Petak, 07.08.2020 | 19:57
IZVOR: rts.rs

Mjesta koja nemaju problem sa epidemijom: Kupovina državljanstva NOVI trend među bogatašima

Ukoliko opet dođe do uvođenja karantina zbog koronavirusa, bogataši žele da ga provedu na udaljenim i sunčanim plažama zemalja koje nemaju problem s pandemijom, pa je kupovina državljanstva postala nova moda među povlašćenima.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Kupovina državljanstva nekih zemalja je moguća, čak postoji i cjenovnik. Mnogi koji su u mogućnosti da sebi plate privilegiju „bijega“ u krajeve sa bistrim morem i sunčanim plažama, ili u zemlje poput Novog Zelanda koje su uspjele da se oslobode koraonavirusa, sve češće se odlučuju na ovaj potez.

Bogatašima su na raspolaganju programi koji garantuju državljanstvo u zamjenu za investiranje u zemlju domaćina.

To mogu učiniti preko specijalizovanih kompanija, kao što je Henli partners, vodeća svjetska konsultantska firma za obezbjeđivanje državljanstva i prebivališta.

S obzirom na situaciju u svijetu, ova kompanija pomaže onima sa „dubokim džepovima“ da kupe pristup „utočištima“.

Pravo na boravak, rad i studiranje na Novom Zelandu je moguće kupiti za dva miliona dolara, u zavisnosti od vrste vize koja se odabere.

Malta takođe nudi sličnu opciju, pa bračni par može dobiti državljanstvo za oko 1,2 miliona eura uključujući kupovinu nekretnine.

Brojne bogate porodice su se odlučile na kupovinu državljanstva, a potražnja je porasla za 49 odsto u prva četiri mjeseca ove godine u poređenju s istim periodom prošle godine. 

Zabilježeno je i povećanje od 22 odsto onih koji žele da apliciraju za novo državljanstvo ili pravo na boravak.

Bogataši su zainteresovani za Karibe gdje se mogu izolovati na pješčanim plažama, ali pokazuju interes i za Australiju i Novi Zeland. Takođe, veoma interesantan im je i Portugal.

Proces za dobijanje državljanstva na Karibima traje najmanje tri mjeseca, a mnogo duže za zemlje Evropske unije, prenosi Blumberg.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Spajić: Budžetska straža najzad PRPFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".

ZZZCG će AKTIVNIJE posredovati između poslodavaca i nezaposlenih

Petak, 19.04.2024 | 17:52

Na poziv ministarke rada i socijalnog staranja, Naide NišićIskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu.   “

Neka zamiriše na LJUBAV -RECEPT za POSNE čoko mafine

Petak, 19.04.2024 | 17:45

Rernu zagrijte na 180 stepeni.

URA: PES priznao da je veći ZAŠTITNIK kriminala od DPS-a

Petak, 19.04.2024 | 17:37

Drago nam je što se u Pokretu Evropa više i ne libe da javno stave svima do znanja da su oni sada veći zaštitnici kriminalnih struktura čak i od DPS-a i vjerujemo da će to ljudi iz crnogorskog podzemlja znati da im cijene, ali sigurno neće sve dobronamjerne građanke i građani Crne Gore željni pravde, saopštili su iz Građanskog pokreta URA u reagovanju na saopštenje Pokreta Evropa sad.

Vuković - Kuč: "Selektivna PRAVDA Novovića, SDT postao politički bič u rukama vladajuće većine"

Petak, 19.04.2024 | 17:26

Vladimir Novović ni da mrdne za presuđenu štetu od 250.000 eura pričinjenu državi, nastalu usljed nezakonitog djelovanja ministarke Bratić, niti je po službenoj dužnosti reagovao na duplo negativno mišljenje DRI o radu ministarstva finansija koje je predvodio sadašnji premijer, dok senzacionalistički hapsi direktoricu ASK-a, usljed izvještaja budžetske inspekcije Ministarstva finansija, koje bi moralo biti pod budnim okom tužilaštva, kazala je potpredsjednica DPS-a i poslanica u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković Kuč

Plejmejker Zvezde vjerovatno ZAVRŠAVA SEZONU

Petak, 19.04.2024 | 17:14

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga je prije nekoliko dana doživio povredu šake lijeve ruke, a sada je izjavio da vjeruje da je za njega sezona završena.

"To je sve što nam TREBA"- Lažni trejler za nastavak Džejmsa Bonda prikupio MILIONE PREGLEDA (VIDEO)

Nedjelja, 31.03.2024 | 17:06

Prije nekoliko dana na Jutjubu je objavljen lažni trejler za nastavak filmova o Džejmsu Bondu, a kreiran je uz pomoć vještačke inteligencije. Fanovi tako u ulozi agenta 007 priželjkuju Henrija Kavila, a kao Bondovu devojku Margo Robi.

Napitak koji čisti JETRU i BUBREGE, a priprema se za MINUT

Petak, 19.04.2024 | 16:57

Napitak se sastoji od voća i povrća bogatog flavonoidima i antioksidansima koji će pomoći vašem imunitetu da dobro reaguje na napade štetnih mikroorganizama.

Od subote PRODAJA KARATA za meč sa Zvezdom - Ovo su CIJENE

Petak, 19.04.2024 | 16:34

Prodaja ulaznica za drugi meč četvrtfinala plej-ofa ABA lige između SC Derbija i Crvene zvezde, počeće u subotu, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

OSUĐENA obožavateljka koja je slavnom pjevaču poslala 8 000 pisama za MJESED DANA

Petak, 19.04.2024 | 16:24

Žena koja je uhodila Hari Stajlsa zatvorena je i zabranjeno joj je odlaziti na njegove nastupe.