Nedjelja, 16.08.2020 | 08:42
IZVOR: index.hr

Sigurno ih niste pogledali sve: Samo SEDAM serija ove godine dobilo je savršenu ocjenu

Rotten Tomatoes, jedna od najpoznatijih internet stranica za filmofile, ima i listu najboljih sezona televizijskih serija svih vremena, temeljenu na ocjenama kritičara. Dosad je u 2020. godini samo sedam serija dobilo 100% pozitivne kritike. 




Foto: Screenshot, POP TV/You Tube

Iz liste najboljih serija svih vremena Insider je izvukao sve maksimalno ocijenjene serije ove godine, ali koje imaju barem 10 kritičkih osvrta te koje se pojavljuju i na njegovoj listi. Evo kojih je to sedam serija.

Giri/Haji 

Seriju o detektivu iz Tokija koji putuje u London kako bi istražio nestanak davno izgubljenog mlađeg brata kritičari su nazvali pametnom, napetom i vrhunski snimljenom. "Giri/Haji je gotovo savršeni zločinački triler sa iznenađujuće oštrim smislom za humor", konsenzus je kritičara.

Serija je rezultat saradnje Netflixa i BBC-ja Two. Prva sezona u Britaniji emitovana je krajem 2019. godine, no na Netflix je stigla tek početkom 2020., zbog čega se nalazi na ovoj listi.

Schitt's Creek 

Serija se vrti oko nekad nezamislivo bogate porodice koja se nađe u bankrotu i prisiljena je živjeti u gradiću koji su jednom kupili iz šale. Kritičari je opisuju kao duhovitu i toplu seriju.

One Day at a Time 

Sitcom koji prati tri generacije kubansko-američke proodice te njihove uspone i padove kritičari nazivaju slojevitim i iskrenim, ali i duhovitim. Netflix je seriju ranije otkazao, no PopTV odlučio je snimiti četvrtu sezonu i ona je naišla na brojne pohvale.

What We Do in the Shadows 

Serija nastala na temelju novozelandske istoimene komedije iz 2014. godine radnju seli u Ameriku, tačnije na Staten Island, te prati nekoliko vampira i njihov svakodnevni život koji uključuje gozbe djevica, redovnu konzumaciju prolaznika, sukobe s vukodlacima i drugim mitskim bićima te rasprave o zajedničkom cimerskom životu.

Prema kritičarima, druga sezona još je bolja te "pametno širi natprirodne horizonte, uz dvostruku dozu zabave". 

Feel Good 

Prema sinopsisu serija prati mladu komičarku u usponu koja se oporavlja od zavisnosti o drogama, a čije zavisničko ponašanje i intenzivna romantika dominiraju svakim dijelom njenog života.

"Intimni portret zavisnosti i ljubavi", slažu se kritičari. Prva sezona ima šest epizoda, od kojih svaka traje otprilike 25 minuta.

The Baby-Sitters Club 

Serija je bazirana na bestselerima koji prate prijateljstvo i avanture šest cura u osnovnoj školi koje započinju posao s čuvanjem djece.

"Slatko, iskreno i puno nade", složni su kritičari koji dodaju kako je sačuvana autentičnost predloška dok je istovremeno priča ažurirana za novije generacije.

P-Valley 

Show prati živote striptizeta iz jednog kluba u delti Mississippija.

"Zapanjujući, lirski komad neonskog noira, P-Valley istražuje neviđene živote striptizeta u Mississippiju očima jedinstvene Katori Hall, slaveći ljepotu tog posla bez skrivanja poteškoća", konsenzus je kritike.

Zanimljivo, serija je to koja je najlošija ocijenjena na IMDb-ju, uz Rotten Tomatoes najpopularnijoj stranici za filmofile.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OBLAČNO sa SUNČANIM INTERVALIMA - Pročitajte šta nam najavljuju meteorolozi za ČETVRTAK

Srijeda, 24.04.2024 | 22:04

U četvrtak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Odžić Mikijelju: Otkud vam POMISAO da bi sa vama uopšte sarađivali

Srijeda, 24.04.2024 | 22:00

Nosilac liste građanske koalicije SDP, SD i LP Petar Odžić saopštio je da ta koalicija nikada nije ni razmišljala o saradnji sa koalicijom ”Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj. On je reagovao na saopštenje Mikijelja u kome se navodi da ta koalicija ne želi saradnju sa DPS, SDP i "satelit grupama".

Majke Srebrenice POZVALE Spajića da javno saopšti STAV o Rezoluciji UN o Srebrenici

Srijeda, 24.04.2024 | 21:51

"Majke Srebrenice" i pozvale premijera Milojka Spajića da javno saopšti stav o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

Crvena Zvezda SAVLADALA Partizana i izborila novo FINALE KUPA

Srijeda, 24.04.2024 | 21:42

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Partizan sa 2:0, i tako izborili plasman u finale Kupa Srbije.

Četiri horoskopska znaka koje tokom proljeća očekuje mnogo LIJEPIH STVARI

Srijeda, 24.04.2024 | 21:35

Proljeće je po mnogima najljJepše doba godine, ono u kojem se priroda budi, a mnogima se popravlja i raspoloženje.

"Birači "selice" NAJVEĆI PROBLEM u Šavniku, politički dijalog jedina opcija"

Srijeda, 24.04.2024 | 21:25

Birači "selice" najveći su problem što se tiče šavničkih izbora, a politički dijalog je jedina opcija za rješenje ove i više nego komplikovane političke situacije, ocijenili su sagovornici emisije "Okrugli sto" na TVCG.

Mikijelj: NEMA razgovora sa DPS, SDP i "satelit partijama", i ostale partije da se JASNO IZJASNE

Srijeda, 24.04.2024 | 21:01

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" na predstojećim lokalnim izborima Mladen Mikijelj kazao je da ta koalicija neće razgovarati o postizbornoj koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Socijaldemokratskom partijom (SDP) i kako je kazao "satelitskim listama" i pozvao sve stranke da se jasno izjasne po tom pitanju.

Radonjić će morati sačekati TITULU - Crnogorskom stručnjaku IZMAKAO evropski trofej

Srijeda, 24.04.2024 | 20:51

Dejan Radonjić će morati da se strpi za jubilarni 30. trofej u trenerskoj karijeri.

Zbog Evrovizije PORASLO INTERESOVANJE putnika za OVAJ GRAD

Srijeda, 24.04.2024 | 20:39

Groznica  koja prati takmičenje  za pjesmu Evrovizije uticala je na povećanje internetskih pretraživanja za putovanja u grad Malme za 176 posto u periodu  između sseptembra 2023. i aprila 2024., objavila je u srijedu španska firma za online rezervacije putovanja eDreams ODIGEO.

Nakon sukoba u VIP loži tivatskog Arsenala, podnijete PREKRŠAJNE PRIJAVE protiv više osoba

Srijeda, 24.04.2024 | 20:26

Nakon verbalnog, a potom fizičkog konflikta članova rukovodstava fudbalskih klubova Arsenal iz Tivta i Mornar iz Bara 21. aprila, policijski službenici su protiv više lica podnijeli prekršajne prijave zbog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.