Ponedjeljak, 13.07.2020 | 12:19
IZVOR: glossy.espreso.rs

Brak, smrt sina,... Svi detalji ljubavne priče Travolte i Keli, koja je trajala 29 GODINA

Legendarni Travolta ostao je danas bez ljubavi svog života — šarmantne glumice, vječito nasmijanog lica u komedijama, žene nestvarne ljepote, koju su željeli da ožene Džordž Kluni i Čarli Šin, ali prava ljubav za, ispostaviće se, cijeli život čekala ju je strpljivo...

 




Foto: therealkellypreston/Instagram, screenshot

Džon Travolta i Keli Preston upoznali su se 1987. godine, na snimanju komedije The Experts, u trenutku dok je ona bila u braku s glumcem Kevinom Gejdžom. Iako je Džon Travolta decenijama pričao da su se njih dvoje zaljubili na prvi pogled, kada je voditelj Endi Koen u svojoj čuvenoj emisiji Watch What Happens Live upitao Keli za to, odgovorila je: "Recimo".— Pa, nisam bila tako srećno udata, recimo to tako. Bila sam s pogrešnom osobom — istakla je ona.

Prestonova se za Gejdža udala 1985. godine, ali već dvije godine kasnije rastali su se, iako još uvijek ne zvanično. Ona je ubrzo započela zajendički život sa Džordžom Klunijem, s kojim se rastala 1989, a potom je bila vjerenica Čarlija Šina.

Ni to, međutim, nije potrajalo (iako je Keli demantovala da je to razlog, šuškalo se da je do rastanka došlo kada ju je slučajno upucao u ruku), a 1990. godine, čim je čuo da je slobodna, Džon Travolta je dao sve od sebe da osvoji srce lijepe Keli Preston. To mu je pošlo za rukom, a u novogodišnjoj noći, glumac se u jednom luksuznom restoranu u Švajcarskoj iznenada spustio na jedno koljeno i zaprostio je držeći skupocjeni dijamantski prsten. Navodno, Prestonova je bila toliko iznenađena da je vrisnula!

Vjenčanje se dogodilo u septembru 1991, kada je Keli bila u trećem mjesecu trudnoće, a za romantiku su ponovo birali Evropu, pa su se tako na vječnu ljubav zavjetovali u Francuskoj. Vjenčao ih je sajentološki sveštenik, budući da su oboje bili pripadnici ove Crkve, a ovako sklopljen brak nije smatran validnim, pa su obavili i građansko vjenčanje na Floridi nekoliko dana kasnije. Tokom dugog i srećnog braka dobili su troje djece: Džeta, Elu i Bendžamina, a najstarije dijete su izgubili 2009. godine tokom porodičnog odmora na Bahamima. Džet je, naime, patio od Kavasakijeve bolesti i doživljavao napade, a Travolta i Prestonova više puta su krivili "različite hemikalije" za zdravstvene poteškoće s kojima se njihov sin borio. Navodno je pri jednom napadu pao i povrijedio glavu, a spremačica ga je prošla u kupatilu u lošem stanju, nakon čega je pozvala pomoć, ali dok je stigao do bolnice Džetu je mogla samo da se konstatuje smrt.

Foto: therealkellypreston/Instagram, screenshot

— To je nešto najgore što mi se u životu dogodilo. Istinu govoreći, nisam bio siguran da ću preživjeti to — priznao je kasnije glumac.

Tek nakon njegove smrti otkriveno je da je bio autističan, što su glumci potom i potvrdili, a zajednica roditelja dece s autizmom često ih je kritikovala zbog skrivanja ovog podatka.

Par je zajedno prebrodio ovaj veoma težak period, a prije tri godine dali su zajednički intervju u kojem su se osvrnuli na to kako je njihova ljubav opstala sve ove godine.

— Stalo nam je oboma do ovog drugog i štitimo jedno drugo, "ažuriramo" našu vezu — rekao je Travolta za Closer Weekly.

— Nastavite da pazite, nastavite da rastete i da se mijenjate. Nastavite da radite stvari sami, samo vas dvoje — posavjetovala je glumica čitaoce ovog lista.

Keli se, inače, godinama suočavala s neprijatnim komentarima da ju je Travolta više puta prevario s maserima, kao i da je homoseksualac koji ju je koristio kao paravan. Nemali broj mladića optuživao ga je za seksualno uznemiravanje, a čak su je i pojedine poznate ličnosti o tome pričale kao o javnoj tajni. Čuvena Keri Fišer svojevremeno je izjavila da "svi znaju da je Džon Travolta gej".

U septembru prošle godine, Džon Travolta i Keli Preston proslavili su 28. godišnjicu braka, a oboje su jedno drugom na Instagramu uputili simpaitčne čestitke. Kelina poruka je glasila:

— Mom najdražem Džoniju, najboljem čovjeku kojeg poznajem. Dao si mi nadu koju sam izgubila, volio si me strpljivo i bezuslovno... Zasmijao si me jače nego bilo koje ljudsko biće... Podijelili smo najljepše uspone i, ponekad, padove. Ti si tata iz snova i činiš život tako zabavnim. S tobom znam da ću uvijek biti okej, šta god da se desi. Voljeću te zauvijek i potpuno.

Američki mediji javili su jutros da je, nakon dvije godine liječenja od raka dojke u tajnosti, glumica Keli Preston preminula, a ovu tragičnu vijest potvrdio je njen životni saputnik i čovjek njenog života.

— Teška srca vas obavještavam da je moja prelijepa supruga izgubila dvogodišnju bitku s rakom dojke. Hrabro se borila uz našu ljubav i podršku. Porodica će zauvijek biti zahvalna njenim divnim ljekarima, kao i prijateljima koji su bili uz nju. Zauvijek ćemo pamtiti Kelin život pun ljubavi — poručio je Travolta.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

"NE BRINEM, više razmišljam kako da mu POMOGNEM" - Prvo OGLAŠAVANJE supruge Nikole Rokvića

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:19

Pjevača su obučavali veoma stručni ljudi. 

Haris Džinović OTKRIO da li je spreman za NOVU ŽENU - "Mora da bude NORMALNA"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:12

Nakon brojnih izjava koje je dao o razvodu i, sada bivšoj supruzi Melini, pjevač Haris Džinović je odgovorio na pitanje "da li je spreman za novu ljubav?"

Alkaras - Novak me iznenadio, prijatelji su mi rekli za to

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:26

Karlos Alkaras je pred start turnira u Madridu dao veliki intervju za Marku.

Zečević: Zbog usporivača i ograda Podgorica postala grad PREPREKA

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:35

Direktor JP “Putevi” Radoš Zečević kazao je da je zbog velikog broja usporivača i ograda Podgorica pretvorena u grad prepreka, ali da su primorani na to zbog nesavjesnih vozača.

Keković: Priča oko RADNE NEDJELJE prebačena na politički teren; Mulešković: Vlada bi morala dati mišljenje, POČINJE SEZONA

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:10

Nakon što je ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj povukao sa dnevnog reda sjednice Socijalnog savjeta tačku koja se odnosi na uvođenje radne nedjelje zbog dodatnih konsultacija, ova inicijativa i dalje ostaje bez odgovora. Uprkos činjenici da turistička sezona uskoro počinje a da je odluka da se u toku ljeta dozvoli rad nedjeljom, usaglašena od strane socijalnih partnera, iz Ministarstva ekonomskog razvoja nema ni naznake kada bi se ovo pitanje moglo naći ponovo na sjednici Socijalnog savjeta, kao ni obrazloženje zašto rok za njeno održavanje nije ispoštovan, piše Gradski.me.

Milović: Bićemo ponovo grad razvoja i pravih vrijednosti, pobijedićemo u Budvi

Četvrtak, 25.04.2024 | 22:06

Večeras je u Budvi predstavljena pobjednička izborna listu ,,Budva može bolje!” prof. dr Nikola Milović, koja će nastupiti na predstojećim lokalnim izborima 26. maja.

Vrijeme sjutra: Promjenljivo oblačno uz ove temperature

Četvrtak, 25.04.2024 | 21:56

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a od sredine dana ponegdje slaba kiša, najavljuju iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

SMUTI SA BOROVNICAMA: Povećava energiju i ubrzava metabolizam (RECEPT)

Četvrtak, 25.04.2024 | 21:13

- Isprobajte recept za antiejdžing smuti sa borovnicama. Ova kombinacija sastojaka sjajno djeluje na organizam i tako pomaže da se olakša rad digestivnog trakta, poveća energija i ubrza metabolizam, kaže Tatjana Popović, health coach i nutricionista.

Pusić: Prije 2020. izgledalo da će Crna Gora do 2022. završiti proces ili biti članica EU

Četvrtak, 25.04.2024 | 20:58

Deklarativno, crnogorska vlast je apsolutno na evropskom putu, no gledajuću političku istoriju partnera koji čine koaliciju na vlasti, sigurno ima određenih pitanja, ocijenila je u razgovoru za Televiziju E nekadašnja šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić.

Trik za kojim internet luduje: Evo šta je prirodna i jeftina zamjena za botoks

Četvrtak, 25.04.2024 | 20:10

Na društvenim mrežama kruži novi trend za njegu kože – tvrdi se da korica od banane može da transformiše vaše lice i da djeluje poput prirodnog botoksa, prenosi blic.rs.

Nova pravila na dodjeli Oskara: Proširuje se broj nominovanih u jednoj kategoriji

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:56

Američka filmska akademija od 2025. godine uvodi nova pravila. Već sada se zna da će 2025. godine dodjela biti organizovana 2. marta. Nominacije će biti poznate 17. januara 2025. godine.

Mljekarima ne odgovara prodaja mlijeka za 40 centi

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:34

Članovi Udruženja prerađivača mlijeka Crne Gore i Udruženja farmera Crne Gore odbili su ponudu mljekare “Franco” iz Bosne i Hercegovine koja se ponudila da otkupi višak mlijeka po 40 centi po litru. Oni su o tome informisali resornog ministra Vladimira Jokovića, sa kojim će se ujutru sastati.

Vujović: Završetak procesa usvajanja medijskih zakona doprinijeće pozitivnom IBAR-u u junu

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:23

Završetak procesa usvajanja medijskih zakona doprinijeće pozitivnom mišljenju za dobijanje IBAR-a, čime će Crna Gora dodatno potvrditi svoju posvećenost EU integracijama i napretku u medijskim reformama. To je zaključeno na sastanku ministarke kulture i medija Tamare Vujović sa generalnim direktorom DG CONNECT, Robertom Violom, na kojem su razgovarali o reformi medijskih zakona u Crnoj Gori i napretku koji je postignut u tom procesu.

Nadal ekspresno "pregazio" tinejdžera i zakazao duel sa De Minorom

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:04

Španski teniser Rafael Nadal je uspio da savlada Darvina Blenča sa 2:0 u setovima i plasira se u drugo kolo Mastersa u Madridu.

Milatović: SDT žmuri na nepočinstva vlasti, šta je sa predmetom oko puta Meljine-Petijevići?

Četvrtak, 25.04.2024 | 18:39

Gotovo četiri godine ćutanja Specijalnog državnog tužilaštva povodom stotinu prijava koje je DPS podnijela, s pravom otvaraju pitanje o selektivnosti i netrasparentnosti u radu ove institucije, navodi Sonja Milatović poslanica DPS-a u Skupštini, povodom prijava koje je DPS podnijela SDT-u u posljednje četiri godine.