Srijeda, 29.07.2020 | 08:51
IZVOR: Kolektiv.me

Crnogorac u NAJJAČOJ LIGI Evrope: SREĆAN sam što idem u Španiju, Podgorica UVIJEK U SRCU

Svi ljubitelji košarke su sa oduševljenjem dočekali potvrdu vijesti o kojoj se pričalo danima unazad: Nemanja Đurišić je i zvanično član Estudijantesa!




Foto: Movistar Estudiantes/Facebook

Crnogorski košarkaški as, reprezenativac kojeg navijači veoma dobro znaju, u razgovoru za Kolektiv ne krije zadovoljstvo što će karijeru nastaviti u najjačoj ligi u Evropi – španskom prvenstvu.

PROSTOR ZA DOKAZIVANJE I NAPREDAK

Jaka konkurencija, biće za njega poseban izazov na terenu.

„Mnogo mi je drago što sam uspio da nakon nekoliko godina po Evropi, nađem svoje mjesto u španskoj ligi, koja je jedna od najjačih i najstabilnijih. Nakon sezone koje sam imao u Turskoj, koja je bila onako puna oscilacija od početka do kraja, i finansijskih problema, tražio sam neko mjesto koje je stabilnije i u kojem je konkurencija jedna od jačih, tako da mislim da sam pogodio mjesto. Uz to, izvanredan je i grad za koji sam čuo da je jedan od najljepših u Evropi, a nikada nijesam bio tamo. Tako da je definitivno ispalo super za mene“, ističe Nemanja za naš portal.

Krilni centar visok 2,03m, posebno je zaintrigirao trenera Estudijantesa Havijera Zamoru, koji je naglasio da će Nemanjina snaga, pokretljivost i sve igračke karakteristike, nesumnjivo doprinijeti interesantnim opcijama u igri španskog tima.

Podgoričanin je srećan što će imati priliku da pokaže sve svoje vještine pod obručem, i da dodatno napreduje.

„Trener Zamora je mlađi, za kojeg sam čuo sve dobre stvari, i znam da je bio istrajan da dođem, tako da sam veoma srećan što ću doći u takav klub i što ću imati prostor da igram, da se pokažem i napredujem. To mi je bilo možda i najvažnije u izboru nove sredine“.

Nemanja je nakon diplomiranja na koledžu u Americi, imao priliku da tokom dvije sezone nosi dres poljskog kluba Zejlona gora.

Nakon toga je uslijedio odlazak u Tursku, i potpisivanje ugovora za Bešiktaš. Đurišić je u turskom prvenstvu imao prosjek od deset poena i 4,1 skok po meču.

Međutim,...

“Bešiktaš je veliki klub, ali živjeti u Turskoj i igrati u veoma velikom klubu koji je finansijski dosta nestabilan bio, i tokom same sezone imali smo puno oscilacija - na trenutke nije bilo lako biti tamo. Ali, onda je došao i malo bolji period, gdje sam se ja opustio i gdje je sve bilo malo bolje. Što se tiče tima i grada, ja sam uživao stvarno, i igrao bolje pred kraj sezone, ali eto i ta pandemija koronavirusa je zaustavila sezonu ranije tako da kad se sve sabere na kraju, dobro iskustvo”, kaže Nemanja za Kolektiv.me.

PODGORICA UVIJEK U SRCU

A kada već pominjemo koronavirus, naš sagovornik je, kao i brojni sportisti širom svijeta, morao da se potrudi da tokom karantina ostane u formi, ali u kućnim uslovima – što uopšte nije bilo lako.

Teško šta može zamijentii teretanu i standardne rekvizite, a nerijetko i motivacija bude problem… Ipak, Nemanja nije odustajao, pa se maksimalno potrudio da svoju fizičku spremu održi na zavidnom nivou.

“Tokom karantina sam se trudio na najbolji mogući način da održim formu. Prvih mjesec dana sam se odmorio i uživao, znajući otprilike da će ovo možda duže da traje, tako da sam se malo i opustio, što mi je i mentalno pomoglo da sljedeći taj ciklus krenem i stvarno se posvetim sebi i fizičkoj formi. Dug je period prošao od tada, i stvarno sam se spremao najbolje što sam mogao u takvim uslovima. Mislim da sam u Crnu Goru došao u dobroj formi i da ću ovdje još malo napredovati prije nego pođem u Španiju, jer sam se već malo uželio košarke i timskog sporta“.

Život profesionalnog sportiste nije lak.

Konstantno prilagođavanje na novu životnu sredinu i na nove ljude, proces je koji traje, a mnogo zna da nedostaje i rodni grad.

Dok sređuje papriologiju za odlazak u Španiju, Nemanja je iskoristio priliku da doputuje u svoju rodnu Podgoricu i druži se sa dragim ljudima.

„Mnogo sam se uželio Podgorice, grada, porodice, tako da mi ova mala pauza prija puno, i sa cijelom situacijom oko pandemije i papirologije koju sređujem, mislim da ću ostati barem nedjelju dana ili dvije da sve to riješim“, zaključio je Nemanja za Kolektiv.me.

Marija BOJOVIĆ

KOMENTARI (4)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Trica
29.07.2020 10:18

Prava momcina !

5 0
nikšićanka
29.07.2020 12:58

Uspješan i skroman!

3 0
PG
29.07.2020 13:08

Voli Podgoricu ali samo gledaj dje ti je bolje od te ljubavi mozes samo da zivotaris ili da batalis kosarku I okrenes se politici

1 1
enco
29.07.2020 13:37

Puno uspjeha Nemanja!

4 0

U utorak nas čeka pun mjesec u ŠKORPIJI: Saznajte šta to donosi vašem horoskopskom znaku

Subota, 20.04.2024 | 10:21

Astrološka dešavanja koja se tiču Mjeseca uvijek na neki način utiču na sve nas. Tako će u utorak, 23. aprila biti pun mjesec u Škorpiji, odnosno pojaviće se Mjesec nasuprot Suncu i trajaće tri dana.

KCCG - Dr Marinko Paunović novi direktor OPERACIONOG BLOKA

Subota, 20.04.2024 | 09:48

Imenovan Paunović.

VIDEO - Ovo je spot o kojem se priča: OSAM MILIONA PREGLEDA za samo sedam sati od objave

Subota, 20.04.2024 | 09:19

Svakim novim albumom, Tejlor Svift obara sopstvene rekorde i iznova oduševljava publiku.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Preminuo Brano Mićunović

Petak, 19.04.2024 | 21:50

Crnogorski biznismen Branislav Brano Mićunović (71) preminuo je danas u Budvi, prenose mediji.

"Plavi" srušili ekipu Zadra - Budućnost u POLUFINALU ABA lige

Petak, 19.04.2024 | 21:09

Košarkaši Budućnosti Voli plasirali su se u polufinale plej-ofa ABA lige, pošto su sa 2-0 u seriji eliminisali Zadar.

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

Subota donosi PROMJENLJIVO VRIJEME - Evo kada se očekuje KIŠA

Petak, 19.04.2024 | 20:23

U subotu se u Crnoj Gori prijepodne očekuju duži sunčani periodi, od sredine dana povećanje oblačnosti, tokom noći slaba, a u južnim predjelima umjerena do jaka kiša, moguće i grmljavina, saopšteno je iz Zavoda za hidrologiju i seizmologiju (ZHMS).

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.