Ponedjeljak, 21.09.2020 | 10:35
IZVOR: Kolektiv.me

SAMOHRANA majka troje djece: Milici Radonjić je potrebna pomoć HUMANIH LJUDI

Samohrana majka Milica Radonjić iz Podgorice koja je operisala karcinom na obje dojke i boluje od sistemskih oboljenja zbog kojih joj je zabranjen bilo koji fizički posao međutim ona i dalje radi, sa troje djece živi u uslovima nedostojnim čovjeka, saopšteno je iz NVO Happy Life.




Foto: NVO Happy Life

Milica je majka djece uzrasta od 16, 13 i 1 godine.

"Najmlađe dijete rođeno je u sedmom mjesecu trudnoće sa problemima pluća. Na sreću dijete se uspješno oporavilo. Sina je otac vizički zlostavljao zbog čega je i osuđivan i javnost je pisala o tome. Dječak danas zbog toga posjećuje psihologa i nažalost ima posljedica. Alimentaciju neredovno plaća uprkos svim tužbama i presudama u korist djece".

Foto: NVO Happy Life

Foto: NVO Happy Life

Milica živi privatno i, kako navode iz NVO Happy Life, do sada je mogla da plaća kiriju, međutim u posljednje vrijeme to je veoma teško.

"Zadnje tri kirije stanodavac je imao razumijevanja i dao je podršku, međutim Milicu čekaju obaveze i kirija i dažbina. Milica je sa tetkom i ocem naslijedila staru oronulu kuću i otac joj je svoj dio poklonio tako da je veći dio kuće Milicin. Kuća je u jako lošem stanju, ali se može adaptirati i privesti namjeni da se djeca i ona usele. Obratili smo se organizaciji Help koja je bila voljna da pomogne materijalom međutim da bi do realizacije pomoći došlo, Milica bi morala biti apsolutni vlasnik kuće. Nažalost, to nije moguće jer tetka za svoj dio traži novac. Istakla je da su joj u namirnicama i garderobi pomogli iz fondacijie Hemiias,  Crvenog Krsta Podgorica,NVO Izvor života (Narodna kuhinja Nikšić), Heroji iz komšiluka i kompanije Monte Mitros, Ledo, Auto kreso, Dr Maritime Kotor i Metropolis media".

Foto: NVO Happy Life

Foto: NVO Happy Life

Kako Milica kaže, da njih nije bilo pored svih nedaća koje su je zadesile, morala bi da gleda i djecu kako gladuje jer to što bi zaradila berući voće na Plantažama, morala je da daje za dažbine i prethodne kirije koje je dugovala.

"Milica moli da joj se omogući da adaptira dom i sa djecom preseli u isti kako bi djeci obezbijedila makar krov nad glavom. Vjerujemo da kompanije i naši građani još uvijek imaju snage i želje da pomognu. Svi to mogu učiniti tako što će novac uplatiti na Milicin žiro račun ili pozivom na broj 063 454 154", zaključeno je u saopštenju NVO Happy Life.

Foto: NVO Happy Life

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Pročitajte šta piše u PISMU koje je Lazović poslao Novoviću

Srijeda, 17.04.2024 | 10:12

Bivši visoki funkcioner crnogorske policije Zoran Lazović, koji je uhapšen u nedjelju po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva kojega tereti da je organizovao kriminalnu grupu koja je omogućila ulazak u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, još 12. marta je pismom preko advokata obavijestio Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da je spreman da dođe u SDT na svaki poziv i da ne želi to da izbjegne ili ometa bilo kakav zakonit rad Tužilaštva.

SDT objavio snimak: I imovina Katnića i Lazovića predmet ispitivanja (VIDEO)

Srijeda, 17.04.2024 | 13:45

Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje svakodnevno preduzimaju brojne radnje u cilju identifikacije imovine okrivljenih bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića i bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića, i to kako one koja je upisana na okrivljene i članove njihovih porodica, tako i one za koju postoji određeni stepen sumnje da je upisana na druga fizička i pravna lica, a čiji su stvarni vlasnici okrivljeni i članovi njihovih porodica, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

UHAPŠENA direktorica ASK-a Jelena Perović

Srijeda, 17.04.2024 | 13:36

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) blokirali su jutros zgradu Agencije za sprječavanje korupcije u kojoj vrše pretres.

Pojedini maturanti na eksterni ispit ipak došli sa telefonima: Umotali ih u aluminijsku foliju, pod izgovorom da su ponijeli sendvič

Srijeda, 17.04.2024 | 13:16

Maturanti crnogorskih srednjih škola juče su polagali maturski, odnosno stručni ispit iz predmeta Crnogorski, srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost, a prema ocjeni direktora Ispitnog centra Crne Gore Miloša Trivića, prvi ispitni dan prošao je u najboljem redu, bez nepravilnosti.

U toku pretres: Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja ušli u prostorije ASK-a

Srijeda, 17.04.2024 | 09:55

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja SPO po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva ušli su jutros u prostorije Agencije za sprečavanje korupcije ASK.

Ćerka milijardera SNIMILA FILM o siromaštvu, pa naišla na OŠTRE KRITIKE - "Loš je koliko i mislite" (VIDEO)

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:39

Rediteljski prvijenac Nikl Pelc Bekam o tinejdžerki koja se bori da spoji kraj s krajem u srednjoj Americi nailazi na oštre kritike kritičara.

Ove NAMIRNICE podstiču RAZVOJ DJEČIJEG MOZGA

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:27

Psihijatar dr Dru Remzi kaže da su namirnice koje deca konzumiraju jako važne jer su značajne za razvoj mozga, a ono što klinci jedu ima veliki uticaj i na njihovu koncentraciju i kognitivne sposobnosti.

Ova PODGORIČKA NASELJA sjutra će više sati biti BEZ VODE

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:15

Bez vode će biti u periodu od 08.00 do 15.00 časova.

Spektakl u Njemačkoj se bliži – sa Meridianom do EURA!

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:13

Istorijsko ljeto se bliži! Kulminacija istog biće Olimpijske igre u Parizu, a prije Igara očekuje nas Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će se od 14. juna do 14. jula održati u Njemačkoj.

Astrolozi predviđaju - Ovi DATUMI u APRILU donose VELIKE PROMJENE

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:02

Četiri datuma u aprilu koja će uticati na naše živote. 

Milatović - Podići spomen obilježje žrtvama Kaluđerskog laza

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:00

Zločin u Kaluđerskom lazu, koji se dogodio na današnji dan prije 25 godina, predstavlja mračno poglavlje u našoj istoriji, obilježeno gubitkom nedužnih života, onih koji su u našoj zemlji tražili utočište, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Juventus mora da isplati "VRTOGLAVU CIFRU" Ronaldu

Četvrtak, 18.04.2024 | 08:53

Spor Kristijana Ronalda i Juventusa je okončan u korist Portugalca, presudio je italijanski sud.

NOVA STUDIJA: Jako vještačko osvjetljenje tokom noći može da POVEĆA RIZIK od OVE BOLESTI

Četvrtak, 18.04.2024 | 08:40

Neprekidno izlaganje vještačkoj svjetlosti noću može dovesti ljude u povećan rizik od moždanog udara, upozorava novo istraživanje.  

Koliko vremena je potrebno da PRIMJETITE RAZLIKU u tijelu nakon početka redovnog bicikliranja?

Četvrtak, 18.04.2024 | 08:22

Bicikl je nekima sredstvo za rekreaciju, nekima prevozno sredstvo, a nekima oboje. I jdne i druge, kao i buduće bicikliste, podsjećamo zašto je bicikliranje zakon.

Stručnjak OTKRIVA - Ove dvije namirnice su odlične za zdravlje crijeva i srca

Četvrtak, 18.04.2024 | 07:23

Kada je riječ o raznim hroničnim bolestima, od probavnih problema do kognitivnog pada i srčanih oboljenja, ishrana igra važnu ulogu. Srećom, uključivanje protivupalnih namirnica u ishranu može nam pomoći u borbi protiv ovih stanja.