Subota, 11.07.2020 | 12:57
IZVOR: kolektiv.me

Mjesto za koje su Podgoričani posebno vezani: Ovdje će zasaditi 2.000 SADNICA, stižu i NOVE KLUPE,...

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je park šumu Ljubović, gdje je danas zvanično počeo projekat revitalizacije ovog mjesta za koje su Podgoričani i svi ljubitelji prirode i rekreacije tradicionalno vezani.




Foto: podgorica.me

Zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić kazala je da se simboličnom sadnjom na brdu Ljubović, obilježava početak revitalizacije park šume Ljubović.

"Vikend je tradicionalno vrijeme kada gradska uprava zajedno sa sugrađanima, posvećena uređenju park šuma i svih onih zelenih površina za koje smo svi skupa vezani. Ovog vikenda zbog epidemiološke situacije, koja vlada u našoj državi, gradska uprava je odlučila da samostalno započne revitalizaciju još jednog prostora za sve naše građane, kao i goste  koji rado posjećuju naš grad, to je brdo Ljubović. Danas ćemo simboličnom sadnjom započeti projekat revitalizacije park šume Ljubović", saopštila je zamjenica Vujačić.

Glavni grad će i u narednom periodu nastaviti sa  akcijama ozelenjavanja, te će park šuma Ljubović uskoro biti bogatija za 2.000 sadnica. Zamjenica gradonačelnika  dr Slađana Vujačić  istakla je da je cilj gradske uprave da ozelenjavanjem i uređivanjem gradskih zelenih oaza pruži sugrađanima što više prostora za odmor i rekreaciju.

‚‚Naša posvećenost projektima iz oblasti zaštite životne sredine i opšte uređenja svih onih mjesta za koje smo vezani u gradu ili svih onih mjesta koji su dobili potpuni novi izgled je sad več dokazana i nije potrebno govoriti o tome. Ono to želimo da postignemo je da građani što više vremena provode na otvorenom, što više vremena provode na zelenim površinama. Mi ćemo se potruditi da naše brdo Ljubović dobije novi sjaj,da dobije ovom akcijom više od 2.000 sadnica, novi mobilijar, obnovljen sportski poligon i sve one elemente koji su neophodni da bi se ugodno provodilo vrijeme. Nije potrebno previše govoriti o tome koliko su ove akcije važne i koliko su ovakvi prostor važni za zdravlje naših građana za jedan ugodan život, naravno sa aspekta fizičkog i mentalnog zdravlja, situacija u kojoj se nalazimo nam je to dokazala. Poziv svim sugrađanima, da nakon što ovo mjesto, za koje su Podgoričani tradicionalno vezani dobije novi sjaj provode da što više vremena  provode na brdu Ljubović.’’ zaključila je zamjenica Vujačić.

Direktorica gradskog preduzeća Zelenilo, Daca Popović istakla je da je zaštita životne sredine jako bitna za Društvo na čijem je čelu.

„Danas smo krenuli sa revitalizacijom i oplemenjavanjem prostora park šume Ljubović gdje ćemo posaditi 40 sadnica, a u narednom periodu i preko 2.000 kada su u pitanju sadnice za pošumljavanje. Podgorica se pridružila globalnom projektu „Drveće u gradovima“, tako da smo se obavezali da do kraja godine posadimo 10.000 sadnica“, istakla je Popović podsjećajući da je Zelenilo u prošloj godini intenzivno sprovodilo akcije sadnje sa društveno odgovornim kompanijama i NVO sektorom kada je posađeno 800 sadnica.

„Pored pošumljavanja i sadnje odraslih sadnica na ovom prostoru će biti promijenjen kompletan mobilijar- parkovske klupe i korpe za otpadke“, zaključila je Popović i dodala da je Zelenilo angažovano u svim djelovima grada kada je u pitanju protivpožarna zaštita.

KOMENTARI (3)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Slavko
11.07.2020 13:51

Ne zidajte zgrade dje im mjesto nije.

1 0
Jelena
11.07.2020 14:58

Neka ste,svaka cast,jer koliko zgrada nice na sve strane,bi cemo u betonu.Sto vise zelenila i drveca,Podgorici to treba,sto vise parkova

0 0
Izma
11.07.2020 17:00

Sad ste se sjetili Ljubovica. Potpuno nepotrebno ste prosirili groblje u centru grada i uzeli mu dobar dio oboda. Malo je bilo sto ste pravili groblje u podnozju, nego ste uzeli i dio brda .Da ne govorimo o pogledu sa Ljubovica i o tome da se saobracajnice koje idu sa obje strane moraju graditi na ustrb samog brda. Ljubovic je srce stare Podgorice i kao takav je i opjevan. Nije zasluzio ovakvu sudbinu. Mogao je biti zasticen i uredjen.

1 0

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".