Utorak, 08.09.2020 | 20:21
IZVOR: cdm.me

POBJEDA "sokola" - Crna Gora upisala DRUGI TRIJUMF u Ligi nacija!

Najbolji fudbaleri Crne Gore na vrlo srećan način upisali su drugi trijumf u Ligi nacija i stekli realne šanse za plasman u B diviziju najmlađeg Uefinog takmičenja.




Foto: fscg.me

“Sokoli” su na stadionu Žozi Bartel savl.meadali Luksemburg 1:0, a tri boda našem nacionalnom timu donio je Fatos Bećiraj koji je u 92. minutu iskoristio penal, koji je prethodno iznudio Sead hakšabanović.

Crna Gora je večeras odigrala ispod očekivanja, bila bezopasna po gol nezgodnog Luksemburga, ali je na kraju uz mnogo sreće upisala novi trijumf, tri dana nakon onog u Nikoziji nad Kiprom 2:0.

Domaća selekcija nadigrala je naš tim u drugom poluvremenu, ali je raspoloženi Milan Mijatović odbranio sve pokušaje Rodrigeza, Vinsenta Tila, Sinanija…

Imao je čuvar mreže “sokola” i sreće u samoj završnici prvog dijela, kada je Rodrigez uzdrmao stativu, da bi nakon odbitka Martins Bareiro tukao preko prečke iz čiste situacije.

Luksemburg je u posljednjih desetak minuta ostao sa igračem manje, ali pritisak nije popuštao. Kada je izgledalo da ćemo izvući maksimalno bod iz ove utakmice, Moris je srušio Hakšabanovića, a Bećiraj nakon tri godine probio led i donio veliki trijumf Crnoj Gori.

Izabranici Faruka Hadžibegića će 10. oktobra ugostiti Azerbejdžan, a taj meč će zbog parnih kartona preskočiti Stefan Savić.

Srećom, Crna Gora nakon dva kola ima maksimalnih šest bodova i sa vrha će dočekati nastavak Lige nacija.

/// Bećiraj PRESREĆAN: Prezadovoljan sam što sam donio POBJEDU

/// Hadžibegić: Pobijedili smo zahvaljujući VELIKOJ ŽELJI svih igrača

Tok utakmice:

90+2.minut – GOOOOOL! Fatos Bećiraaaaaj! Iako nezasluženo, Crna Gora je pred novom pobjedom u Ligi nacija. Pogodak Bećiraja za selekciju poslije tri godine posta.

90+1.minut – Penal za Crnu Goru, Moris je srušio Bećiraja. Evo velike šanse za “sokole” da slave u Luksemburgu.

90.minut – Četiri minuta iznosi sudijski dodatak.

71.minut – Nova promjena. Janković umjesto Boljevića…

68.minut – Još jedna konkretna prilika za Luksemburg, koji dominira u drugom poluvremenu. Sa ivice peterca, iz okreta, zaprijetio je Sinani. Mijatović je bio dobro postavljen i sačuvao je mrežu.

62.minut – Evo prve promjene, Jovetić je završio 53. nastup u dresu reprezentacije, večeras nije bio na očekivanom nivou. U igri je Bakić.

60.minut – Žuti karton za Raspopovića.

58.minut – Mijatović sjajno brani udarac Sinanija, koji je lijepo plasirao loptu gađajući dalji ugao. Ređaju se prilike domaće selekcije, možda je i vrijeme da Hadžibegić posegne za izmjenama.

56.minut – Crna Gora u podređenom položaju u nastavku utakmice. Pritisak domaćih sve izraženiji, gotovo svaki napad obećava, ali naši se bore. Vujačić je vrlo požrtvovano izblokirao šut Vinsenta Tila.

47.minut – Rodrigez još jednom potvrđuje zašto je glavni igrač Luksemburga. Gotovo da nema akcije u kojoj ne učestvuje, a takođe je igrač koji često šutira sa distance. To je bio slučaj sada, ali Mijatović dobro reaguje.

46.minut – Nastavljen je meč, nema promjena u sastavima…

Poluvrijeme – Nema golova na stadionu Žozi Bartel, nije bilo ni većih uzbuđenja do same završnice prvog dijela meča. Kapiten Jovetić ne dolazi do izražaja, odlično je pokriven, pa ni igra crnogorske selekcije nije bila na visokom nivou.

45.minut – Najbolju šansu na večerašnjoj utakmici propuštaju reprezentatzivci Luksemburga. Nakon upotrebljive povratne lopte koja je došla od Visenta Tila sa desnog boka, Rodrigez je uzdrmao stativu, a onda je Martins Bareiro promašio zicer nakon odbitka. Mnogo sreće za “sokole” u ovoj situaciji.

35.minut – Naivno je sada ispao Marušić, nakon čega je zaprijetio Rodrigez. Prvi udarac domaćih u okvir gola, ali koncentrisan je Mijatović.

30.minut – Prvi korner na utakmici. Izveo ga je Hakšabanović, Islamović hvata volej, ali lopta ide preko prečke.

27.minut – Evo i prvog udarca Luksemburžana, Sinani je probao sa dsitance, ali neprecizno.

23.minut – Zbog oštrog faula nad Raspopovićem zapisan je i Visent Til.

18.minut – Još jedan pokušaj Boljević, sada snažnije i opasnije, ali Moris ponovo siguran.

17.minut – Nema većih uzbuđenja, ali bilježimo drugi udarac u okvir gol. Tukao je Boljević, slabijom lijevom nogom, lak posao za golmana Luksemburga.

5.minut – Prvi pokušaj imali su “sokoli” preko Islamovića, ali je njegov šut sa 18 metara zaustavio golman Moris. Do šanse je došlo nakon lošeg ispucavanja čuvara mreže domaćih. Napadač Rozenborga je došao do lopte, uputio udarac, ali pravo u Morisa.

1.minut – Odmah na startu žuti karton za Martinsa.

1.minut – Počeo je duel na stadionu Žozi Bartel.

“Hrabri sokoli” u dobrom raspoloženju ulaze u novi izazov u najmlađem Uefinom takmičenju, pošto su prije tri dana savladali Kipar u Nikoziji 2:0.

Oba pogotka za naš nacionalni tim dao je Stevan Jovetić, koji će za razliku od te utakmice, večeras biti u startnih 11.

I Luksemburg je bio uspješan na startu. Tim Luka Holca pobijedio je Azerbejdžan u Bakuu sa 2:1.

Crna Gora je prije sedam godina odigrala prijateljski meč sa Luksemburgom i slavila sa 4:1 – golove su dali Baša, Zverotić, Jovanović i Ćetković.

Sastavi:

Luksemburg: Moris – Jans, Selimović, Žerson, Karlson – V. Til, Martins, Bareiro Martins, Sinani – O. Til, Rodrigez.

Crna Gora: Mijatović – Marušić, Savić, Vujačić, Raspopović – Vukčević, Kosović – Boljević, Jovetić, Hakšabanović – Islamović.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Nadal ekspresno "pregazio" tinejdžera i zakazao duel sa De Minorom

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:04

Španski teniser Rafael Nadal je uspio da savlada Darvina Blenča sa 2:0 u setovima i plasira se u drugo kolo Mastersa u Madridu.

Četiri policajca na slobodi, rampa na Božaju dizana i za pet eura

Četvrtak, 25.04.2024 | 18:48

Policijski službenici na graničnom prelazu Božaj, koji su uhapšeni juče zbog sumnje da su primali mito od stranih državljana, prema sumnjama inspektora, uzimali su od pet do 20 eura kako bi, uprkos nekim nepravilnostima, digli rampu na granici, saznaje "Dan".

Milatović: SDT žmuri na nepočinstva vlasti, šta je sa predmetom oko puta Meljine-Petijevići?

Četvrtak, 25.04.2024 | 18:39

Gotovo četiri godine ćutanja Specijalnog državnog tužilaštva povodom stotinu prijava koje je DPS podnijela, s pravom otvaraju pitanje o selektivnosti i netrasparentnosti u radu ove institucije, navodi Sonja Milatović poslanica DPS-a u Skupštini, povodom prijava koje je DPS podnijela SDT-u u posljednje četiri godine.

Država bivšim radnicima Radoja Dakića isplaćuje po 2.000 eura

Četvrtak, 25.04.2024 | 18:35

Saopštenje Vlade.

Pročitajte šta je usvojeno na današnjoj sjednici Vlade

Četvrtak, 25.04.2024 | 17:55

Vlada je, na danas održanoj sjednici kojom je predsjedavao premijer Milojko Spajić, utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru.

Spasite boju vaše odjeće: Dovoljno je da dodate samo jednu kašičicu ovog začina u deterdžent

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:55

Pored soli, postoji još jedan začin koji se najviše upotrebljava i nekako je neizostavan u svim kuhinjama, i to na bilo kojoj tački svijeta.

Huter: Reakcija Višeg tužilaštva u odnosu na Đukanovićeve izjave zlonamjerna interpretacija i nastavak selektivnosti u postupanju

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:28

Reakcija dijela medija, parapolitičkog NVO sektora i parlamentarne većine u odnosu na izjave bivšeg predsjednika Mila Đukanovića predstavljaju svjesnu zlonamjernu interpretaciju njegovih riječi sa ciljem nastavka crtanja mete što bi u finalu trebalo da dovede do njegovog procesuiranja, kazao je Oskar Huter, poslanik Demokratske partije socijalista DPS u Skupštini Crne Gore.

Bečić: Vjerujem da će dobijanje IBAR-a u junu i zatvaranje velikog broja poglavlja biti kruna najuspješnije pregovaračke godine

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:24

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić obratio se na zatvaranju ESG Samita u Tivtu, čestitajući na sjajnoj organizaciji, sadržajnom programu i porukama koje su poslate prethodnih dana, navodeći da su sa samita poslate poruke zajedništva, saradnje, građenja mostova, spajanja različitosti, ekonomskog progresa, održivog razvoja, zelene tranzicije.

Univerzitet Crne Gore pokreće novi master program „Studije roda“

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:18

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, kojom je predsjedavala Rajka Glušica, usvojen je Elaborat o osnivanju akademskog master programa „Studije roda“, u okviru Centra za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije.

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:50

Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 26. maja 2024. godine, kao i izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je novu e-mail adresu izbori.prigovor@mup.gov.me .