Nedjelja, 09.08.2020 | 20:59
IZVOR: glossy.espreso.rs

Zateže kožu, hidrira je i hrani: Najjeftinija domaća maska za lice je sve što vam treba ovog ljeta

Jeste li znali da apsolutno svaki dio lubenice može da se iskoristi - i kora i sjemenke? "Meso" lubenice je toliko sočno da vam je na prvi pogled jasno i logično kako su moćna njena hidratacijska svojstva, piše Wanted.




Foto: Ilustracija, pixabay

Kada je riječ o kori - nju možete da korisitite za oporavak oštećene kože ali i za hidrataciju, takođe. Sjemenke lubenice su proteini sa dodatkom masnih kisjelina koje hidriraju i pomažu zatezanje kože.

Kao što svi već znate, lubenicu čini 90% voda - što joj daje hidratantna svojstva - pa su njeni glavni efekti hidratacija, zatezanje i omekšavanje kože. Ima moć da redukuje bore i ima pozitivan uticaj na suvoću kože.

Sastojci s kojima je najbolje kombinovati lubenicu

Hijaluronska kisjelina će pojačati uticaj hidratacijskog potencijala lubenice, dok će mliječna kisjelina podstaći eksfolijaciju - zbog čega su ova dva sastojka idealan par za prirodati lubenici. Ako želite da pojačate antioksidativni efekat - slobodno dodajte vitamine C i E.

Najveća prednost lubenice je što su pozitivni efekti koje ima po kožu vidljivi odmah. Međutim, ako ciljate na dugoročne efekte, onda se savjetuje i dugotrajna primjena - minimum 30 dana, do kada će se ćelije u potpunosti regenerisati i kada ćete uživati u efektima svog prirodnog beauty preparata.

Koje doba dana je najbolje za tretman lubenicom?

Mnogi dermatolozi savjetuju da je najbolje da svoju kožu probudite lubenicom. Kao tonik, nakon čišćenja kože, ali ujutru i uveče takođe možete da je primjenjujete. Zbog omekšavanja kože, tonik od lubenice omogućiće bolji prodor sredstava kojima hranite i njegujete kožu.

Maska za lice od lubenice i meda

Da da, super je to što smo napisali, ali vama treba recept za masku kojom ćete započeti cio ovaj proces, je l’ tako? Ovaj recept idealan je za one koji imaju kombinovanu kožu, a koja je ujedno i najčešći tip kože na svijetu. T – zona se više masti od drugih djelova lica, pa je zato s razlogom najproblematičnija. Lubenica će biti kao toner koji vlaži kožu, očistiće pore, a med će održati vlagu i ublažiti akne.

Mali savjet za one nestrpljive: Ova maska je malo ljepljiva, pa s toga nije toliko laka za uklanjanje. Nakon 15 minuta polako i nježno umijte lice.

Sastojci:

1/4 male lubenice
1 supena kašika meda

Sve što treba da uradite jeste da izgnječite lubenicu viljuškom, dodate med i lijepo izmiješate.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Višemjesečna istraga „Drivers“: Policija procesuirala četiri osumnjičene osobe

Subota, 20.04.2024 | 12:34

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv droga, uz podršku službenika Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, realizovali su višemjesečnu istragu pod kodnim nazivom "Drivers". Izvršeni su pretresi na više lokacija u Nikšiću i procesuirana su četiri lica, osumnjičena za krivična djela u vezi sa zloupotrebom narkotika, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Obratite pažnju - Ovo su mjesta na kojima ULJE ne bi trebalo da stoji

Subota, 20.04.2024 | 12:18

Često pravimo osnovne greške u skladištenju ulja.

PES: Milatović, Abazović i Medojević da dokažu da su protiv saradnje sa DPS-om u Podgorici

Subota, 20.04.2024 | 12:01

Inicijativa opozicije za smjenu aktuelne gradonačelnice Olivere Injac nije utemeljena iz razloga što je Skupštini Glavnog grada Izvještaj o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih službi Glavnog grada za 2023. godine upućen Skupštini Glavnog grada 29. marta tekuće godine, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

SUDAR na putu Nikšić-Plužine, tri osobe teško povrijeđene

Subota, 20.04.2024 | 11:42

Tri osobe teško su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć u mjestu Grebice, na putu Nikšić-Plužine.

Milatović: Crna Gora da bude istrajna u profesionalizaciji bezbjednosnih službi

Subota, 20.04.2024 | 11:09

Crna Gora mora bude bezbjedna za one koji u njoj žive, ali i za one koji dolaze da je posjete zbog čega moramo biti istrajni u procesu profesionalizacije bezbjednosnih službi, poručio je predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović.

Injac: Podgorica postaje sve privlačnija kao partner u brojnim međunarodnim projektima

Subota, 20.04.2024 | 10:46

"Zelena agenda Glavnog grada obuhvata unapređenje javnog prevoza uz digitalizaciju usluga, unapređenje biciklističke infrastrukture, proširenje urbanih zelenih površina i pošumljavanje okolnih brda kako bismo stvorili zeleni pojas oko grada”, kazala je prof. dr Olivera Injac govoreći na panelu Povelje gradonačelnika za energiju i klimu – Vizija za Jugoistočnu Evropu, a u sklopu generalne Skupštine NALAS-a u Baru.

Vujović i Butafuoko: Na sljedećem Venecijanskom bijenalu crnogorski paviljon da bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale

Subota, 20.04.2024 | 10:34

Bogate kulturne i istorijske veze Crne Gore i Italije mogu se prenijeti na saradnju u oblasti savremenog stvaralaštva, saopšteno je sa sastanka ministarke kulture i medija dr Tamare Vujović i predsjednika Bijenala savremene umjetnosti u Veneciji Pijetranđela Butafuoka uz poruku da naša država ima podršku da crnogorski paviljon sljedeći put bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale.

U utorak nas čeka pun mjesec u ŠKORPIJI: Saznajte šta to donosi vašem horoskopskom znaku

Subota, 20.04.2024 | 10:21

Astrološka dešavanja koja se tiču Mjeseca uvijek na neki način utiču na sve nas. Tako će u utorak, 23. aprila biti pun mjesec u Škorpiji, odnosno pojaviće se Mjesec nasuprot Suncu i trajaće tri dana.

KCCG - Dr Marinko Paunović novi direktor OPERACIONOG BLOKA

Subota, 20.04.2024 | 09:48

Imenovan Paunović.

VIDEO - Ovo je spot o kojem se priča: OSAM MILIONA PREGLEDA za samo sedam sati od objave

Subota, 20.04.2024 | 09:19

Svakim novim albumom, Tejlor Svift obara sopstvene rekorde i iznova oduševljava publiku.