Subota, 04.07.2020 | 09:01
IZVOR: Pobjeda

Ugostitelji iz Bara i Sutomora nezadovoljni: NAJGORA turistička godina

Gosti su u Stari Bar pristizali sa prvim lijepim danima, no juče nije izgledalo tako. Od 60 ugostiteljskih objekata otvoreno je samo deset, ali i u otvorenim kafanama i restoranima stolice su prazne, piše Pobjeda.




Arhiva, Foto: Kolektiv.me

Pokoji mještanin ispija kafu, ali to je daleko od očekivanog. Ugostitelji tvrde da za sada posluju u minusu i da se "neće izvući" ove godine.

Situacija ni u Sutomoru nije drugačija. Na plažama domaći gosti, ali su kafane prazne. U hotelu "Sato" popunjene su samo tri sobe i ne znaju da li će se situacija promijeniti, jer, kako kažu, sve zavisi od otvaranja granica.

U Starom Baru ugostitelji se žale, kažu da je godina dobro počela, bolje nego ikad, ali da je ovo sada nula, nema ni deset odsto prošlogodišnjeg prometa. 

Edon Feka, ugostitelj koji radi u jednoj ćevabdžinici, kazao je Pobjedi da je situacija loša.

"Ova godina je dobro počela, januar je bio nikad bolji, ali kakva je situacija svima tako je i nama. A što se tiče posla, kao što vidite nema ni deset odsto što je prošle godine bilo. Vikendom bude, dođu Budvani, Podgoričani, ali sve je to slabo. Prošle godine je bilo Kineza, Španaca, Južnoamerikanaca, Amerikanaca, Francuza, Čeha, Poljaka, Slovenaca, bilo je ljudi sa svih strana... Sada nema ni najave da će doći. Srbija još nije otvorena, a bez njih je slab promet. Sad da dođu, vratila bi nam se sezona", kazao je Feka.

/// FOTO: KORONA je učinila svoje: CG primorje trpi posljedice - PLAŽE i ležaljke u Baru poluprazne

Restoran "Tajana" takođe prazan. Vlasnik Dragan Asović, koji već 40 godina radi u turizmu, tvrdi da je ovo najgora godina ikada. Kaže da je u prvoj smjeni zaradio samo euro.

"Cijeli radni vijek sam radio po hotelima od Sutomora do Bara, nema objekta gdje nijesam bio šef. Kada sam pošao u penziju otvorio sam ovaj restoran, ali ove godine nema šanse da se izvučemo, ovo je najgora turistička godina od kada znam i od zemljotresa i od devalvacije i kada je bio rat... Sve je prazno. Imam dosta prijatelja sa strane kažu da je svuda teško i nema najave dolaska, sve su priče biće... Žena mi je na Korčuli, kaže i tamo je prazno, na Stradunu nema pet ljudi", priča Asović.

I u starobarskim suvenirnicama i prodavnicama je slična situacija, s tim što još nijesu otvorene sve radnje koje posluju sezonski.

"Nema turista, nema nikoga, to su samo naši mještani, svrate i kupe po nešto", kažu oni.

U Sutomoru slična situacija, ugostitelji se žale. U hotelu "Sato" na obali nijesu zadovoljni. Kazali su Pobjedi da su imali jednu grupu Mađara od kada su otvorili 20. juna, ali da sada imaju popunjene samo tri sobe i to sa domaćim gostima.

"Situacija se mijenja iz sata u sat. Ne možemo ništa da planiramo, sve zavisi od otvaranja granica, ali za sada ništa", kazali su Pobjedi iz hotela "Sato".

Za sada nemaju ni najava dolaska iz područja gdje su otvorene granice, ali se nadaju da će biti nešto.

KOMENTARI (5)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Cikota
04.07.2020 11:59

Sad su im i Podgoricani dobri

8 0
Adrijana
06.07.2020 17:22

Najtuznija sam zbog taksista obisla sam pola sveta ali takve ne vidjo nigde do na primorju. Zao mi i gazdarica koje kad ugovarate nude lux smeataj a kad dodjete onda je kasno. Zao mi sto biste sad i dupe dali za paradajz turiatw. Zao mi gazda koji izrabljuju sezonce (obicno srbe) koji rade u strahu da li ce na kraju biti isplaceni. Zaista mi je zao crnogoraca, ali onih preko brda,pravih, severnjaka...a ovi sto juznije to tuznije. Vasa crnogorka iz Beogeada koja ima kucu dole i dobro upoznala primoece

1 1
Adrijana
06.07.2020 17:22

Najtuznija sam zbog taksista obisla sam pola sveta ali takve ne vidjo nigde do na primorju. Zao mi i gazdarica koje kad ugovarate nude lux smeataj a kad dodjete onda je kasno. Zao mi sto biste sad i dupe dali za paradajz turiatw. Zao mi gazda koji izrabljuju sezonce (obicno srbe) koji rade u strahu da li ce na kraju biti isplaceni. Zaista mi je zao crnogoraca, ali onih preko brda,pravih, severnjaka...a ovi sto juznije to tuznije. Vasa crnogorka iz Beogeada koja ima kucu dole i dobro upoznala primoece

1 1
Barski
06.07.2020 20:32

Andrijana , aj malo prošetaj na čisti vazduh .

2 1
Stefan
07.07.2020 04:07

Adrijana svaka ti cast

1 0

OSTALE VIJESTI

Odović: Na prostorni plan stiglo više od 200 PRIMJEDBI, činimo sve da ga USVOJIMO u septembru

Petak, 19.04.2024 | 15:09

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović kazao je da u tom resoru rade sve da prostorni plan bude donijet najkasnije u septembru.

EPCG i CGES potpisali Ugovor o agregatu A8 za Hidroelektranu Perućica

Petak, 19.04.2024 | 14:33

Izvršni direktori Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Ivan Bulatović i Ivan Asanović, potpisali su danas u Podgorici Ugovor o izgradnji infrastrukture za priključenje agregata A8 u Hidroelektranu (HE) Perućica (snage 58.5 MW) na prenosni sistem.

Asanović: LIDL kupio zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice i logističkog centra

Petak, 19.04.2024 | 12:32

Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila im je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj Opštini gdje bi otvorila logistički centar.

Monteput: Elektronska naplata putarine – NIŽA CIJENA tag uređaja i niži iznos minimalne uplate

Petak, 19.04.2024 | 11:49

Kompanija Monteput d.o.o. kreće sa akcijskom prodajom tag uređaja za elektronsku naplatu putarine.

Radnici podgoričke Čistoće najavili štrajk od ponedjeljka, NE PRISTAJU na smanjenje plate

Petak, 19.04.2024 | 11:10

Nakon što je objavljeno da u Čistoći planiraju da aprilsku zaradu smanje za 10 odsto, zaposleni u tom preduzeću danas su zaprijetili štrajkom od ponedjeljka ukoliko do toga dođe.

Nikolić: Šta predsjednik Skupštine Crne Gore RADI na vježbama vojske Republike Srbije i koga tamo PREDSTAVLJA?

Petak, 19.04.2024 | 16:13

Šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić pitao je danas tokom skupštinskog zasijedanja potpredsjednika Skupštine iz redova PES-a Borisa Pejovića, šta predsjednik Skupštine Crne Gore radi na vježbama vojske Republike Srbije na Pešterskoj visoravni i koga tamo predstavlja.

Brat OSUMNJIČENOG za ubistvo Danke Ilić PREMINUO nasilnom, a ne prirodnom smrću

Petak, 19.04.2024 | 16:09

D. D. (40), brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje djevojčice D. I., umro je nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, ustanovljeno je vještačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, saznaje Radar.

Dukaj POZVAO Fudbalski savez da preispita rad Disciplinske komisije: "Nasilju NIJE MJESTO na sportskim takmičenjima"

Petak, 19.04.2024 | 16:03

Pozivamo Disciplinsku komisiju Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) da primjenjuje odredbe propisa koje tretiraju ponovljene incidente na sportskim takmičenjima, kazao je politički direktor Albanske alternative Maraš Dukaj.   

Osnovni sud: Štrajk prosvjetara NEZAKONIT

Petak, 19.04.2024 | 15:55

Osnovni sud u Podgorici utvrdio je da je granski štrajk Sindikata prosvjete Crne Gore bio nezakonitost.

TUGA na svjetskoj muzičkoj sceni: PREMINULA DOBITNICA Gremija

Petak, 19.04.2024 | 15:37

Dobitnica Gremi nagrade i bivša takmičarka Američkog Idola preminula je u 47. godini.

Adžić: "Spajić BJEŽI od kontrolnog saslušanja, uz pomoć Mandića i Lakovića ponižava Skupštinu"

Petak, 19.04.2024 | 15:25

"Laković i Mandić su po ko zna koji put omogućili Spajiću da ponizi Skupštinu Crne Gore, ovog puta sa odlaganjem kontrolnog saslušanja za čak 26. jun i to u formi iza zatvorenih vrata", istakao je Filip Adžić povodom odluke predsjednika skupštinskog odbora za odbranu i bezbjednost da saslušanje premijera Spajića i ministra unutrašnjih poslova Šaranovića zakaže za 26. jun.

Fanovi će biti IZNENAĐENI - Poznati pjevač se ODLUČIO na veliki korak?

Petak, 19.04.2024 | 15:22

Mnogi željno iščekuju njegov povratak na muzičku scenu i nove pjesme. 

NAJAVE METEOROLOGA - Evo od kada nas ponovo OČEKUJE PORAST TEMPERATURE

Petak, 19.04.2024 | 15:16

Iako je april bio najtopliji mjesec od kad su počela mjerenja, pa su naglo pale temperature, za proljeće nijesu neuobičajene ovakve temperaturne razlike, kazao je u "Bojama jutra" šef Meteo centra TV Vijesti Dušan Pavićević.

Odović: Na prostorni plan stiglo više od 200 PRIMJEDBI, činimo sve da ga USVOJIMO u septembru

Petak, 19.04.2024 | 15:09

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović kazao je da u tom resoru rade sve da prostorni plan bude donijet najkasnije u septembru.

Želite PRIRODNI IZGLED? Onda obrve NEMOJTE crtati olovkom

Petak, 19.04.2024 | 15:04

Za bolju postojanost, nanesite vosak za obrve.