Petak, 31.07.2020 | 09:04
IZVOR: b92.net

NBA liga se ponovo IGRA: Džejms "srušio" Kliperse, Juta bolja od Nju Orleansa u penal završnici

Posle nešto više od četiri mjeseca najjača košarkaška liga svijeta ponovo se igra.




Foto: ESPN/YouTube screenshot

Prva utakmica u nastavku regularnog dijela sezone u "Dizni svijetu" igrala se između Nju Orleans Pelikansa i Jute Džez, a odmah poslije igrali Los Anđeles Lejkersi i Klipersi.

Obje utakmice bile su dramatične, a pobjednici odlučeni u posljednjim sekundama susreta, Juta je bila bolja od Nju Orleansa u penal završnici, a Lebron Džejms je sa dva sjajna poteza odlučio pobjednika u derbiju Los Anđelesa.

"Glavno jelo" bilo je okršaj dva tima iz Los Anđelesa, Lejkersa i Klipersa, a popularni "jezeraši" upisali su veliku pobjedu poslije drame.

Od samog starta su Lejkersi krenuli "snažno" i serijom 9:3 otvorili utakmicu, pa već sredinom prvog dijela stekli dvocifrenu prednost i 35:23 u njihovu korist se otišlo na prvu pauzu.

Kavaj Lenard im nije dopustio da se lako odlijepe i režirao povratak svog tima postigavši 10 poena za tri minuta u drugom kvartalu i uspio da spusti Kliperse na samo dva poena zaostatka, a onda Lebron i Dejvis vraćaju dvocifrenu prednost, da bi Kavaj, Džordž, Džekson i ostali imali spreman odgovor i poenima Dejvisa za 54:52 odlazimo na poluvrijeme.

U nastavku, Klipersi su ponovo bili bolji i uspeli da dođu do pola koša prednosti, pošto je pred ulazak u poslednju dionicu na semaforu stajalo 77:76 u njihovu korist.

Bilo je mnogo uzbudljivosti u finišu utakmice, Dejvis pogađa dva slobodna bacanja, a onda slijedi prvo dvojka, pa trojka Pola Džordža na 1:50 do kraja za 99:98 u korist Lejkersa i slijedi haos.

Naredne poene postiže Lebron Džejms, na šta ide odgovor Pola Džordža u vidu nove trojke, 101:101, a potom Lebron kroz gužvu, u svom stilu, pogađa za 103:101 i onda igra fantastičnu odbranu na lopti u posljednjem napadu.

Prvo je natjerao Lenarda da preda pas, pa odlično nogama i rukama ispratio Pola Džordža, koji je poslednji šut promašio i od sudija tražio faul, ali su rekli da je odbrana bila čista i meč je završen pobjedom Lejkersa.

Entoni Dejvis je sa 34 poena bio najefikasniji, Lebron Džejms i Kajl Kuzma imali su po 16, a 11 je ubacio Vejters. Na drugoj strani Pol Džordž je imao 30 poena, Kavaj Lenard 28, Beverli 12, a Džekson 10 poena.

"NBA restart" krenuo je utakmicom Jute Džez i Nju Orleans Pelikansa, a prve poene poslije više od četiri mjeseca postigla je Juta i to niko drugi do Rudi Gober.

Zajon Vilijamson je bio pod znakom pitanja pred početak ovog meča, ali je ipak igrao, pa potom postigao prvih pet poena za svoj tim. Igralo se u serijama, uglavnom, a u posljednja tri minuta Juta nije dala koš i prvi kvartal uzimaju Pelikani sa 26:23.

U nastavku su se raspucali izabranici Alvina Džentrija, pogodili su neke teške i važne šuteve, dok se Juta mučila sa realizacijom i zbog toga je Nju Orleans na poluvremenu vodio sa 60:48.

Pelikani su dvocifrenu prednost uspješno održavali tokom narednih 12 minuta košarke, a u posljednjoj dionici ulaze u problem i Juta to maksimalno koristi. Poslije šest poena Jute uslijedio je odgovor, a uglavnom se dešavalo da na nekoliko koševa Jute vidimo jedan Pelikana i prednost se tako topila.

U posljednji minut se ušlo sa 102:102, a onda Donovan Mičel pogađa oba slobodna bacanja, potom Ingram daje svoja u penal završnici i "tačku na i" stavlja čovjek koji je dao prve poene, Rudi Gober sa dva slobodna bacanja.

U pobjedničkoj ekipi, Klarkson je imao 23 poena, po 20 Mičel i Konli, a Rudi Gober 14 uz 12 skokova. Ingram je sa 23 poena predvodio Nju Orleans, 21 je imao Redik, 20 Holidej, a 13 Vilijamson.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".