Utorak, 22.09.2020 | 18:10
IZVOR: kolektiv.me

Podgorica: Vlada, Glavni grad, i Privredna komora će pomoći kompanije čiji su objekti izgoreli u požaru

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović i predsjednica vladine Komisije za procjenu štete od elementarnih nepogoda Marija Vučinović, obišli su danas objekte kompanija DADI i TV CENTAR ĐEČEVIĆ koji su izgoreli u jučerašnjem požaru na Karabuškom polju i tom prilikom vlasnicima ovih kompanija obećali pomoć.




Foto: Podgorica.me

Gradonačelnik Vuković je saopštio da, ikako je požar u velikoj mjeri uništio objekte kompanija koji se nalaze na teritoriji Opštine Tuzi, a koje su svoje djelatnosti registrovale u Podgorici, gradska uprava će u narednim danima razmotriti sve mogućnosti da pomogne kompanije DADI i TV ĐEČEVIĆ da održe svoje privredne aktivnosti i što prije krenu putem oporavka zbog teške i nepredvidive situacije koja ih je zadesila.

Predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović je naglasio da Privredna komora i u redovnim okolnostima vodi računa o svojim članicama, a ovo su vanredne okolnosti i zadovoljstvo mi je što su se danas odazvali pozivu naša uvažena ministarka Marija Vučinović i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković da izađemo na lice mjesta i izrazimo solidarnost sa kompanijama i njihovim zaposlenima.

"Radi se o velikoj materijalnoj šteti, ali je najvažnije da su svi zaposleni na vrijeme evakuisani i da nije bilo ugroženih ljudskih života, a takođe je posebno važno i to što se povrijeđeni vatrogasci se danas dobro osjećaju i u takvoj situaciji moramo svi biti zadovoljni", naglasio je Golubović dodajući da će Privredna komora će na sjednici Upravnog odbora u narednim danima dati preporuke i Glavnom gradu i Opštini Tuzi na čijem području se nalaze ovi objekti, Vladi Crne Gore, kako  Investiciono razvojnom fondu, ai jednako tako i bankama za odobravanje novih povoljnih kredita, stavljanje moratorijuma na postojeće kredite kako bi se što prije vratile aktivnosti ovih privrednih društava.

Foto: Podgorica.me

Golubović je saopštio da je  značajno  da se sačuva svako radno mjesto, a u ove dvije kompanije radi oko 200 zaposlenih i izrazo uvjerenje da će podrškom sa svih nivoa obezbijediti da se aktivnosti ovih kompanija pokrenu što prije.  

Marija Vučinović predsjednica vladine Komisije za procjenu štete od elemnetarnih nepogoda  je istakla da će Vlada Crne Gore u skladu sa svojim mogućnostima pomoći kao i svaki put do sada kada su nas zadesile ovakve nepogode.  

"Ono što je najbitnije jeste da nije bilo ljudskih žrtava, ali materijalna šteta je ogromna, a mi ćemo pokrenuti inicijativu da se ovo skladište sanira i da pomognemo ovim ljudima kako bi se zaposleni što prije vratili na svoja radna mjesta", zakljućila je Vučinoivć.

Vlasnik kompanije DADI Muarem Muratovic je se zahvali svima koji  su pomogli u obvim teškim trenucima ističući da je navažnije to što nije bilo težih povreda i ljudskih gubitaka.

"Svakako da je pričinjena ogromna materijalna šteta, jer je ovjedje sjedište naše mompanije oz koje se snabdijeva četrnaest radnji sa preko 170 zaposlenih, ali već sjutra ćemo sve zaposlene prerasporediti na druga radna mjesta", zaključio je Muratović.

Predstavnik kompanije TV  CENATR ĐEČEVIĆ  Amir Đečević je saopštio da se juče vatra sa susjednog objekta raširila i na objekat kompanije Đečević.

"Nismo očekivali da će se to desiti, materijalna šteta je velika, kao na objektu tako i u uništenoj robi. Iskreno se nadamo da ćemo uskoro imati podatke i da ćemo uspjeti da iz ovoga izađemo jači.  Ovo je firma koja postoji preko 50 godina i ovo smo prihvatili kao novi izazov i nadamo se da ćemo to uspješno i realizovati", istakao je Đečević i zahvalio se svima koji su pomogli i koji su se ponudili da nam pomognu u ovooj teškoj situaciji kada je pomoć najpotrebnija.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

ZZZCG će AKTIVNIJE posredovati između poslodavaca i nezaposlenih

Petak, 19.04.2024 | 17:52

Na poziv ministarke rada i socijalnog staranja, Naide NišićIskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu.   “

Jelena Perović večeras kod SUDIJE za ISTRAGU

Petak, 19.04.2024 | 15:51

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović biće večeras u 18.30 privedena sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici koji će odlučiti da li će joj odrediti pritvor do 30 dana ili je pustiti da se brani sa slobode. 

Novi ZEMLJOTRES - Opet se treslo tlo u Crnoj Gori

Petak, 19.04.2024 | 15:42

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je danas u 15 časova i 12 minuta registrovao zemljotres manje jačine, sa epicentrom 6 km istočno od Drenovštice (Crna Gora).

NAJAVE METEOROLOGA - Evo od kada nas ponovo OČEKUJE PORAST TEMPERATURE

Petak, 19.04.2024 | 15:16

Iako je april bio najtopliji mjesec od kad su počela mjerenja, pa su naglo pale temperature, za proljeće nijesu neuobičajene ovakve temperaturne razlike, kazao je u "Bojama jutra" šef Meteo centra TV Vijesti Dušan Pavićević.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

Spajić: Budžetska straža najzad PRPFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".

ZZZCG će AKTIVNIJE posredovati između poslodavaca i nezaposlenih

Petak, 19.04.2024 | 17:52

Na poziv ministarke rada i socijalnog staranja, Naide NišićIskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu.   “

Neka zamiriše na LJUBAV -RECEPT za POSNE čoko mafine

Petak, 19.04.2024 | 17:45

Rernu zagrijte na 180 stepeni.

URA: PES priznao da je veći ZAŠTITNIK kriminala od DPS-a

Petak, 19.04.2024 | 17:37

Drago nam je što se u Pokretu Evropa više i ne libe da javno stave svima do znanja da su oni sada veći zaštitnici kriminalnih struktura čak i od DPS-a i vjerujemo da će to ljudi iz crnogorskog podzemlja znati da im cijene, ali sigurno neće sve dobronamjerne građanke i građani Crne Gore željni pravde, saopštili su iz Građanskog pokreta URA u reagovanju na saopštenje Pokreta Evropa sad.

Vuković - Kuč: "Selektivna PRAVDA Novovića, SDT postao politički bič u rukama vladajuće većine"

Petak, 19.04.2024 | 17:26

Vladimir Novović ni da mrdne za presuđenu štetu od 250.000 eura pričinjenu državi, nastalu usljed nezakonitog djelovanja ministarke Bratić, niti je po službenoj dužnosti reagovao na duplo negativno mišljenje DRI o radu ministarstva finansija koje je predvodio sadašnji premijer, dok senzacionalistički hapsi direktoricu ASK-a, usljed izvještaja budžetske inspekcije Ministarstva finansija, koje bi moralo biti pod budnim okom tužilaštva, kazala je potpredsjednica DPS-a i poslanica u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković Kuč

Plejmejker Zvezde vjerovatno ZAVRŠAVA SEZONU

Petak, 19.04.2024 | 17:14

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga je prije nekoliko dana doživio povredu šake lijeve ruke, a sada je izjavio da vjeruje da je za njega sezona završena.