Subota, 10.10.2020 | 21:38
IZVOR: cdm.me

TROJKA Nikolića u posljednjoj sekundi: SJAJNA Budućnost POBIJEDILA Partizan

Trojkom Danila Nikolića, sekundu prije kraja drugog produžetka, košarkaši Budućnost Voli savladali su Partizan 101:99 u derbiju 2. kola ABA lige.

 




Foto: Partizan NIS, aba-liga.com

Djelovalo je da se “plavima” smiješi prvi poraz u sezoni, pošto je prethodno Kodi Miler-Mekintajer pogodio trojku iz kornera.

Ipak, da izabranici Petra Mijovića ostanu na maksimalnom učinku od starta sezone, uključujući i Evrokup, pobrinuo se Nikolić koji je večeras u dvorani Ranko Žeravica odigrao jednu od najboljih utakmica u dresu podgoričkog kluba.

/// VIDEO: Kakav potez MAJSTORA: Pogledajte SJAJNU TROJKU Nikolića, o kojoj će se tek pričati!

/// On je crnogorski KEVIN DURENT: Danilo Nikolić nakon SJAJNE TROJKE dobio nadimak!

/// Mijović nakon SJAJNE POBJEDE: Ovaj tim ima i IZUZETAN KARAKTER

Budućnost je tri četvrtine kontrolisala dešavanja na parketu, u završnici treće četvrtini imala i +10, ali je Partizan uspio da okrene rezultat u posljednjem kvartalu.

Poslije 40 minuta košarke bilo je neriješeno 78:78, a nakon dodatnih pet 86:86. Na kraju je Budućnost bila srećnija u završnici drugog produžetka. Igrač odluke Danilo Nikolić dao je 21 poen, šutiravši bez promašaja. Efikasniji od njega bio je Džastin Kobs sa 27, koji je podijelio i osam asistencija.

Dvociffren učinak imali su još Dragan Apić sa 12, Nikola Ivanović i Vili Rid sa po 11, dok je Melvin Edžim brojao do 10.

Ponovo je podbacio Rašad Von, pošto za skoro 20 minuta na parketu nije uspio da se upiše u strijelce.

Kod Partizana, 24 poena Ognjena Jaramaza, 15 Kodija Miler-Mekintajera.

Tok utakmice:

50.minut – NIKOOOOLIĆ, kakav pogodak Nikolića, pobjeda Budućnosti usred Beograda 101:99.

50.minut – Ivanoviiić za 98:96, još 20 sekundi do kraja…

50.minut – Uhvatio je Partizan priključak, ima posjed lopte pri rezultatu 96:96.

49.minut – Važna bacanja pogađa Kobs, 96:92 za Podgoričane.

47.minut – Apić je isključen zbog pet ličnih, a Mijović je još ranije ostao bez Edžima i Rida. Budućnost vodi 91:90.

Prvi produžetak – 86:86, Apić je pogodio zicer nakon dodavanja Kobsa. I dalje nemamo pobjednika, igraće se još najmanje pet minuta.

45.minut – Mika realizuje napad Partizana koji na nešto više od 20 sekundi vodi 86:84.

45.minut – Apić do Nikolića za 84:84. Šćepanović zove minut odmora.

45.minut – Vodi Partizan 84:82, još 60 sekundi do kraja…

IV četvrtina – Kraj regularnog toka, 78:78, Mozli je bio polovičan sa penala, gledaćemo produžetak.

40.minut – Dosuđen je faul u korist Partizana, bacanja će imati Mozli. Kakva drama…

40.minut – Danilo Nikooolić, sjajan potez, 78:77 za “plave”. Partizan će imati posljednji napad, još četiri sekunde…

40.minut – Partizan je preokrenuo poenima Jaramaza sa linije za slobodna bacanja. Ostalo je još 30 sekundi, Mijović traži tajm-aut.

39.minut – Do kraja još 80 sekundi, Budućnost vodi 76:75.

38.minut – Maestralna asistencija Kobsa i zakucavanje Rida. Očekuje nas uzbudljiv finiš, Partizan ima pola koša prednosti (75:74).

33.minut – Preokret, prvi put na utakmici Budućnost ima zaostatak. Podgoričani su bez koša nešto više od četiri minuta, Partizan vodi 65:63, tajm-aut Mijovića.

III četvrtina – Pad koncentracije kod igrača Budućnosti uslovio je da Partizan ima podnošljivih tri poena minusa. Uoči posljednjeg perioda igre, izabranici Petra Mijovića vode 63:60. “Crno-bijeli” su treći kvartal zaključili serijom 7:0.

28.minut – Ne ispuštaju gosti vođstvo, u ovom periodu najviše zahvaljujući Nikoliću. Podgoričani imaju +8 (61:53).

22.minut – Igra 2+1 Danila Nikolića i Budućnost stiže do rekordne prednost, semafor pokazuje 51:43 u korist “plavih”.

Poluvrijeme – Budućnost na polovini meča u Beogradu vodi sa 46:41. Partizan ni tokom druge dionice nije došao do prednosti. “Plavi” bez previše poteškoća nalaze rješenja u napadu, a dominira Kobs sa 16 poena i četiri asistencije. Kod Partizana odskočio je Jaramaz sa 9 poena.

17.minut – Von je promašio dva vezana šuta za tri poena, na drugoj strani znatno precizniji Jaramaz. Neriješeno je, 33:33.

14.minut – Odlična rola Apića, nakon što je zamijenio Rida. Nakon ofanzivnog skoka srpski internacionalac u redovima Budućnosti zakucao je za 33:28.

I četvrtina – Budućnost vodi sa 22:20 nakon deset minuta igre. Plavi su sve vrijeme bili u rezultatskom plusu, u jednom trenutku imali i +7, ali će drugu dionicu dočekati sa košem viška. Nezaustvljiv je Kobs, strijelac 12 poena.

7.minut – hvata Partizan priključak, nakon trojke Dangubića rezultat je 15:13 u korist Budućnosti.

4.minut – 11:6 za Budućnost, odličan start plavih, Šćepanović je prinuđen da pozove tajm-aut. Dvije trojke postigli su Podgoričani, preko Kobsa i Nikolića.

Podgorični su sjajno započeli sezonu. Na premijeri regionalnog takmičenja ubjedljivo su porazili Split, prije i nakon meča sa Dubrovčanima uknjižili dva trijumfa u Evrokupu – savladani su Breša i Metropoliten.

S druge strane, Partizan je sezonu počeo porazima od Huventuda u Evrokupu i šokantnim neuspjehom u susret sa Borcem u ABA ligi. Ipak, tim Vlada Šćepanovića se podigao u meču protiv Venecije i zabilježio ubjedljivu pobjedu, što je značajno podiglo moral ekipi.

Budućnost je posljednji put u Beogradu savladala Partizan u oktobru 2016. godine, kada je “plave” s klupe vodio upravo Šćepanović. I taj meč se igrao u Hali sportova, bilo je 64:61.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Milatović: Crna Gora da bude istrajna u profesionalizaciji bezbjednosnih službi

Subota, 20.04.2024 | 11:09

Crna Gora mora bude bezbjedna za one koji u njoj žive, ali i za one koji dolaze da je posjete zbog čega moramo biti istrajni u procesu profesionalizacije bezbjednosnih službi, poručio je predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović.

Injac: Podgorica postaje sve privlačnija kao partner u brojnim međunarodnim projektima

Subota, 20.04.2024 | 10:46

"Zelena agenda Glavnog grada obuhvata unapređenje javnog prevoza uz digitalizaciju usluga, unapređenje biciklističke infrastrukture, proširenje urbanih zelenih površina i pošumljavanje okolnih brda kako bismo stvorili zeleni pojas oko grada”, kazala je prof. dr Olivera Injac govoreći na panelu Povelje gradonačelnika za energiju i klimu – Vizija za Jugoistočnu Evropu, a u sklopu generalne Skupštine NALAS-a u Baru.

Vujović i Butafuoko: Na sljedećem Venecijanskom bijenalu crnogorski paviljon da bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale

Subota, 20.04.2024 | 10:34

Bogate kulturne i istorijske veze Crne Gore i Italije mogu se prenijeti na saradnju u oblasti savremenog stvaralaštva, saopšteno je sa sastanka ministarke kulture i medija dr Tamare Vujović i predsjednika Bijenala savremene umjetnosti u Veneciji Pijetranđela Butafuoka uz poruku da naša država ima podršku da crnogorski paviljon sljedeći put bude na umjetničkoj lokaciji Arsenale.

U utorak nas čeka pun mjesec u ŠKORPIJI: Saznajte šta to donosi vašem horoskopskom znaku

Subota, 20.04.2024 | 10:21

Astrološka dešavanja koja se tiču Mjeseca uvijek na neki način utiču na sve nas. Tako će u utorak, 23. aprila biti pun mjesec u Škorpiji, odnosno pojaviće se Mjesec nasuprot Suncu i trajaće tri dana.

KCCG - Dr Marinko Paunović novi direktor OPERACIONOG BLOKA

Subota, 20.04.2024 | 09:48

Imenovan Paunović.

VIDEO - Ovo je spot o kojem se priča: OSAM MILIONA PREGLEDA za samo sedam sati od objave

Subota, 20.04.2024 | 09:19

Svakim novim albumom, Tejlor Svift obara sopstvene rekorde i iznova oduševljava publiku.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Preminuo Brano Mićunović

Petak, 19.04.2024 | 21:50

Crnogorski biznismen Branislav Brano Mićunović (71) preminuo je danas u Budvi, prenose mediji.

"Plavi" srušili ekipu Zadra - Budućnost u POLUFINALU ABA lige

Petak, 19.04.2024 | 21:09

Košarkaši Budućnosti Voli plasirali su se u polufinale plej-ofa ABA lige, pošto su sa 2-0 u seriji eliminisali Zadar.

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.