Nedjelja, 31.05.2020 | 11:57
IZVOR: telegraf.rs

Uticaće na našu sigurnost: Korona će promijeniti PUTOVANJA u budućnosti

Da li je moguće nakon što bude završena pandemija korona virusa da se stvari vrate u normalu je pitanje koje se, sasvim logično nameće.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Posebno se to odnosi na bezbjednost prilikom socijalnih kontakata koji ne mogu da budu ni u kom slučaju izbjegnuti, kao što je na primjer let avionom.

Da bi smanjile strah od buduće socijalizacije i da strah od kontakata u avionu prevaziđu što je moguće lakše, mnoge američke avio kompanije se trude već sada da pomognu putnicima, koji iz nekog razloga čak i u ovom trenutku moraju da putuju.

Promjene koje pomažu putnicima

Poštujući maksimalno sve smjernice Svjetske zdravstvene organizacije, Vlade Sjedinjenih Američkih Država i ostalih relevantnih institucija, brojne američke avio kompanije su uvele nove propise. Na taj način, zapravo žele na prvom mjestu da pomognu svim putnicima, kako sada, tako isto i ubuduće.

Uprava za bezbjednost saobraćaja je, kako navodi CNN, saopštila da je broj ljudi koji putuju avionom u ovom trenutku dostigao minimum na desetogodišnjem nivou.

Mnoge američke avio kompanije čak nude svojim putnicima da nose sopstvenu hranu i piće na putovanje, što je ranije, znamo svi, bilo zabranjeno. Takođe se trude da izbjegavaju sve moguće kontakte između putnika i osoblja, pa zato na kraćim letovima uopšte ne služe ni piće ni hranu. A na dužim letovima se sve to služi, ali uz pojačane mjere zaštite, za dobrobit svih.

Pojedine avio kompanije ove zemlje posebno vode računa o tome kako i gde će biti smješteni putnici. Naime, u zavisnosti od raporeda sjedišta u avionu, putnici se obično smještaju uz prozore, tako da sjedišta u sredini bivaju slobodna. U slučaju da se neko osjeti neprijatno i da misli da je preblizu nekom drugom putniku, ima pravo da se premjesti, ali tek nakon što svi putnici na tom letu budu ukrcani.

Ponesite svoja sredstva za dezinfekciju, ako želite

Ono što je ranije bilo nezamislivo, danas je postalo moguće. Mnoge američke avio kompanije čak pozivaju svoje putnike da ponesu i lična sredstva za dezinfekciju. Te kompanije dozvoljavaju unos dezinfekcionog sredstva za ruke na bazi alkohola, čija količina ne smije biti veća od 300 grama po putniku.

Apsolutno sve avio kompanije u zemlji maksimalno poštuju pravila o obaveznoj socijalnoj distanci. Zvanično se preporučuje i svakom putniku da poštuje navode nadležnih, te da nosi masku, pere ruke toplom vodom i sapunom minimum 20 sekundi i naravno da se samoizoluje, ukoliko osjeti bilo koji simptom COVID 19 virusa.

I na aerodoromima je bezbjedno

Da bi svim svojim putnicima objezbedili osjećaj sigurnosti, nadležni su se pobrinuli i za dezinfekciju aerodroma.

Većina lokala na američkim aerodromima je zatvorena trenutno ili im je radno vrijeme izmenjeno i prigaođeno novonastaloj situaciji. Na Međunarodnom aerodromu Los Anđeles, recimo najmanje jednom u toku sat vremena se vrši dezinfekcija toaleta, dok se na Aerodromu Nešvil zatvaraju fizički svi toaleti na svaka dva sata, kako bi bila izvršena dezinfekcija po pravilima.

I najvažnije, treba imati na umu da će se život u određenom trenutku vratiti u normalu. Sve što smo naučili i prihvatili od dobrih navika tokom pandemije Korona virusa svakako treba i dalje primjenjivati, te osigurati na taj način bezbjednost u svim životnim segmentima. Kada preduzmete sve mjere, nemate više nikakvog razloga da brinete, već samo da uživate u svom letu do izabrane destinacije.

Izvor: www.telegraf.rs

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".