Ponedjeljak, 03.08.2020 | 18:01
IZVOR: Kolektiv.me

Održana tribina u Podgorici: "Značaj sporta i pravilna ishrana za djecu..."

U Organizaciji NVO Centar za psihološke pripreme sportista i NVO Živim Život, u Gimnaziji Slobodan Škerović je održana tribina sa nazivom Značaj sporta i pravilne ishrane za djecu, đake i studente.
Foto: Ministarstvo sporta

Dr Pharm. Kristina Boričić i psihoterapeut mr Veselin Piletić održali su predavanja koja su izazvala veliko interesovanje.

Psihoterapeut Veselin Piletić je održao predavanje na temu psihološki uzroci prekomjerne težine tijela. Na veoma stručan i svima jasan način, Piletić je dokazao da uzrok prekomjerne težine jeste nepravilan način razmišljanja.

Piletić je istakao da je danas nauka napredovala u proučavanju fizičkog tijela, ali da sa djelima Sigmunda Frojda, Karla Gustava Junga i drugih naučnika je na pocetku proučavanja velike misterije ljudske duše. Piletić je konstatovao da su svi saglasni da treba hraniti tijelo, i postavio pitanje da li treba hraniti dušu? Postoji hrana za tijelo i hrana za dušu. Ljudska duša se hrani sa ljubavlju. Što je ljubav iskrenija, istinitija, duša je više nahranjena. Istinita ljubav stvara unutrašnju energiju kod ljudskog bića. Što je unutrašnja energija jača, zdravlje duše i tijela je utoliko bolje. Unutrašnja energija određuje nivo inteligencije i stabilnost i snagu ličnosti. Kinezi unutrašnju energiju predstavljaju sa riječju či,a japanci da ki. Nedostatak unutrašnje energije uslovljava glad duše, glad suštinsku ljudskog bića. Nedostatak ljubavi u ljudskoj duši, podstiče ljudsko biće da glad duše liječi hranom za tijelo, dakle nedostatak ljubavi u ljudskoj duši uslovljava prekomjernu težinu tijela.

Predavanja tokom ove tribine izazvali su veliku zainteresovanost prisutnih puno pitanja i očekivanje da će ovakve tribine biti redovne. Tribina značaj sporta i pravilne ishrane održana je na inicijativu NVO Centar za psihološke pripreme sportista čiji projekat je podržalo Ministarstvo sporta Crne Gore. Piletić je posebno pred svima iskazao poštovanje i zahvalio na podršci Ministarstvu sporta Crne Gore.

Dr Pharm.Kristina Andjelić je istakla da sa temom "Značaj sporta i pravilne ishrane za djecu, đake i studente" slušaoci su imali bližu sliku o piramidi ishrane, na koju se često zaboravi a itekako je bitna pomena svakog dana ciljanoj grupi ljudi koji su u razvoju. Ovakve teme su bitne kako za mlađe, tako i za starije, kako bi svaki dan koristili znanje u formiranju tanjira života, koje namirnice su osnovne u ishrani, a koje treba da se frekventno uvode u program i plan ishrane. Najviše se predavanju uključila mlada populacija sportista, gdje je i bio cilj da čuju šta treba da jedu posle treninga, a šta prije treninga, i koji je to efekat određenih nutrijenata na njihovu energiju i spremnost kada se govori o bavljenju sportom. Kroz dijalog koji je vodila dr Pharm. Kristina Boričić sa pojedinim sportistima koji su se uključivali u temu, i drugi su aktivnim slušanjem pokazali na kraju da im je ovakva tribina bila zanimljiva i da će u sličnim predavanjima biti voljni da prisustvuju i dosta toga nauče, a i da se prisjete onoga što brzina života često natjera da padne u drugi plan.

Piletić se zahvalio dr Pharm. Kristini Boričić i NVO Živim život, na saradnji u misiji pomoći djeci, đacima i studentima u očuvanju zdravlja omladine Crne Gore.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Vuk
03.08.2020 19:41

Odlicna tema i predavači!

0 0

PJESMA ZA DRUŠTVO - Bend Neon najavljuje ODLIČAN KONCERT uz SVJETSKE hitove

Ponedjeljak, 12.04.2021 | 21:53

Sjajan koncert u okviru projekta "Nikšićko Rocks", čeka vas i ove sedmice na našem portalu.

Promjena vremena - Evo kakvo nas vrijeme očekuje u UTORAK

Ponedjeljak, 12.04.2021 | 21:41

Vremenska prognoza za utorak, 13. april.

Krivokapić: LAŽ je da sam Abazovića optužio da sa DF-om ruši Vladu

Ponedjeljak, 12.04.2021 | 21:20

"Predstavnici manjeg dijela skupštinske većine u posljednje vrijeme se trude da me predstave kao jedini i isključivi problem u funkcionisanju izvršne vlasti", poručio je Krivokapić.

Predsjednik Teniskog saveza ČESTITAO Kovinić na plasmanu u FINALE

Ponedjeljak, 12.04.2021 | 21:15

Predsjednik Teniskog saveza Crne Gore, Dr Dimitrija Rašović čestitao je najboljoj crnogorskoj teniserki Danki Kovinić na plasmanu u finale i načinu na koji je naša reprezentativka prezentovala Crnu Goru i Teniski savez.

Ministarstvo odbrane: Načelnik Generalštaba biće imenovan do kraja sedmice

Ponedjeljak, 12.04.2021 | 20:12

U Vili Gorica održan  je sastanak ministrke odbrane Olivere Injac, sa članovima Savjeta za odbranu i bezbjednost – predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem i premijerom Zdravkom Krivokapićem, a povodom rješavanja važnih pitanja za funkcionisanje Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore.  

Knežević - "Krivokapić je Abazovića i mene optužio da rušimo Vladu"

Ponedjeljak, 12.04.2021 | 19:20

"Saopštio je da ima informacije o tome", rekao je Knežević novinarima nakon sastanka u Vladi.

Abazović u posjeti Opštini Tivat: Sve aktivnosti usmjerene na turističku SEZONU

Ponedjeljak, 12.04.2021 | 19:12

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović boravio je danas u službenoj posjeti Opštini Tivat.

Lekić NOVI izvršni direktor Rudnika uglja u Pljevljima

Ponedjeljak, 12.04.2021 | 19:07

Lekić je po struci inženjer rudarstva i jedno vrijeme je radio u ovoj kompaniji.

Građani obustavljaju PROTESTE na Bogetićima

Ponedjeljak, 12.04.2021 | 19:01

Protesti na Bogetićima biće obustavljeni jer je iz Vlade stiglo obavještenje da na određeno vrijeme povlači izmjene odluke o sticanju crnogorskog državljanstva, saopštio je ispred okupljenih građana Dragan Nikčević, prenosi CdM.

Saobraćajna NESREĆA - Muškarac PREMINUO od posljedica udesa

Ponedjeljak, 12.04.2021 | 18:41

Saobraćajna nesreća...