Subota, 08.08.2020 | 11:16
IZVOR: rts.rs

"Imao sam samo nekoliko loših dana, bio sam..." Dimitrov ISKRENO nakon borbe sa koronavirusom

Bugarski teniser Grigor Dimitrov prvi put je javno pričao o svojoj borbi sa koronavirusom, kojim se zarazio na Adrija turu, seriji turnira koje je organizovao Novak Đoković. Dimitrov je poslije nastupa u Beogradu učestvovao i na turniru Adrija tura u Zadru, sa kojeg se povukao zbog bolesti.




Foto: Instagram, grigordimitrov

Vratio se u Monte Karlo gdje je testiran, poslije čega je obavijestio javnost da boluje od kovida 19.

To je pokrenulo lančanu reakciju, pa je prvo čitava turneja otkazana, a testovima povrđeno da su zaraženi i Novak Đoković i njegova supruga Jelena, Goran Ivanišević, Borna Ćorić, Viktor Troicki...

Optužen je čak i da je krio simptome tokom turnira i da je mnoge ljude, kako učesnike, tako i navijače, izložio riziku.

"Zamislite ljude u situaciji u kojoj su imali kontakt sa mnom. Dijete ili porodica koja ne može da priušti ništa sebi. Šta da radite? Ne mogu da imam tu vrstu odgovornosti, da mi visi nad glavom do kraja života", iskreno je počeo Dimitrov.

Trenutno 19. igrač na ATP rang-listi otkrio je i zašto je na društvenim mrežama, neposredno prije finala turnira u Zadru, objelodanio da je zaražen.

"Morao sam da obavijestim ljude kako bi odmah mogli da preduzme sve preventivne mjere. Iskreno, da saznam da sam prouzrokovao nešto ovako, vjerovatno bih određenoj osobi sam pomogao. Da, mi smo profesionalni sportisti koji se takmiče na najvišem nivou, ali smo kao i svi ostali."

Momak iz Haskova je nekoliko puta objašnjavao kako se borio sa virusom, da je izgubio čulo mirisa i ukusa, ali je sada prvi put pričao o odgovornosti koju ima kao neko na koga se mladi ugledaju.

"Imao sam samo nekoliko loših dana, bio sam istrošen. Morao sam da smanjim intenzitet treninga, ali to je proces", podsjetio se liječenja i nastavio:

"Ako bih mogao da dam dobar opis šta je u pitanju, otvoren sam za to. Nemam šta da krijem, oduvijek sam bio otvorena i iskrena osoba. Ono što vidite jeste ono što dobijete od mene. Jedna od najboljih stvari koje sam naučio jeste da, u ovakvim momentima, gotovo da tražite ljude koji vas održavaju u životu. Ljude na koje uvijek možete da se oslonite."

Za kraj, potvrdio je da se dosta toga promijenilo u njegovom životu otkad je pobijedio kovid 19.

"U stvari, zahvalan sam na tom vremenu tokom kojeg sam bio sam. Nije bilo lako, niko ne voli da tri nedjelje bude sam, zar ne? Oduvijek sam bio zahvalna osoba, ali u posljednje vrijeme sam još zahvalniji što imam šansu da izađem napolje i uživam u jednostavnosti", zaključio je Dimitrov.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".

ZZZCG će AKTIVNIJE posredovati između poslodavaca i nezaposlenih

Petak, 19.04.2024 | 17:52

Na poziv ministarke rada i socijalnog staranja, Naide NišićIskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalng staranja.