane anonimnosti rekli su da je sve i dalje u domenu razmišljanja. Prema dosadašnjim podacima, dodjela Oskara je zakazana za 28. februar 2021. godine.

- Vjerovatno će biti odloženo - rekao je jedan od dobro informisanih izvora za "Varajati".

Međutim, ta osoba je upozorila da detalji, uključujući potencijalne nove datume, još nisu u potpunosti razmotreni ili formalno predloženi. Istovremeno, drugi izvor kaže da je datum na ABC-u trenutno nepromijenjen.

Kada su u aprilu najavljene nove privremene promjene pravila za dobijanje Oskara zbog epidemije korona virusa, predsjednik Akademije Dejvid Rubin rekao je da je prerano da se zna kako bi se prenos dodjele Oskara 2021. mogao promijeniti usled pandemije.

- Nemoguće je da se zna šta će se dešavati. Znamo da želimo da proslavljamo filmska ostvarenja, ali ne znamo u kojoj će to tačno biti formi - kazao je tom prilikom.

Prema uobičajenim pravilima, film mora da ima sedmodnevnu ekranizaciju u bioskopima u Los Anđelesu da bi se kvalifikovao za dobijanje nagrade Oskar. Ipak, za ovu godinu, filmovi koji su digitalno objavljeni mogu da se kvalifikuju ukoliko je studio prvobitno planirao bioskopsko prikazivanje.

- Mislim da svi saosjećaju sa režiserima i tu smo da podržimo naše članove i filmsku zajednicu. Ima smisla kada zapravo ne znamo šta će se događati u pogledu raspoloživosti bioskopskog prikazivanja... Moramo da napravimo izuzetke samo za ovu godinu i za to vrijeme kada bioskopi nisu otvoreni, tako da se velika filmska djela ipak mogu vidjeti i proslaviti - rekao je Rubin.

Nove promjene pravila podrazumijevaju i omogućavanje da se ekranizacije kvalifikovane za Oskara održavaju u Njujorku, Čikagu, Majamiju, Atlanti i drugim djelovima umjesto, kao što je bio slučaj do sad, samo u Los Anđelesu.

Akademija je odbila da komentariše nove navode i i dalje nije jasno da li će odlaganje Oskara takođe značiti da će Akademija dozvoliti filmovima koji su objavljeni nakon isteka roka da se kvalifikuju za Oskara 2021. godine.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Monteput: Elektronska naplata putarine – NIŽA CIJENA tag uređaja i niži iznos minimalne uplate

Petak, 19.04.2024 | 11:49

Kompanija Monteput d.o.o. kreće sa akcijskom prodajom tag uređaja za elektronsku naplatu putarine.

Apelacioni sud: Ukinuto rješenje kojim je odbijeno jemstvo za puštanje na slobodu Miloša Medenice

Petak, 19.04.2024 | 11:26

Apelacioni sud uvažio je žalbe branilaca okrivljenog Miloša Medenice i  ukinuo rješenje Višeg suda u Podgorici i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, saopšteno je je iz Apelacionog suda. Podsjećamo rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je predlog branioca okrivljenog Miloša Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti u vlasništvu srodnika okrivljenog, ukupne procijenjene vrijednosti 1.450.814 eura.

Ove vrste doručka će vam poboljšati raspoloženje

Petak, 19.04.2024 | 10:26

Doručak, kao prvi obrok u danu, ujedno je i prvi izvor energije.

Revija “Svjetska književnost na filmu” XII od 22. - 24. aprila u sali DODEST

Petak, 19.04.2024 | 10:16

April u KIC-u „Budo Tomović“ tradicionalno je rezervisan za reviju “Svjetska književnost na filmu” u okviru koje će dvanaesti put zaredom prikazati neka od najboljih ekranizovanih književnih djela, a sve u čast Svjetskog dana knjige.

Raspored lavica na EP: Crna Gora na premijeri protiv Srbije

Petak, 19.04.2024 | 10:10

Crnogorske rukometašice će prvi meč na Evropskom prvenstvu odigrati protiv Srbije.

Kineski gradovi TONU - Šangaj u prošlom vijeku POTONUO tri metra, evo zbog čega se to dešava

Petak, 19.04.2024 | 10:10

Skoro polovina velikih kineskih gradova tone zbog ispumpavanja i vađenja vode, kao i od ogromne težine njihovog naglog širenja. Mnogi gradovi tonu brzo – svaki šesti brzinom od 10 milimetara godišnje, piše Bi-Bi-Si, navodeći studiju kineskih stručnjaka.

Stiže biografski film o pjevaču Frenku Sinatri - Glavna uloga dodijeljena OVOM GLUMCU

Petak, 19.04.2024 | 10:04

Reditelj Martin Skorseze nastavlja sa planovima da snimi biografski film o pjevaču Frenku Sinatri. 

Samo jedna kašika ovog prirodnog napitka svako jutro: Čisti krv i jetru, podstiče savršen rad crijeva

Petak, 19.04.2024 | 09:54

Zaboravite na zatvor i loše varenje uz ovaj jednostavan napitak! Samo jedan gutljaj ovog napitka svako jutro, i vaša crijeva će raditi savršeno.

U ovoj kafedžinici šoljica kafe košta više od 300 eura, zrna rasla na "ostrvu vječne mladosti"

Petak, 19.04.2024 | 09:35

Mala kafedžinica u Londonu odlučila je da ponudi svojim mušterijama nešto nesvakidašnje i to, po isto tako, nesvakidašnjoj cijeni.

Danas počinje isplata martovskih penzija

Petak, 19.04.2024 | 09:15

Iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore saopšteneno je da danas počinje isplata martovskih penzija.