Subota, 13.06.2020 | 17:17
IZVOR: cdm.me

ZVANIČNO - Adria Tur se NEĆE IGRATI u Crnoj Gori

Crna Gora i zvanično neće biti domaćin Adria Tura, potvrdio je Đorđe Đoković, direktor turnira.




Foto: Australian Open TV/YouTube screenshot

Naša zemlja je Novaka Đokovića, Grigora Dimitrova i ostale zvijezde trebalo da ugosti 27. i 28. juna.

“Nedejljama unazad smo pokušavali da pronađemo način da sve organizujemo i priredimo spektakl za sve ljubitelje sporta. Izazova je bilo više, počev od činjenice da građani Srbije nisu na spisku Instituta za javno zdravlje Crne Gore i samim tim ne možemo da putujemo u Crnu Goru. Nadali smo se da će ova mjera biti promijenjena, ali to se još nije desilo. To je nepremostiva prepreka jer je broj članova našeg tima veliki, a bez njih nismo u mogućnosti da sve tehničke detalje besprekorno sprovedemo. Naša ideja je bila da igramo na šljaci koja bi samo za tu priliku bila uvežena i postavljena na atraktivnoj lokaciji u jednom od primorskih gradova, kao i da sve prateće detalje – tribine, konstrukcije i druge elemente donesemo i postavimo, a sve zbog strogih standarda koji pratimo”, istakao je brat prvog tenisera svijeta.

Odluka da se turnir otkaže donijeta jer nije bilo vremena da se do 27. juna sve organizuje na pravi način.

“Uz sve to bilo je potrebno da organizujemo dolazak sudija, linijskih sudija, pratećeg osoblja, brojnih stručnih lica. Takođe, treba znati da su i drugi brojni detalji vezani za organizaciju jednog ovakvog događaja, a koje nemamo na raspolaganju u Crnoj Gori i to otežava priređivanje ’Adria Tour’ na očekivanom nivou. Ali, to jednostavno sada nije moguće i zato smo odlučili da donesemo odluku o otkazivanju turnira u ovoj državi, jer vremena za čekanje više nemamo. Uvjereni smo da će se prilike promijeniti i da će u nekom narednom periodu Crna Gora biti naš domaćin. Molimo sve aktere da se uzdrže od politizacije ove odluke jer time samo nanosimo štetu ne samo sportu, već i našoj ideji da promovišemo dobre vrijednosti, fer plej, humanitarni rad i zajedništvo u čitavom regionu” izjavio je Đorđe Đoković, direktor Adria Toura, a prenosi Sport Klub.

Adria Tur počeo je danas u Beogradu, nastaviće se sljedećeg vikenda u Zadru, a u julu će se igrati u Banjaluci i Sarajevu.

KOMENTARI (4)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Mili
13.06.2020 18:08

Bogu hvala kad niste dosli, bez bi nas samo zarazili.

8 24
Ako Ako
13.06.2020 18:28

E moj nole mali.🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪samo ti slusaj druge.Možemo mi i bez tebe

8 18
Davor
13.06.2020 23:24

Bogu hvala!

2 8
Lokum
14.06.2020 12:48

Imamo mi pametnija posla od tih petorazrednih turnira .

1 4

Apelacioni sud: Ukinuto rješenje kojim je odbijeno jemstvo za puštanje na slobodu Miloša Medenice

Petak, 19.04.2024 | 11:26

Apelacioni sud uvažio je žalbe branilaca okrivljenog Miloša Medenice i  ukinuo rješenje Višeg suda u Podgorici i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, saopšteno je je iz Apelacionog suda. Podsjećamo rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je predlog branioca okrivljenog Miloša Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti u vlasništvu srodnika okrivljenog, ukupne procijenjene vrijednosti 1.450.814 eura.

Ove vrste doručka će vam poboljšati raspoloženje

Petak, 19.04.2024 | 10:26

Doručak, kao prvi obrok u danu, ujedno je i prvi izvor energije.

Revija “Svjetska književnost na filmu” XII od 22. - 24. aprila u sali DODEST

Petak, 19.04.2024 | 10:16

April u KIC-u „Budo Tomović“ tradicionalno je rezervisan za reviju “Svjetska književnost na filmu” u okviru koje će dvanaesti put zaredom prikazati neka od najboljih ekranizovanih književnih djela, a sve u čast Svjetskog dana knjige.

Raspored lavica na EP: Crna Gora na premijeri protiv Srbije

Petak, 19.04.2024 | 10:10

Crnogorske rukometašice će prvi meč na Evropskom prvenstvu odigrati protiv Srbije.

Kineski gradovi TONU - Šangaj u prošlom vijeku POTONUO tri metra, evo zbog čega se to dešava

Petak, 19.04.2024 | 10:10

Skoro polovina velikih kineskih gradova tone zbog ispumpavanja i vađenja vode, kao i od ogromne težine njihovog naglog širenja. Mnogi gradovi tonu brzo – svaki šesti brzinom od 10 milimetara godišnje, piše Bi-Bi-Si, navodeći studiju kineskih stručnjaka.

Stiže biografski film o pjevaču Frenku Sinatri - Glavna uloga dodijeljena OVOM GLUMCU

Petak, 19.04.2024 | 10:04

Reditelj Martin Skorseze nastavlja sa planovima da snimi biografski film o pjevaču Frenku Sinatri. 

Samo jedna kašika ovog prirodnog napitka svako jutro: Čisti krv i jetru, podstiče savršen rad crijeva

Petak, 19.04.2024 | 09:54

Zaboravite na zatvor i loše varenje uz ovaj jednostavan napitak! Samo jedan gutljaj ovog napitka svako jutro, i vaša crijeva će raditi savršeno.

U ovoj kafedžinici šoljica kafe košta više od 300 eura, zrna rasla na "ostrvu vječne mladosti"

Petak, 19.04.2024 | 09:35

Mala kafedžinica u Londonu odlučila je da ponudi svojim mušterijama nešto nesvakidašnje i to, po isto tako, nesvakidašnjoj cijeni.

Danas počinje isplata martovskih penzija

Petak, 19.04.2024 | 09:15

Iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore saopšteneno je da danas počinje isplata martovskih penzija.

Vještači se svaki trag o Danki; Pod lupom stručnjaka svi predmeti pronađeni u automobilu osumnjičenih

Petak, 19.04.2024 | 09:02

Pune dvije nedelje prošlo je od hapšenja radnika JKP "Vodovod", D.D. i S.J, osumnjičenih da su usmrtili dvogodišnju Danku Ilić. Isto toliko traje potraga za djevojčicinim tijelom.