Ponedjeljak, 13.07.2020 | 11:02
IZVOR: stil.kurir.rs/lepotaizdravlje.rs

VIDEO - RAZBARUŠENE OBRVE su novi svjetski trend: Dame, evo kako da postignete taj EFEKAT

Kao i s mnogim drugim beauty trendovima, kako postanu drastičniji – toliko nam teže padne kada odu u zaborav. Hoće li se to desiti i kad je najnoviji trend obrva u pitanju?




Foto: Linda Hallberg/YouTube, screenshot

Naime, tako je bilo posle razdoblja devedesetih godina i početka dvijehiljaditih, kada su u modi bilo jako tanke obrve. Nakon toga, prije nekoliko godina, čini se bez perioda privikavanja, došlo je do nove vladavine – gustih obrva. A ljeto 2020. rezervisano je za još jednu njihovu varijantu – tzv. soap brows, to jest one koje djeluju razbarušeno.

Ovaj trend savršeno demonstriraju mnoge poznate dame, kao što su Kara Delevinj, Lili Koling i Emili Klark, a po ugledu na njih – nose ih svi koji imaju prirodno pune obrve i talenat da ih oblikuju tako.

Soap brows zavladale su društvenim mrežama, pa ih možemo pronaći u mnogim beauty tutorijalima i šminkera i influensera.

Inače, soap brows podrazumeva posebnu metodu začešljavanja obrva. Umjesto gela za obrve, koristi se sapun za ruke (odatle i ime). Iako na prvu zvuči pomalo čudno, trend je prihvaćen iz istih stopa, a šminkeri su prvi koji su stali u njegovu odbranu – jer i ranije su se često služili ovom tehnikom.

Švedska šminkerka Linda Halberg pojasnila je, naime, svim skepticima da je ovakav vid učvršćivanja obrva sapunom uvijek bio popularan među profesionalcima, ali je na Instagramu doživio procvat i popularnost tek ove godine.

Linda objašnjava i da ćete, i ako nemate prirodno guste obrve, ovom tehnikom postići takav utisak (barem delimično). Ova šminkerka je dala i logično objašnjenje zbog čega bira soap brows. Ona tvrdi da efekat koji se dobija ovom tehnikom ne može da se postigne gelom, a razlog se krije u tome što su gelovi napravljeni na bazi vode, pa, kad se ljudi znoje, efekat gela počne da slabi.

Kako se dobijaju ovakve obrve, pogledajte u videu ispod:

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Smeta im BUKA - PROČITAJTE na šta se žale stavovnici Podgorice

Utorak, 23.04.2024 | 09:37

Upravi za inspekcijske poslove građani Podgorice najviše prijavljuju remećenje kućnog reda – bukom i glasnom muzikom, kao i postavljanje predmeta na zajedničkim djelovima stambene zgrade. Iz Uprave za inspekcijske poslove kazali su Gradskom portalu da se uglavnom i izdati prekršajni nalozi odnose na navedene prekršaje.

Ceca se OGLASILA iz studija, pa OBRADOVALA fanove - "POČELO JE" (FOTO)

Utorak, 23.04.2024 | 09:26

Ovo se dugo čekalo.

ODLOŽENO suđenje Abazoviću po tužbi Lazovića

Utorak, 23.04.2024 | 09:22

U ulcinjskom Osnovnom sudu danas je odloženo suđenje po tužbi bivšeg službenika Uprave policije Zorana Lazovića i Bemaksa protiv bivšeg premijera Dritana Abazovića.

Dragaš: NEGATIVNI izvještaj Stejt departmenta za 2023. POTVRDIO ZLOUPOTREBE Abazovićeve Vlade

Utorak, 23.04.2024 | 09:13

Pokret Evropa sad saglasan je sa nalazima izvještaja Stejt departmenta za 2023. godinu, koji u djelovanju Vlade (bivšeg premijera Dritana) Abazovića naglašavaju zloupotrebe državnih resursa i druge jednako negativne prakse preuzete iz perioda vladavine Demokratske partije socijalista - kazao je član Predsjedništva ove stranke Tihomir Dragaš.

NEDOSTATAK sna može UBRZATI proces STARENJA za ČITAVU DECENIJU, pokazuju NOVA ISTRAŽIVANJA

Utorak, 23.04.2024 | 09:08

Istraživanja ukazuju na to da način na koji osobe percipiraju svoje stvarne godine može imati značajan uticaj na njihovu dugovječnost.

ŠETNJA za Ukrajinu sjutra na Cetinju: PODRŠKA HEROJSKOM ukrajinskom narodu

Utorak, 23.04.2024 | 09:01

Na Cetinje će se sjutra u 18 sati održati još jedna protestna šetnja podrške Ukrajini - najavili su organizatori.

Medojević: HAPŠENJA posljedica PRITISKA međunarodne zajednice

Utorak, 23.04.2024 | 08:54

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević gostujući u "Dobro jutro Crna Goro" na TVCG kazao je da se Crna Gora ne može očistiti od kriminala i korupcije koji je našao svoje sjedište u policiji, tužilaštvu, Agenciji za nacionalnu bezbjednost, sudovima, bez radikalnih mjera.

Sindikat podgoričke Čistoće traži POVLAČENJE SISTEMATIZACIJE

Utorak, 23.04.2024 | 08:49

Zaposleni u podgoričkoj Čistoći juče su redovno radili i tako će nastaviti sve dok predstavnike ovog preduzeća na razgovor ne primi sekretar za finansije Balša Špadijer.

Teniser POTVRDIO - "SPREMAN sam za masters u Madridu"

Utorak, 23.04.2024 | 08:41

Karlos Alkaraz bolje se osjeća i igraće na mastersu u Madridu. To je potvrdio sam treći teniser svijeta, koji se oporavlja od povrede ruke.

Predlog za ukusan doručak - Pripremite FOKAČU po originalnom italijanskom receptu

Utorak, 23.04.2024 | 08:33

Recept za fokaču je uvijek dobar izbor kada razmišljate šta da spremate za doručak, a da nije klasičan obrok iz pekare. Iako je i ovo tijesto, uvijek je bolje kada sami napravite, a u nastavku pročitajte kako se ona pravi.