Petak, 10.07.2020 | 13:44
IZVOR: Kolektiv.me

PREMIJERNO u Crnoj Gori: Voli Motors predstavio model BMW Serije 2 Gran Coupe!

Kompanije VOLI motors, ne prestaje da iznenađuje ljubitelje četvorotočkaša!




Foto: Kolektiv.me

Tako su u Crnoj Gori premijerno predstavili model BMW Serije 2 Gran Coupe, koji svojim performansama oduševljava već na prvi pogled.

Naime, u pitanju je potpuno novi, prvi ikada BMW model koji ulazi u novi segment. Dizajn je preuzet sa aktuelnih Gran Coupe modela, pa ga mnogi vide kao mlađeg brata serije 8 Gran Coupe.

Foto: Kolektiv.me 

A po čemu je BMW Gran Coupe poseban?

Pokreće ga motor od 1500 kubika, benzinski, sa 140 konjskih snaga.

Sprijeda vas dočekuje tipično BMW lice sa značajno modernijim izgledom što treba zahvaliti novoj trodimenzionalnoj maski, dok su prednja svijetla pomjerena unazad što doprinosi sportskom izgledu. Takođe, sa boka se se ističe silueta kupea gdje elegantna vrata bez okvira dopunjuju elegantne linije vozila i naglašavaju sportski karakter.

Foto: Kolektiv.me 

Uska LED svijetla daju posebnu dozu elegancije BMW Gran Coupe modelu – naglašavaju dinamičnu pozadinu i pružaju da je prepoznatljiv u mraku.

„Ono što prvo upada u oči je trodimenzionalna maska, koja je sada u skladu sa tom BMW dizajn filozofijom, gdje elegancija susrijeće ekstravaganciju. Za Seriju 2 Gran Coupe, slobodno možemo reći da je sportski, ali isto tako to je elegantni automobil, i prije svega funkcionalni automobil“, istakao je generalni direktor VOLI Motorsa Vladan Spasojević.

Foto: Kolektiv.me 

Foto: Kolektiv.me

BMW Serije 2 Gran Coupe je konstruisan na mehaničkoj platformi nove serije 1, što znači da ima prednji pogon, ali s druge strane ima i visokoperformansnu verziju M235i xDrive sa pogonom na sva 4 točka.

Upravo je prednji pogon izazvao mnogo pažnje kod ovog modela.

„Ne mogu da ne pomenem jedan veoma bitan detalj, tehnološki preuzet sa BMW električnog modela, a to je jedan specijalni aktuator za kontrolisano proklizavanje točkova - ARB, i on doprinosi boljem prijanjanju prednjih točkova i kada je vozilo u stanju mirovanja, kroz krivine...“, dodao je Spasojević.

Foto: Kolektiv.me

Foto: Kolektiv.me 

BMW je specifičan po svojim karakternim linijama – imamo jednu koja čitavom dužinom boka prati vozilo, zatim drugu i treću,...i sve to doprinosi ovako atraktivnom izgledu BMW Serije 2 Gran Coupe.

Velika pažnja je posvećena i prtljažniku – iako spolja izgleda mali, kada se otvori, vozaču je na raspolaganju 430 litara korisnog prostora.

Sve ljubitelje četvorotočkaša, posebno će oduševiti unutrašnjost BMW Gran Coupe-a.

Foto: Kolektiv.me

Naime, tu je analogna instrument tabla ispred vozača, veličine 5,1 inča.

„Ima centralni displej od 8,8 inča koji je osjetljiv na dodir. Međutim, kome se sviđa nešto bolje, estetski privlačnije, može da poruči BMW live cockpit professional i u tom slučaju dobija dva velika color displeja, koji inače pružaju još bolje mogućnosti. Prvo što primijetite kada uđete je da je čitav kokpit blago okrenut vozaču, a sljedeće što ćete primijetiti je sofisticiranost i kvalitet upotrijebljenih materijala“, naglasio je Spasojević.

Foto: Kolektiv.me

Foto: Kolektiv.me

Seriju 2 Gran Coupe karakterišu i vrata koja nemaju okvire, što je odlika inače cijele edicije... Tu su i atraktivne felne od 18 inča, a u zavisnosti od izabranog BMW paketa, možete kombinovati ono što vam najviše odgovara.

Cijena modela Serije 2 Gran Coupe, kreće se već od 28,990 eura.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OBLAČNO sa SUNČANIM INTERVALIMA - Pročitajte šta nam najavljuju meteorolozi za ČETVRTAK

Srijeda, 24.04.2024 | 22:04

U četvrtak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Odžić Mikijelju: Otkud vam POMISAO da bi sa vama uopšte sarađivali

Srijeda, 24.04.2024 | 22:00

Nosilac liste građanske koalicije SDP, SD i LP Petar Odžić saopštio je da ta koalicija nikada nije ni razmišljala o saradnji sa koalicijom ”Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj. On je reagovao na saopštenje Mikijelja u kome se navodi da ta koalicija ne želi saradnju sa DPS, SDP i "satelit grupama".

Majke Srebrenice POZVALE Spajića da javno saopšti STAV o Rezoluciji UN o Srebrenici

Srijeda, 24.04.2024 | 21:51

"Majke Srebrenice" i pozvale premijera Milojka Spajića da javno saopšti stav o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

Crvena Zvezda SAVLADALA Partizana i izborila novo FINALE KUPA

Srijeda, 24.04.2024 | 21:42

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Partizan sa 2:0, i tako izborili plasman u finale Kupa Srbije.

Četiri horoskopska znaka koje tokom proljeća očekuje mnogo LIJEPIH STVARI

Srijeda, 24.04.2024 | 21:35

Proljeće je po mnogima najljJepše doba godine, ono u kojem se priroda budi, a mnogima se popravlja i raspoloženje.

"Birači "selice" NAJVEĆI PROBLEM u Šavniku, politički dijalog jedina opcija"

Srijeda, 24.04.2024 | 21:25

Birači "selice" najveći su problem što se tiče šavničkih izbora, a politički dijalog je jedina opcija za rješenje ove i više nego komplikovane političke situacije, ocijenili su sagovornici emisije "Okrugli sto" na TVCG.

Mikijelj: NEMA razgovora sa DPS, SDP i "satelit partijama", i ostale partije da se JASNO IZJASNE

Srijeda, 24.04.2024 | 21:01

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" na predstojećim lokalnim izborima Mladen Mikijelj kazao je da ta koalicija neće razgovarati o postizbornoj koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Socijaldemokratskom partijom (SDP) i kako je kazao "satelitskim listama" i pozvao sve stranke da se jasno izjasne po tom pitanju.

Radonjić će morati sačekati TITULU - Crnogorskom stručnjaku IZMAKAO evropski trofej

Srijeda, 24.04.2024 | 20:51

Dejan Radonjić će morati da se strpi za jubilarni 30. trofej u trenerskoj karijeri.

Zbog Evrovizije PORASLO INTERESOVANJE putnika za OVAJ GRAD

Srijeda, 24.04.2024 | 20:39

Groznica  koja prati takmičenje  za pjesmu Evrovizije uticala je na povećanje internetskih pretraživanja za putovanja u grad Malme za 176 posto u periodu  između sseptembra 2023. i aprila 2024., objavila je u srijedu španska firma za online rezervacije putovanja eDreams ODIGEO.

Nakon sukoba u VIP loži tivatskog Arsenala, podnijete PREKRŠAJNE PRIJAVE protiv više osoba

Srijeda, 24.04.2024 | 20:26

Nakon verbalnog, a potom fizičkog konflikta članova rukovodstava fudbalskih klubova Arsenal iz Tivta i Mornar iz Bara 21. aprila, policijski službenici su protiv više lica podnijeli prekršajne prijave zbog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.