Utorak, 14.07.2020 | 12:32
IZVOR: cdm.me

Eraković: Gradićemo klinike, Urgentni centar, zdravlje građana nam je najpreče i nema cijenu

Klinički centar Crne Gore ima jasnu viziju razvoja zdravstvenog sistema. Gradiće se klinike, Urgentni centar, realizovaće se projekti koji će unaprijediti zdravstvenu zaštitu djece, porodilja, a strateški se planiraju projekti vezani za zdravstveni turizam. Sve ove projekte u razgovoru za CdM najavio je direktor Kliničkog centra Jevto Eraković.




Foto: PR Centar

“Planirana je izgradnja Infektivne klinike, Klinike za mentalno zdravlje, Klinke za hematologiju i Urgentnog centra”, poručuje Eraković.

Ponosno ističe da se na sva četiri projekta intenzivno radi u Kliničkom centru. Formirani su timovi, uključena je Uprava za javne radove od kojih imaju veliku pomoć, timovi Ministarstva zdravlja, Fond za zdravstveno osiguranje su prisutni u timu.

“Sve ove državne institucije su usmjerene ka jednom zadatku i cilju, da što prije krenemo sa realizacijom ovih projekata. Prvo će početi realizacija dva projekta, a to je izgradnja Klinike za infektivne bolesti i Klinike za dermatovenerologiju, te Klinike za mentalno zdravlje. Raspisivanje tendera možemo očekivati u ovoj godinu”, jasan je direktor Kliničkog centra.

Eraković očekuje da će se početkom sljedeće godine steći uslovi za raspisivanje tendera za Kliniku za hematologiju i naravno za izgradnju Urgentnog centra koji će, kako kaže, poslije više od 40 godina predstavljati projekat koji će nemjerljivo osnažiti zdravstveni sistem, a samim tim i Klinički centar.

On smatra na Crna Gora razmišlja o budućnosti. Ima dobar razlog zašto ti govori.

“I pored ogromnih ulaganja koje smo imali u posljednje dvije godine u Institutu za bolesti djece, želimo dalje da taj segment unaprijedimo, posebno pedijatriju A i B, kako bi smještajni uslovi bili na nivou kakav zaslužuju naši najmlađi pacijenti. To apsolutno mora biti prioritet”, kazao je Eraković za CdM.

U razgovoru, doktor Eraković dodaje da u nekom budućem razvoju zdravstvenog sistema treba razmišljati i o razvoju zdravstvenog turizma, što treba da bude jedan od prioritea. Pa tako u nekim strateškim ciljevima razmatraju opciju da je jako važno pozicionirati jedan veći objekat na primorju, da li je to Bolnica Meljine ili neki novi objekat, to će vrijeme pokazati.

Interesantan je i sjever.

“Tu se pozicionirao jedan objekat na Žabljaku, a to je stacionar tamo, koji ima sjajnu poziciju i koji bi mogao imati važnu ulogu kao rehabilitacioni centar za određene grupe stanovnika”, priča Eraković.

Još jedan projekat ističe je jako bitan.

“Zajedno sa Elektroprivredom realizovaćemo jedan značajan projekat, a to je rekonstrukcija našeg akušerstva u okviru Klinike za ginekologiju i akušesrtvo, gdje će sve porodilje koje budu u Kliničkom centru, pored uslova u porodilištu koji su na evropskom nivou, dobiti i uslove u akušerstvu nakon porođaja, sjajne uslove za majke i bebe, koji će služiti na ponos svima”, zaključio je Eraković.

KOMENTARI (6)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Mkas
14.07.2020 13:15

Mogli bi nesto napraviti u Pljevljima, mogli bi da to bude centar za sjever Cg... Dok pacijent dodje iz Pv u Pg 3h voznje umire velike su mu sanse

5 0
Budvanin
15.07.2020 09:47

Ti se stvarno nadas de ce nesto da bude od ovih bajki. Dobro za tebe kad si tako optimistican!!!

0 0
Pg03
14.07.2020 13:24

Sto nesto ne preduzimate sad povodom korone,a sto cete direktore za desetak dana ce pola naroda bot zarazeno,dje ce te ih.

2 0
ranko
14.07.2020 13:58

Treba Opsta bolnica u Podgorici i na sjeveru Klinicki centar, sve ostslo je trla vrla.......

1 2
he
14.07.2020 19:22

Zidovi ne liječe trebalo bi više da brine što su mladi ljekari sve skromnijeg znanja

0 0
Ja
14.07.2020 19:41

Jeli ovo predizborno obecanje, ne lipsi magarce do zelene trave

0 0

Preminuo Brano Mićunović

Petak, 19.04.2024 | 21:50

Crnogorski biznismen Branislav Brano Mićunović (71) preminuo je danas u Budvi, prenose mediji.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".

ZZZCG će AKTIVNIJE posredovati između poslodavaca i nezaposlenih

Petak, 19.04.2024 | 17:52

Na poziv ministarke rada i socijalnog staranja, Naide NišićIskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalng staranja.

Neka zamiriše na LJUBAV -RECEPT za POSNE čoko mafine

Petak, 19.04.2024 | 17:45

Rernu zagrijte na 180 stepeni.

URA: PES priznao da je veći ZAŠTITNIK kriminala od DPS-a

Petak, 19.04.2024 | 17:37

Drago nam je što se u Pokretu Evropa više i ne libe da javno stave svima do znanja da su oni sada veći zaštitnici kriminalnih struktura čak i od DPS-a i vjerujemo da će to ljudi iz crnogorskog podzemlja znati da im cijene, ali sigurno neće sve dobronamjerne građanke i građani Crne Gore željni pravde, saopštili su iz Građanskog pokreta URA u reagovanju na saopštenje Pokreta Evropa sad.