Četvrtak, 09.07.2020 | 14:36
IZVOR: Kolektiv.me

Crnogorski Telekom PRVI u CG predstavlja eSIM tehnologiju

Crnogorski Telekom nastavlja sa predstavljanjem svjetskih digitalnih trendova u Crnoj Gori, čijim razvojem i uvođenjem na tržište grade svijet novih mogućnosti.




Foto: Telekom Crna Gora

Ovog puta riječ je o virtualnim, elektronskim SIM karticama (eSIM), koje su od danas korisnicima Telekoma na raspolaganju uz Samsung Galaxy S20+ i iPhone 11 i SE2 serije uređaja. Aktivacija je jednostavna, obavlja se skeniranjem QR koda i putem interneta, a svi detalji i uputstva dostupni su na sajtu www.telekom.me.

eSIM tehnologija korisnicima donosi različite benefite. Umjesto SIM kartica različitih veličina – mini, micro, nano – za različite uređaje, eSIM funkcioniše na svim uređajima koji podržavaju ovu tehnologiju. Istovremeno, osim što je praktičniji i jednostavniji za aktivaciju, eSIM je i ekološki prihvatljiviji jer eliminiše upotrebu plastičnih SIM kartica budući da je zasnovan na softveru i ugrađen u same uređaje, što dozvoljava korisnicima da imaju i više aktivnih brojeva u istom telefonu.

Tehnologija eSIM je integrisana u novije modele pametnih satova dajući im autonomiju kakvu do sada nisu imali, što će korisnicima donijeti nove mogućnosti. Međutim, najvažniju ulogu eSIM će u budućnosti odigrati u sferi međusobno povezanih uređaja po Internet of Things (IoT) tehnologiji, jer omogućava uređajima da rade nezavisno od pametnih telefona.

Osim što im nudi pristup novim tehnologijama, Telekom svim korisnicima zainteresovanim za korišćenje eSIM-a nudi i popust na Non-stop postpejd tarifu. Popust važi uz produženje ugovora i s novim ugovorom, i traje dok traje ugovor, a više detalja dostupno je na sajtu www.telekom.me.

Telekom je, poručuju iz ove kompanije, investirao u stvaranje tehničkih uslova za korišćenje eSIM-a u Crnoj Gori kako bi svojim korisnicima ponudio jednu od trenutno najsavremenijih dostupnih tehnologija. Implementacija je obavljena uz podršku Deutsche Telekoma.

Korisnici Telekoma zahvaljujući tome moći će proces poručivanja uređaja i željene tarife da obave onlajn, preko sajta kompanije i kroz Telekom ME aplikaciju, a eSIM će moći da instaliraju skeniranjem QR koda koji će dobiti na ugovoru, dok su prikačeni na WiFi mrežu. Na ovaj način dodatno je olakšan proces kupovine, i unaprijeđeno je korisničko iskustvo.

Više informacija o dostupnosti eSIM-a kao i korišćenju ove tehnologije i tarifama dostupno je na sajtu www.telekom.me. 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Mask prelomio: Ipak uvodi PLAĆANJE na platformi X

Utorak, 16.04.2024 | 13:29

Ilon Mask planira da naplaćuje malu nadoknadu novim korisnicima na X platformi, koji žele da objavljuju sadržaj.

Bil Gejts ZABRINUT da bi zbog vještačke inteligencije mogao da izgubi posao

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 14:21

Bil Gejts, osnivač kompanije Microsoft, nedavno je izrazio zabrinutost da bi vještačka inteligencija mogla preuzme njegov posao, uprkos tome što je jedan od njenih najvećih zagovornika.

Projekat Cetinjanina ušao u TOP 5 NAJBOLJIH projekata u svijetu

Nedjelja, 14.04.2024 | 12:45

Projekat “Air Quality Monitoring System”, koji je dio inovativnog koncepta Cetinje Smart City, dobio je prestižno priznanje WSIS Prize 2024 Champion. Ovo znači da je ovaj projekat izabran među top 5 projekata na svijetu, u kategoriji e-environment, u okviru Svjetskog samita o Informacionom društvu, istakao je za Kolektiv doktorand Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici, istraživač i stručnjak u oblasti Vještačke inteligencije u medicini i rukovodilac praktikuma elektronike i računarstva u Fondaciji za promovisanje nauke Prona Ivan Martinović.

Instagram uvodi VELIKU PROMJENU, evo o čemu je RIJEČ

Petak, 12.04.2024 | 15:23

Instagram je najavio veliku promjenu.

Apple UPOZORIO korisnike iPhone-a u 92 zemlje: Evo o čemu je riječ

Petak, 12.04.2024 | 10:59

Apple je izdao upozorenja korisnicima iPhone-a u 92 zemlje, obavještavajući ih o mogućim napadima špijunskim softverom.

Stručnjak OTKRIO način na koji možete da jedete BIJEL HLJEB a da se NE GOJITE

Utorak, 16.04.2024 | 13:56

Na ovaj način možete da jedete hljeb bez griže savjesti.

"Izvještaj o radu gradonačelnice PREDAT 29. marta"

Utorak, 16.04.2024 | 13:40

Skupštini Glavnog grada Izvještaj o radu gradonačelnice predat je u zakonskom roku.

Mask prelomio: Ipak uvodi PLAĆANJE na platformi X

Utorak, 16.04.2024 | 13:29

Ilon Mask planira da naplaćuje malu nadoknadu novim korisnicima na X platformi, koji žele da objavljuju sadržaj.

NAJPOŽELJNIJI muškarci rađaju se u ova TRI ZNAKA

Utorak, 16.04.2024 | 13:21

Oni važe za harizmatične, neodoljive, šarmantne, džentlmene... Da li već znate nekog takvog?

OBARA REKORDE - Luka Dončić NAJBOLJU STRIJELAC NBA lige

Utorak, 16.04.2024 | 13:08

Luka Dončić najbolji je strijelac NBA lige u tekućoj sezoni.

Marko Kovačević NOVI POSLANIK u Skupštini Crne Gore

Utorak, 16.04.2024 | 13:03

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević novi je poslanik u Skupštini Crne Gore. O tome je obavijestila potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović.

Crna Gora - U školama i vrtićima od septembra NOVI NAMJEŠTAJ

Utorak, 16.04.2024 | 12:55

Narednu školsku godinu sve osnovne i srednje škole, kao i vrtići trebalo bi da počnu sa novim inventarom u učionicama, najavila je ministarka prosvjete Anđela Jakšić-Stojanović.

Monteput: Korisnici elektronske naplate putarine u CG, sada mogu da plaćaju putarinu elektronskim putem i u Srbiji

Utorak, 16.04.2024 | 12:49

Korisnici elektronske naplate putarine u Crnoj Gori sada mogu da plaćaju putarinu elektronskim putem i u Srbiji putem jedinstvenog tag uređaja, zahvaljujući aktiviranju platforme toll for all - T4A, saopšteno je iz Monteputa.

"Boga mi to je 5.000 KALORIJA po doručku": Jokić otrkio šta voli da jede, pa NASMIJAO SVE (VIDEO)

Utorak, 16.04.2024 | 12:45

Jokić se raspričao o svojim navikama u hotelima.

CNP: Predstava “671-LOV” u Kraljevskom pozorištu Zetski dom

Utorak, 16.04.2024 | 12:45

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji mlade crnogorske autorke Hane Rastoder, u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izvedena u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju u srijedu 17. aprila s početkom u 20 sati.