Srijeda, 16.09.2020 | 17:30
IZVOR: Kurir.rs

Ričard Brenson već 50 godina radi jednu istu stvar: Zato sam postao MILIJARDER

Nije važno u kojoj zemlji se nalazi - ovoga se uvijek pridržava... 




Foto: Screenshot, Bloomberg QuickTake Originals/You Tube

Ričard Brenson (70), osnivač poslovne grupe Virdžin koja danas broji oko 400 preduzeća, spada među najbogatije ljude na svijetu. 

Njegov prvi poslovni poduhvat dogodio se kada je imao svega 16 godina, kada je osnovao časopis Student. Tada je bio samo mladić koji želi da postane preduzetnik i zarađuje dovoljno novca za normalan život, a danas je čuveni investitor i poslovni magnat, čije se bogatstvo procjenjuje na 4,4 milijarde dolara.

Brensonovo bogatstvo neprekidno se uvećava i djeluje kao da je to za njega šala. Međutim, i on ima svoje tajne za koje vjeruje da su mu pomogle da postane to što je danas, a koje je riješio da podijeli sa svijetom.

"Nije važno u kojoj sam zemlji, uvijek ustanem oko 5 ujutro. Tako mogu da stignem da vježbam i da provedem malo vremena sa porodicom, što me puni pozitivnom energijom prije nego što počnem da radim", kaže Brenson, koji praktikuje buđenje u 5 već 50 godina.

Ali kako mu je to pomoglo da ostvari svoje ciljeve?

Odlučio je da objasni:

1. Misli u tišini i planiraj

Poslovni rezultati su značajno bolji i produktivniji ako ljudi imaju vremena da sagledaju sve prioritete i naprave plan. Tihe rane jutarnje časove Brenson koristi baš to uradi.

"Ustajanje u 5 mi daje i vrijeme da odredim prioritete i napravim dobar dnevni raspored obaveza. Mislim da je sat vremena pred spavanje o kojem se puno priča odlično vrijeme da pročitate vijesti ili odgovorite na neke mejlove, a ne da pravite plan za sjutra", ističe milijarder.

2. Održavajte strast

Strast i te kako utiče na produktivnost, ali šta definiše samu strast? Šta god da je vaš odgovor, Brenson vjeruje da imate više vremena za svoje hobije ako ustajete rano.

"Sport, čitanje, komunikacija i pozitivno razmišljanje doprinose boljoj moždanoj aktivnosti i koncentraciji. Strast je još jedan važan faktor da održite svoj fokus. Strasti vam daju energiju i ključne su pogotovo u periodima kada se donose teške odluke", kaže Brenson.

3. Iskoristite sve svoje vrijeme

Ričard Brenson shvata da nam je vrijeme na ovom svijetu ograničeno i želi da ga maksimalno iskoristi za produktivnost i zabavu, a dugo spavanje smatra najvećim gubljenjem vremena.

"Moramo živjeti svaki dan punim plućima. Na kraju krajeva, nikada se nećemo sjećati dana kada smo puno spavali - sjećaćemo se dana koji su nam bili najispunjeniji", poručuje Brenson.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

KCCG - Dr Marinko Paunović novi direktor OPERACIONOG BLOKA

Subota, 20.04.2024 | 09:48

Imenovan Paunović.

VIDEO - Ovo je spot o kojem se priča: OSAM MILIONA PREGLEDA za samo sedam sati od objave

Subota, 20.04.2024 | 09:19

Svakim novim albumom, Tejlor Svift obara sopstvene rekorde i iznova oduševljava publiku.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Preminuo Brano Mićunović

Petak, 19.04.2024 | 21:50

Crnogorski biznismen Branislav Brano Mićunović (71) preminuo je danas u Budvi, prenose mediji.

"Plavi" srušili ekipu Zadra - Budućnost u POLUFINALU ABA lige

Petak, 19.04.2024 | 21:09

Košarkaši Budućnosti Voli plasirali su se u polufinale plej-ofa ABA lige, pošto su sa 2-0 u seriji eliminisali Zadar.

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

Subota donosi PROMJENLJIVO VRIJEME - Evo kada se očekuje KIŠA

Petak, 19.04.2024 | 20:23

U subotu se u Crnoj Gori prijepodne očekuju duži sunčani periodi, od sredine dana povećanje oblačnosti, tokom noći slaba, a u južnim predjelima umjerena do jaka kiša, moguće i grmljavina, saopšteno je iz Zavoda za hidrologiju i seizmologiju (ZHMS).

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.