Ponedjeljak, 13.07.2020 | 12:19
IZVOR: glossy.espreso.rs

Brak, smrt sina,... Svi detalji ljubavne priče Travolte i Keli, koja je trajala 29 GODINA

Legendarni Travolta ostao je danas bez ljubavi svog života — šarmantne glumice, vječito nasmijanog lica u komedijama, žene nestvarne ljepote, koju su željeli da ožene Džordž Kluni i Čarli Šin, ali prava ljubav za, ispostaviće se, cijeli život čekala ju je strpljivo...

 




Foto: therealkellypreston/Instagram, screenshot

Džon Travolta i Keli Preston upoznali su se 1987. godine, na snimanju komedije The Experts, u trenutku dok je ona bila u braku s glumcem Kevinom Gejdžom. Iako je Džon Travolta decenijama pričao da su se njih dvoje zaljubili na prvi pogled, kada je voditelj Endi Koen u svojoj čuvenoj emisiji Watch What Happens Live upitao Keli za to, odgovorila je: "Recimo".— Pa, nisam bila tako srećno udata, recimo to tako. Bila sam s pogrešnom osobom — istakla je ona.

Prestonova se za Gejdža udala 1985. godine, ali već dvije godine kasnije rastali su se, iako još uvijek ne zvanično. Ona je ubrzo započela zajendički život sa Džordžom Klunijem, s kojim se rastala 1989, a potom je bila vjerenica Čarlija Šina.

Ni to, međutim, nije potrajalo (iako je Keli demantovala da je to razlog, šuškalo se da je do rastanka došlo kada ju je slučajno upucao u ruku), a 1990. godine, čim je čuo da je slobodna, Džon Travolta je dao sve od sebe da osvoji srce lijepe Keli Preston. To mu je pošlo za rukom, a u novogodišnjoj noći, glumac se u jednom luksuznom restoranu u Švajcarskoj iznenada spustio na jedno koljeno i zaprostio je držeći skupocjeni dijamantski prsten. Navodno, Prestonova je bila toliko iznenađena da je vrisnula!

Vjenčanje se dogodilo u septembru 1991, kada je Keli bila u trećem mjesecu trudnoće, a za romantiku su ponovo birali Evropu, pa su se tako na vječnu ljubav zavjetovali u Francuskoj. Vjenčao ih je sajentološki sveštenik, budući da su oboje bili pripadnici ove Crkve, a ovako sklopljen brak nije smatran validnim, pa su obavili i građansko vjenčanje na Floridi nekoliko dana kasnije. Tokom dugog i srećnog braka dobili su troje djece: Džeta, Elu i Bendžamina, a najstarije dijete su izgubili 2009. godine tokom porodičnog odmora na Bahamima. Džet je, naime, patio od Kavasakijeve bolesti i doživljavao napade, a Travolta i Prestonova više puta su krivili "različite hemikalije" za zdravstvene poteškoće s kojima se njihov sin borio. Navodno je pri jednom napadu pao i povrijedio glavu, a spremačica ga je prošla u kupatilu u lošem stanju, nakon čega je pozvala pomoć, ali dok je stigao do bolnice Džetu je mogla samo da se konstatuje smrt.

Foto: therealkellypreston/Instagram, screenshot

— To je nešto najgore što mi se u životu dogodilo. Istinu govoreći, nisam bio siguran da ću preživjeti to — priznao je kasnije glumac.

Tek nakon njegove smrti otkriveno je da je bio autističan, što su glumci potom i potvrdili, a zajednica roditelja dece s autizmom često ih je kritikovala zbog skrivanja ovog podatka.

Par je zajedno prebrodio ovaj veoma težak period, a prije tri godine dali su zajednički intervju u kojem su se osvrnuli na to kako je njihova ljubav opstala sve ove godine.

— Stalo nam je oboma do ovog drugog i štitimo jedno drugo, "ažuriramo" našu vezu — rekao je Travolta za Closer Weekly.

— Nastavite da pazite, nastavite da rastete i da se mijenjate. Nastavite da radite stvari sami, samo vas dvoje — posavjetovala je glumica čitaoce ovog lista.

Keli se, inače, godinama suočavala s neprijatnim komentarima da ju je Travolta više puta prevario s maserima, kao i da je homoseksualac koji ju je koristio kao paravan. Nemali broj mladića optuživao ga je za seksualno uznemiravanje, a čak su je i pojedine poznate ličnosti o tome pričale kao o javnoj tajni. Čuvena Keri Fišer svojevremeno je izjavila da "svi znaju da je Džon Travolta gej".

U septembru prošle godine, Džon Travolta i Keli Preston proslavili su 28. godišnjicu braka, a oboje su jedno drugom na Instagramu uputili simpaitčne čestitke. Kelina poruka je glasila:

— Mom najdražem Džoniju, najboljem čovjeku kojeg poznajem. Dao si mi nadu koju sam izgubila, volio si me strpljivo i bezuslovno... Zasmijao si me jače nego bilo koje ljudsko biće... Podijelili smo najljepše uspone i, ponekad, padove. Ti si tata iz snova i činiš život tako zabavnim. S tobom znam da ću uvijek biti okej, šta god da se desi. Voljeću te zauvijek i potpuno.

Američki mediji javili su jutros da je, nakon dvije godine liječenja od raka dojke u tajnosti, glumica Keli Preston preminula, a ovu tragičnu vijest potvrdio je njen životni saputnik i čovjek njenog života.

— Teška srca vas obavještavam da je moja prelijepa supruga izgubila dvogodišnju bitku s rakom dojke. Hrabro se borila uz našu ljubav i podršku. Porodica će zauvijek biti zahvalna njenim divnim ljekarima, kao i prijateljima koji su bili uz nju. Zauvijek ćemo pamtiti Kelin život pun ljubavi — poručio je Travolta.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Pročitajte šta piše u PISMU koje je Lazović poslao Novoviću

Srijeda, 17.04.2024 | 10:12

Bivši visoki funkcioner crnogorske policije Zoran Lazović, koji je uhapšen u nedjelju po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva kojega tereti da je organizovao kriminalnu grupu koja je omogućila ulazak u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, još 12. marta je pismom preko advokata obavijestio Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da je spreman da dođe u SDT na svaki poziv i da ne želi to da izbjegne ili ometa bilo kakav zakonit rad Tužilaštva.

SDT objavio snimak: I imovina Katnića i Lazovića predmet ispitivanja (VIDEO)

Srijeda, 17.04.2024 | 13:45

Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje svakodnevno preduzimaju brojne radnje u cilju identifikacije imovine okrivljenih bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića i bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića, i to kako one koja je upisana na okrivljene i članove njihovih porodica, tako i one za koju postoji određeni stepen sumnje da je upisana na druga fizička i pravna lica, a čiji su stvarni vlasnici okrivljeni i članovi njihovih porodica, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

UHAPŠENA direktorica ASK-a Jelena Perović

Srijeda, 17.04.2024 | 13:36

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) blokirali su jutros zgradu Agencije za sprječavanje korupcije u kojoj vrše pretres.

Pojedini maturanti na eksterni ispit ipak došli sa telefonima: Umotali ih u aluminijsku foliju, pod izgovorom da su ponijeli sendvič

Srijeda, 17.04.2024 | 13:16

Maturanti crnogorskih srednjih škola juče su polagali maturski, odnosno stručni ispit iz predmeta Crnogorski, srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost, a prema ocjeni direktora Ispitnog centra Crne Gore Miloša Trivića, prvi ispitni dan prošao je u najboljem redu, bez nepravilnosti.

U toku pretres: Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja ušli u prostorije ASK-a

Srijeda, 17.04.2024 | 09:55

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja SPO po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva ušli su jutros u prostorije Agencije za sprečavanje korupcije ASK.

Ćerka milijardera SNIMILA FILM o siromaštvu, pa naišla na OŠTRE KRITIKE - "Loš je koliko i mislite" (VIDEO)

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:39

Rediteljski prvijenac Nikl Pelc Bekam o tinejdžerki koja se bori da spoji kraj s krajem u srednjoj Americi nailazi na oštre kritike kritičara.

Ove NAMIRNICE podstiču RAZVOJ DJEČIJEG MOZGA

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:27

Psihijatar dr Dru Remzi kaže da su namirnice koje deca konzumiraju jako važne jer su značajne za razvoj mozga, a ono što klinci jedu ima veliki uticaj i na njihovu koncentraciju i kognitivne sposobnosti.

Ova PODGORIČKA NASELJA sjutra će više sati biti BEZ VODE

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:15

Bez vode će biti u periodu od 08.00 do 15.00 časova.

Spektakl u Njemačkoj se bliži – sa Meridianom do EURA!

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:13

Istorijsko ljeto se bliži! Kulminacija istog biće Olimpijske igre u Parizu, a prije Igara očekuje nas Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će se od 14. juna do 14. jula održati u Njemačkoj.

Astrolozi predviđaju - Ovi DATUMI u APRILU donose VELIKE PROMJENE

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:02

Četiri datuma u aprilu koja će uticati na naše živote. 

Milatović - Podići spomen obilježje žrtvama Kaluđerskog laza

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:00

Zločin u Kaluđerskom lazu, koji se dogodio na današnji dan prije 25 godina, predstavlja mračno poglavlje u našoj istoriji, obilježeno gubitkom nedužnih života, onih koji su u našoj zemlji tražili utočište, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Juventus mora da isplati "VRTOGLAVU CIFRU" Ronaldu

Četvrtak, 18.04.2024 | 08:53

Spor Kristijana Ronalda i Juventusa je okončan u korist Portugalca, presudio je italijanski sud.

NOVA STUDIJA: Jako vještačko osvjetljenje tokom noći može da POVEĆA RIZIK od OVE BOLESTI

Četvrtak, 18.04.2024 | 08:40

Neprekidno izlaganje vještačkoj svjetlosti noću može dovesti ljude u povećan rizik od moždanog udara, upozorava novo istraživanje.  

Koliko vremena je potrebno da PRIMJETITE RAZLIKU u tijelu nakon početka redovnog bicikliranja?

Četvrtak, 18.04.2024 | 08:22

Bicikl je nekima sredstvo za rekreaciju, nekima prevozno sredstvo, a nekima oboje. I jdne i druge, kao i buduće bicikliste, podsjećamo zašto je bicikliranje zakon.

Stručnjak OTKRIVA - Ove dvije namirnice su odlične za zdravlje crijeva i srca

Četvrtak, 18.04.2024 | 07:23

Kada je riječ o raznim hroničnim bolestima, od probavnih problema do kognitivnog pada i srčanih oboljenja, ishrana igra važnu ulogu. Srećom, uključivanje protivupalnih namirnica u ishranu može nam pomoći u borbi protiv ovih stanja.